Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΣΑΙ.


Αφορμή γι αυτό το σύντομο άρθρο μου έδωσε ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο blog Μοσχατο-Live  με τίτλο «Μοσχάτο Live!, Εκλογοδικείο και blogs» και που σε  κάποιο σημείο του γράφει ότι «Δυστυχώς, το Μοσχάτο έχει γεμίσει παραταξιακά blogs που προπαγανδίζουν θέσεις, λοιδορούν προσωπικότητες και ξεφτιλίζουν θεσμούς, προς "όφελος" του συνδυασμού που υπηρετούν, κάτι που και οι ίδιοι οι συνδυασμοί φαίνεται να επιθυμούν, αφού δεν έχουμε δει κάποια κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι διαχειριστές τους είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπετε σε φυλλάδια να ζητούν την ψήφο σας. Είναι αυτοί που χαλάνε το νόημα του blogging.»
Και αμέσως μόλις διάβασα αυτές τις «βαθυστόχαστες αράδες» μου δημιουργήθηκαν τα παρακάτω ερωτηματικά :

1)  ποιος χαλάει περισσότερο το νόημα του blogging; Αυτός που ζητάει δημοκρατικά την ψήφο των συμπολιτών του ή αυτός που εξαργυρώνει, την όποια δύναμη του προσφέρει η διαχείριση ενός blog, με θέση στο δημόσιο και μάλιστα με απευθείας διορισμό από αυτόν  που κατηγορούσε μέχρι «χτες»;

2) Ποιος ξεφτιλίζει περισσότερο τους θεσμούς; Οι διαχειριστές των παραταξιακών (;;;!!!)  blogs ή συνεργάτες – ιδιοκτήτες blogs, τύπου MISTER X, που υποτίθετο το 2010 έγραφαν για τα κακώς κείμενα του δήμου μας και το 2011 τσεπώνουν μισθό κανα δυο χιλιάρικα από τον δημόσιο κορβανά για να την κάνουν γαργάρα;

3) Ποιος λοιδορεί προσωπικότητες; Αυτός που γράφει επώνυμα όλα του τα άρθρα έντυπα & ηλεκτρονικά ή αυτός που γράφει ανώνυμα, για μπάχαλα του τομέα καθαριότητας που επέβλεπαν ο νυν αντιδήμαρχος κ. Δημητρίου και ο κ. Γιαχνάκης (βλ. άρθρο tου Μοσχάτο live 9/3/2010) ή για C (λ)opyPaste του νυν δημάρχου (άρθρο του Mοσχάτο-live 18/12/2009) ;

Μη Αγαπητέ (πλέον) blogger του Μοσχάτου live ο λαός μας έχει δύο πολύ σοφές παροιμίες για την περίπτωση σου:
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
 Λαγός (ή και κουνέλι) την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του.

Υ.Γ. Εγώ το ποιος είμαι και πως λέγομαι μπορείς να το διαβάσεις στο blog μου. Αν έχεις κάτι να μου πεις να μου το λες κατάμουτρα και όχι να απειλείς, με δειλία και μέσω τρίτων, κ. κρυμμένε στην ανωνυμία  διαχειριστή του Μοσχάτο Live.  

 


5 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....ΠΟΛΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΠΡΙΝ ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ..ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ..ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ..ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ..ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ BLOG....ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..!!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη πραγματικά αρχίζω και πιστεύω ότι αυτά που συμβαίνουν στο Μοσχάτο Ταύρο, δεν γίνονται σε άλλους δήμους. Τέτοια έλλειψη ιδανικών και αξιών και έλλειψη πολιτικής ανδρείας... Όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται χωρίς να υπάρχει καμία ντροπή ή έστω ρε παιδί μου να το βουλώνουν κάποιοι. απορώ πραγματικά οι οπαδοί και κυρίως οι σύμβουλοι του Ανδρέα τα επικροτούν όλα αυτά. Τόση πια αγάπη για την εξουσία και τα λεφτά. Αντώνη Μπούτση πόσα πια να αντέξεις... ο Οικονόμου σύμβουλος; όσοι λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε κάτι από τον Ανδρέα το δρόμο τον ξέρετε. Βρίστε, λοιδωρήστε, κατηγορήστε την οικογένειά του και κάτι θα πάρετε, αρκεί μετά να σιωπήσετε για να τον διατηρήσετε στην εξουσία. Ευθιξία και αξιοπρέπεια δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9.3. 2010 Moschato-live προς κ. Δημητρίου : Αν κάποτε θελήσεις την πραγματική αλλαγή (προσώπων, νοοτροπίας, ιδεών), τότε, όντως, θα ανακαλύψουμε κοινά αιτήματα και διεκδικήσεις. Και μια συμβουλή, Πέτρο: Είναι κρίμα, τώρα στα τελειώματα, να χαλάς την υστεροφημία σου για να εξυπηρετήσεις μια ομάδα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την εξουσία. Δεν αξίζει τον κόπο. Εκτός και αν σου έχουν τάξει θέση αντιδημάρχου.

    24.5.2010 Moschato-live προς Αντώνη Μπούτση : Ευπρόσδεκτη η απάντηση του κ. Μπούτση και άμεσα την αναρτούμε. Θα μας επιτρέψετε όμως να κάνουμε λίγα σχόλια πάνω σε αυτήν, γιατί μερικά πράγματα πρέπει να διευθετούνται.
    1. Χτες δημοσιεύσαμε μια ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία ο χρήστης ο οποίος υπέγραφε σαν Αντώνης Μπούτσης είχε δημοσιεύσει στην συνέχεια δεκάδες ανώνυμα σχόλια, στα οποία έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του και απαξίωνε συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους, συντρόφους του και αναγνώστες (τους οποίους έφτασε στο σημείο να βρίζει). Δεν είπαμε ότι όλα τα σχόλια υπέρ του κ. Μπούτση ήταν δικά του, ήταν όμως πολλά (πάνω από 30). Σημειώναμε επίσης το εξής: "Επίσης, διαπιστώσαμε ότι και άλλοι υπολογιστές είχαν γράψει 2 ή 3 σχόλια ο καθένας, εναντίον του κ. Μπούτση". Το ξαναγράφουμε με την ελπίδα, αυτήν την φορά, να μπορέσει ο κ. Μπούτσης να το διαβάσει: Επίσης, διαπιστώσαμε ότι και άλλοι υπολογιστές είχαν γράψει 2 ή 3 σχόλιαο καθένας, εναντίον του κ. Μπούτση.
    Οπότε, σε αυτό που λέει ότι δεν είναι μόνο αυτός που έγραφε συνεχή σχόλια, τον έχουμε προλάβει.
    2. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μπούτσης αποδέχεται το γεγονός ότι τα ανώνυμα σχόλια είναι δικά του. Για το γεγονός ότι επί ώρες, σε δεκάδες σχόλια δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, παριστάνοντας απλούς αναγνώστες, ειρωνεύεται και απαξιώνει συναδέλφους του, βρίζει αναγνώστες του blog δεν έχει να πει κάτι; Δεν οφείλει μια συγνώμη;
    Κύριε Μπούτση, όση λάσπη και αν προσπαθήσει να σας ρίξει κάποιος, δεν θα καταφέρει αυτό που μόνος σας πετύχατε.
    3. Στην απάντηση του, ο κ. Μπούτσης, σημειώνει ότι ο στόχος είναι μια προσπάθεια στα δημοτικά δρώμενα. Ρωτάμε κ. Μπούτση: Είδατε πουθενά σε κάποια, σχετική με σας, ανάρτηση μας να αναφέρουμε το όνομα του κ. Ευθυμίου; Γιατί προσπαθείτε να τον εμπλέξετε σε αυτό; Ψάχνετε για σωσίβιο;
    Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται στο blog και ο καθένας μπορεί να τις διαβάσει και να μας πει αν κρίνονται ως συκοφαντικές. Το ίδιο και τα σχόλια, επώνυμα ή ανώνυμα που φιλοξενούμε. Ο καθένας κρίνεται βάσει αυτών που γράφει.
    2.6.2010 Moschato-live προς Ανδρέα Ευθυμίου : Δημοτικό Συμβούλιο: "Συγγνώμη" από Ευθυμίου, φταίει και ο κόσμος
    7.6.2010 Moschato-live προς Ανδρέα Ευθυμίου : η ντροπή της Ανακύκλωσης στο Μοσχάτο στα μεγαλύτερα blogs

    Μάρτιος 2011 Ο κ. Moschato-live σύμβουλος του Δημάρχου και προφανώς συνεργάτης του νυν Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου και του Δημοτικού συμβούλου κ. Μπούτση. Απλά ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Moschato live προς Ανδρέα Ευθυμίου : Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009
    ...Διαβάζω την πρόσκληση. "Πάρτυ Νεολαίας με τον Αντρέα Ευθυμίου. Δώσε δύναμη στην ιδέα για να πετύχουμε την ανανέωση του Μοσχάτου". Καλό το συνθηματάκι, αλλά νομίζω ότι οι λέξεις έχουν χάσει τα νοήματά τους. Κάθομαι και σκέφτομαι: Πότε ανέλαβε ο Παπαντώνης; Το 1986. Ποιος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος την ίδια χρονιά; Ο Αντρέας Ευθυμίου. Αισίως, κλείνει 24 χρόνια του χρόνου σε αυτήν την θέση. Επίσης, από το 1998 είναι αντιδήμαρχος. Κοντεύει να κλείσει 12 χρόνια, δηλαδή, στο τιμόνι του Δήμου. Για ποια ανανέωση, λοιπόν, μπορεί να μιλάει κάποιος που έχει τόσα χρόνια εξουσίας στο Μοσχάτο;
    Θα μου πει κανείς ότι μπορεί να μιλάει για ανανέωση προσώπων. Πάμε πάλι σε σκέψεις: Η δημοτική ομάδα Παπαντώνη έχει 13 δημοτικούς συμβούλους. Από αυτούς, οι 8 είναι με τον Ευθυμίου. Είναι άνθρωποι που θα βρίσκονται και στο ψηφοδέλτιο του Ευθυμίου, αν ποτέ υπάρξει τέτοιο, καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Καποδίστριας καραδοκεί και άτομα που τώρα βλέπουμε στο προσκήνιο, ίσως αναγκαστούν να μείνουν χιλιόμετρα πίσω. Αν αθροίσουμε τα χρόνια που είναι ο καθένας τους δημοτικός σύμβουλος (και κάποια στιγμή θα τα δείξω αναλυτικά αυτά) ξεπερνάμε τον αιώνα. Άρα, μάλλον και εδώ η λέξη ανανέωση δεν έχει κάποιο νόημα.
    Τελικά, η λέξη ανανέωση πρέπει να είναι η πιο ταλαιπωρημένη λέξη από όλες. Φοριέται συχνά επειδή όλοι νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο ή επειδή λέγοντας αυτή την λέξη, ως δια μαγείας, θα σβηστεί το παρελθόν κάποιου; Η ανανέωση στην πόλη είναι επιβεβλημένη, κάποιοι ήταν αγέννητοι όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή και τώρα έχουν τελειώσει και το πανεπιστήμιο.
    Moschato live προς Ανδρέα Ευθυμίου και Πέτρο Ευθυμίου : Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010
    ...Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στο γκαράζ του Δήμου, όπου μαζεύονται κάθε μέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας. Δυο πρόσωπα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της τρομερής αναταραχής. Αναφέρομαι στον κ. Μανώλη Γιαχνάκη, επόπτη καθαριότητας και στον κ. Πέτρο Δημητρίου, προϊστάμενο στον τομέα καθαριότητας Οι περισσότερες καταγγελίες εστιάζονται στο γεγονός πως υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων της καθαριότητας. Ποιος είναι ο διαχωρισμός; Οι δύο κύριοι έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ανδρέα Ευθυμίου για την Δημαρχία της πολης μας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ευθυμίου είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, δηλαδή πολιτικός τους προϊστάμενος.
    Διαχωρίζουν, λοιπόν, τους υπάλληλους σε καλούς κι ευνοούμενούς τους, όταν αυτοί δηλώνουν την ένθερμη υποστήριξή τους στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα και στους κακούς και διωκόμενους τους όταν εκφράζουν κάποια διαφορετική προτίμηση.
    Λειτουργουν, δηλαδή, εξ ονόματος του κ. Ευθυμίου.
    Το γνωρίζει αυτό άραγε ο κ. Ευθυμίου ή έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως; Σκοπός μου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε επιτέλους να ανοίξει το σύστημα που αλαζονικά βρίσκεται γαντζωμένο στην εξουσία εδώ και πολλά χρόνια.
    Moschato live προς Ανδρέα Ευθυμίου Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010
    Στο Μοσχάτο, αφού ήταν η γιορτή της Γυναίκας εκείνη τη μέρα, γινόταν εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες, εκδήλωση που διοργάνωνε ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Εκεί βρέθηκαν γυναίκες, Μοσχατιώτισσες. Βρέθηκαν και μερικοί άντρες, βέβαια, με επικεφαλής έναν υποψήφιο δήμαρχο.
    Την ίδια ώρα, δίπλα μας, στην Καλλιθέα, γινόταν η παρουσίαση του Μητροπολιτικού Πάρκου Καλλιθέας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε τεράστιο ενδιαφέρον και για το Μοσχάτο, αφού εκεί εξαγγήλθηκαν τα σχέδια για την παραλία του Μοσχάτου, την δημιουργία αντιπλημμυρικού καναλιού και οικολογικού πάρκου δηλαδή. Και εκεί βρέθηκαν δύο υποψήφιοι δήμαρχοι. Δείτε το σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε χτες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
    Με λίγα λόγια, την ώρα που οι "έξυπνοι" επιδίδονταν στο αγαπημένο τους σπορ, την άγρα ψήφων, σε μια εκδήλωση με γυναίκες, οι "χαζοί" ήταν στο κέντρο των εξελίξεων που αφορούν την παραλία, το μέλλον του Μοσχάτου. Τα συμπεράσματα, δικά σας...

    Σωστα καταλήγει τα συμπεράσματα δικά σας …. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα κοντά στα 2 αναπάντητα ερωτήματα προς το δήμαρχο, προστέθηκε άλλο ένα. Και πρέπει κι αυτό να το καταθέσουνε επίσημα οι Πολιτες Μπροστά. Δήμαρχε κάποιος που εργάζεται στο Δήμο είτε με αμοιβή, είτε εθελοντικά, μπορεί να βρίζει και να απειλεί δημοτικούς συμβούλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή