Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.Την περασμένη Τρίτη 28/6 έγιναν δύο πολύ σημαντικές συνεδριάσεις δημοτικών οργάνων. Συγκεκριμένα στις 17.00 έγινε ή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου και στις 19.00 συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα Μοσχάτου.
Και για μεν την συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας Μοσχάτου δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα,  από τα γνωστά blogs που ασχολούνται με την ενημέρωση (!!! ) των δημοτών, για το θέμα που απασχόλησε κύρια το συμβούλιο και που ήταν το σχετικό με την δράση ιεροδούλων στην περιοχή του 2ου γυμνασίου Καποδιστρίου και Ποσειδώνος. Ένα θέμα που δίκαια απασχολεί τους κατοίκους και που απαιτεί την άμεση και τελειωτική λύση του σαφώς από τα αρμόδια όργανα του κράτους δηλαδή από την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δήμος μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο πίεσης προς αυτούς τους φορείς και πιθανώς να λάβει κάποια μέτρα φωτισμού της περιοχής και τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων για να δυσχεραίνει την κίνηση των «πελατών» και των αυτοκινήτων τους πράγμα που λέχθηκε και στο συμβούλιο ότι θα γίνει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανησυχία των κατοίκων και να τους καλούν σε συγκεντρώσεις αφού και κίνδυνος μπορεί να υπάρξει σε πιθανές συγκρούσεις με τα εγκληματικά στοιχεία που προστατεύουν τις ιερόδουλες αλλά και δεν μπορούν καθημερινά οι κάτοικοι να βρίσκονται τις νυχτερινές ώρες στη περιοχή.
Κάποιοι όμως, και μιλάμε για συμβούλους της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, θεώρησαν μια καλή ευκαιρία να ψηφοθηρήσουν με ένα ακόμα άσχημο γεγονός που συμβαίνει στη πόλη μας. Και από κοντά να συνδράμουν με την «ενημέρωση» τους τα γνωστά blogs-νεροκουβαλητές της δημοτικής αρχής. Το μόνο που, τελικά όλοι αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καταφέρνουν είναι να ωθούν τους κατοίκους σε δράσεις αυτοδικίας και αντικατάστασης της αστυνομίας στο έργο της. Και μην μου πουν ότι -αφού η αστυνομία δεν μπορεί, θα δράσουμε εμείς και οι κάτοικοι- γιατί θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν συγκέντρωση έξω από το αρμόδιο υπουργείο και να πιέσουν την κυβέρνηση, που είναι και φίλα προσκείμενη, να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Αλλά σιγά μην ενοχλήσουμε αυτούς που μας έδωσαν, και θέλουμε να μας ξαναδώσουν, στήριξη στις δημοτικές εκλογές. Αντε λοιπόν κ.κ Σιώκα, Σάββα,  Φελλά, Γκουγκουλούλη, Μιχαλόπουλε, Πλιάτσικα μαζί με τον δήμαρχο (αλήθεια αυτός γιατί δεν ήταν στη συγκέντρωση; Μήπως δεν συμφωνεί με τέτοιες ενέργειες;) στο αρμόδιο υπουργείο και απαιτήστε να αστυνομεύσει την περιοχή και να την απαλλάξει από τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Απευθυνθείτε στους κατεξοχήν υπεύθυνους της κατάστασης και κυρίως χωρίς κίνδυνο για τους κατοίκους. Εκτός και αν το μόνο που θέλετε είναι να αποσπάσετε την προσοχή των δημοτών από άλλα εξ ίσου σημαντικά θέματα.
Και ένα τέτοιο θέμα ήταν και στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που έγινε λίγο πριν από της δημοτικής κοινότητας και που αφορούσε την προκήρυξη για να δοθεί, άκουσον άκουσον, σε ιδιώτη μέρος της συντήρησης του πρασίνου της πόλης έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ. Λες και ο δήμος δεν έχει δική του υπηρεσία πρασίνου, λες και ο δήμος δεν θα μπορούσε με αυτά τα τριάντα χιλιάρικα να δώσει δουλειά σε άλλους δύο ανθρώπους και να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας πρασίνου.  Αν μεθαύριο δώσουμε όλη τη συντήρηση πρασίνου σε ιδιώτες η και λίγο αργότερα και την καθαριότητα τι πειράζει μωρέ; Οι ιδιώτες δουλεύουν καλύτερα από τους δημόσιους. Είναι λίγο ακριβοί αλλά με μια αύξηση στα δημοτικά τέλη (πάλι) θα τους πληρώσουμε.
Γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα όμως μούγκα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τα blog της «ενημέρωσης». Κουβέντα και ούτε μια αράδα στα άρθρα τους. Μούγκα και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Μούγκα και ο τριπλής ιδιότητας (blogger, ειδικός σύμβουλος  σε θέματα περιβάλλοντος –άρα και πρασίνου- του δημάρχου, και μέλος του ΤΟΣΥΝ. Κατά τ’ άλλα κινητοποιούμε τον λαό χρησιμοποιώντας τον και όχι εξυπηρετώντας τον.

ΥΓ. Αλήθεια πότε σκοπεύετε να κάνετε συγκέντρωση για αυτά που συμβαίνουν τα βράδια στη πλατεία δημαρχείου; Ξέρετε εκεί που κάποιοι, δεν κάνουν «πιάτσα», αλλά στέλνουν πολλά παιδιά στην «πιάτσα» ή και στο θάνατο.

5 σχόλια:

 1. Αγαπητοί συμπολίτες εδώ κάτι δεν πάει καλά.Καθόλου καλά.
  Το Σάβατο τα μεσάνυχτα κάποιοι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας απέκιλεισαν την οδό Καποδιστρίου απο τήν παραλιακή, μη αφηνοντας μία συμπολίτισσα μας να πάει σπίτι της, καθοδηυγούμενοι από 2 τοπικούς συμβούλους κι ενα μετακλητό υπάλληλο τού δήμου άρτι προσληφθέντα από τόν δήμαρχο της πόλης ως επικοινωνιολόγος λογω των υψηλών του προσόντων."ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ". Οταν τήν ανάγκασαν να φύγει από αλλον δρόμο ζητωκράυγασαν με τέτοιο ενθουσιασμό λες κι έδιωξαν τον κατακτητή από τη πατρίδα . Ελπίζω κύριε Δήμαρχε αυτή την μεγάλη υπηρεσία που πρσπαθήσατε να πρσφέρετε στο λαό του Μοσχατου για να απομακρύνετε τις ιερόδουλες από την παραλιακή επανιδρύοντας στή πόλη μας τη παλιά Χωροφυλακή! με δικούς σας ανθρώπους να μήν τήν περιλάβετε μέ άλλες παρόμοιες δράσεις στόν επόμενο απολόγισμό σας όποτε αυτός
  γίνει. ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αιρετικό Μελος ΤΟΣΥΝ4 Ιουλίου 2011 - 1:49 π.μ.

  Ακούστηκε και φλατς! Απίστευτη σφαλιάρα το κείμενο, μακάρι να λάμβανε υπόψη ο κόσμος αλλά κοιμόμαστε όρθιοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. το άρθρο τα σπάει αποδεικνύει άλλη μια φορά το πόσο καθογηγούμενη είναι η 'ενημέρωση' στον δήμο μας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Αυτά τα 30.000 εν καιρώ κρίσης είναι μεγάλη πρόκληση μας φάγανε οι ιερόδουλες και τα μούφα κέντρα φιλοξενίας. Βγείτε όμως κύριοι συντονισμένα και εκθέστε τους βγάλτε αυτό το κείμενο στο κόσμο να ενημερωθεί τι προεδράρες και τι συμβουλάρες έχει.
  Υ.Γ. 4ης ιδιότητας και γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αν και ποτέ δεν έχει δικαιολογήσει αυτή την ιδιότητα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ ΣΤΟ "ΜΑΓΑΖΑΚΙ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΖΝΟΓΚΟΥΤ ΣΤΟΝ 3ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΣΕ ΤΟΥΣ "ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ" ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΧΑΡΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΘΡΗ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή