Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.


ΕΠΑ.Σ. Μοσχάτου
Θεσσαλονίκης 47, Μοσχάτο


Αξιότικοι Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι για τη νέα σχολική χρονιά, οι εγγραφές μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. Μοσχάτου του ΟΑΕΔ θα διαρκέσουν μέχρι 31-8-2011.

Σχετική Ανακοίνωση επισυνάπτεται. Παρακαλούμε στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας που επιδιώκουμε με τους φορείς της πόλης μας,να ενημερώσετε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, γονέα ή μαθητή προκειμένου στις δύσκολες εποχές που διανύουμε να δίδεται η δυνατότητα σε παιδιά ή και απόφοιτους ακόμα, απόκτησης ενός τεχνικού πτυχίου με επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 3 και παράλληλα η απόκτηση εργασιακής
εμπειρίας μέσω της πρακτικής άσκησής τους σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η Πρακτική Άσκηση διαρκεί 4 εξάμηνα και επιδοτούνται τόσο οι μαθητές όσο και οι εργοδότες.
Ως εκ τούτου είναι σημαντική η ενημέρωση τόσο των μαθητών όσο και των επιχειρήσεων του Δήμου μας που θέλουν να απασχολήσουν μαθητές μας  και να συμμετέχουν έτσι στο πρόγραμμα της πρακτικής τους άσκησης.

Παραμένουμε πρόθυμοι για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή ενημέρωση στα τηλ. 210 4829882, 210 4817687 στη γραμματεία του κέντρου.

                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                            Ο Διευθυντής

                                                                                                                                                                            Νίκος Πουλάκος


Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.



Την περασμένη Τρίτη 28/6 έγιναν δύο πολύ σημαντικές συνεδριάσεις δημοτικών οργάνων. Συγκεκριμένα στις 17.00 έγινε ή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου και στις 19.00 συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα Μοσχάτου.
Και για μεν την συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας Μοσχάτου δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα,  από τα γνωστά blogs που ασχολούνται με την ενημέρωση (!!! ) των δημοτών, για το θέμα που απασχόλησε κύρια το συμβούλιο και που ήταν το σχετικό με την δράση ιεροδούλων στην περιοχή του 2ου γυμνασίου Καποδιστρίου και Ποσειδώνος. Ένα θέμα που δίκαια απασχολεί τους κατοίκους και που απαιτεί την άμεση και τελειωτική λύση του σαφώς από τα αρμόδια όργανα του κράτους δηλαδή από την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δήμος μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο πίεσης προς αυτούς τους φορείς και πιθανώς να λάβει κάποια μέτρα φωτισμού της περιοχής και τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων για να δυσχεραίνει την κίνηση των «πελατών» και των αυτοκινήτων τους πράγμα που λέχθηκε και στο συμβούλιο ότι θα γίνει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανησυχία των κατοίκων και να τους καλούν σε συγκεντρώσεις αφού και κίνδυνος μπορεί να υπάρξει σε πιθανές συγκρούσεις με τα εγκληματικά στοιχεία που προστατεύουν τις ιερόδουλες αλλά και δεν μπορούν καθημερινά οι κάτοικοι να βρίσκονται τις νυχτερινές ώρες στη περιοχή.
Κάποιοι όμως, και μιλάμε για συμβούλους της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, θεώρησαν μια καλή ευκαιρία να ψηφοθηρήσουν με ένα ακόμα άσχημο γεγονός που συμβαίνει στη πόλη μας. Και από κοντά να συνδράμουν με την «ενημέρωση» τους τα γνωστά blogs-νεροκουβαλητές της δημοτικής αρχής. Το μόνο που, τελικά όλοι αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καταφέρνουν είναι να ωθούν τους κατοίκους σε δράσεις αυτοδικίας και αντικατάστασης της αστυνομίας στο έργο της. Και μην μου πουν ότι -αφού η αστυνομία δεν μπορεί, θα δράσουμε εμείς και οι κάτοικοι- γιατί θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν συγκέντρωση έξω από το αρμόδιο υπουργείο και να πιέσουν την κυβέρνηση, που είναι και φίλα προσκείμενη, να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Αλλά σιγά μην ενοχλήσουμε αυτούς που μας έδωσαν, και θέλουμε να μας ξαναδώσουν, στήριξη στις δημοτικές εκλογές. Αντε λοιπόν κ.κ Σιώκα, Σάββα,  Φελλά, Γκουγκουλούλη, Μιχαλόπουλε, Πλιάτσικα μαζί με τον δήμαρχο (αλήθεια αυτός γιατί δεν ήταν στη συγκέντρωση; Μήπως δεν συμφωνεί με τέτοιες ενέργειες;) στο αρμόδιο υπουργείο και απαιτήστε να αστυνομεύσει την περιοχή και να την απαλλάξει από τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Απευθυνθείτε στους κατεξοχήν υπεύθυνους της κατάστασης και κυρίως χωρίς κίνδυνο για τους κατοίκους. Εκτός και αν το μόνο που θέλετε είναι να αποσπάσετε την προσοχή των δημοτών από άλλα εξ ίσου σημαντικά θέματα.
Και ένα τέτοιο θέμα ήταν και στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που έγινε λίγο πριν από της δημοτικής κοινότητας και που αφορούσε την προκήρυξη για να δοθεί, άκουσον άκουσον, σε ιδιώτη μέρος της συντήρησης του πρασίνου της πόλης έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ. Λες και ο δήμος δεν έχει δική του υπηρεσία πρασίνου, λες και ο δήμος δεν θα μπορούσε με αυτά τα τριάντα χιλιάρικα να δώσει δουλειά σε άλλους δύο ανθρώπους και να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας πρασίνου.  Αν μεθαύριο δώσουμε όλη τη συντήρηση πρασίνου σε ιδιώτες η και λίγο αργότερα και την καθαριότητα τι πειράζει μωρέ; Οι ιδιώτες δουλεύουν καλύτερα από τους δημόσιους. Είναι λίγο ακριβοί αλλά με μια αύξηση στα δημοτικά τέλη (πάλι) θα τους πληρώσουμε.
Γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα όμως μούγκα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τα blog της «ενημέρωσης». Κουβέντα και ούτε μια αράδα στα άρθρα τους. Μούγκα και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Μούγκα και ο τριπλής ιδιότητας (blogger, ειδικός σύμβουλος  σε θέματα περιβάλλοντος –άρα και πρασίνου- του δημάρχου, και μέλος του ΤΟΣΥΝ. Κατά τ’ άλλα κινητοποιούμε τον λαό χρησιμοποιώντας τον και όχι εξυπηρετώντας τον.

ΥΓ. Αλήθεια πότε σκοπεύετε να κάνετε συγκέντρωση για αυτά που συμβαίνουν τα βράδια στη πλατεία δημαρχείου; Ξέρετε εκεί που κάποιοι, δεν κάνουν «πιάτσα», αλλά στέλνουν πολλά παιδιά στην «πιάτσα» ή και στο θάνατο.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Email από τον κ.Ναυπλιώτη


Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε και οι περί των δημοτικών, νομίζω ότι η Αστυνόμευση ανήκει ακόμα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν κατά καιρούς, και παρακαλώ πολύ να μου επιτρέψετε την επισήμανση να προσέξετε τη διαχωριστική γραμμή του θεσμικού σας ρόλου και αυτό του Αστυνομικού Διοικητή και προφανώς αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα αλλά με άλλον τρόπο και όχι περνώντας ευθύνες άλλων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που  αναγκαστικά τους χρεώνεστε.

Επειδή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναφερθήκατε στην αφίσα με τίτλο εμπρηστής, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι εγώ προσωπικά αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε με την λογική του κειμένου τις αφίσας και όχι μόνον. Αλλά θα μας επιτρέψετε να λέμε ότι πρέπει να πιέσετε την αστυνομία (ακόμα και να πάρετε μια απόφαση να τους φτιάξετε τα περιπολικά, έστω με μια διακριτική χορηγία).

Έτσι νομίζω ότι θα αποσυμπιεστεί ο κόσμος από το να αντιδρά σαν όχλος, θα λυθούν τα προβλήματα με την δίκη σας διοικητική παρέμβαση. Επειδή υπάρχει και το πολιτικό κομμάτι τις ιστορίας θέλω να πω σε ορισμένους ότι στην τοπική κοινωνία εκπροσωπούν τους πολίτες, την καθημερινότητά τους, οι ομάδες καθεστωτικού τύπου είναι ξεπερασμένες και ο κόσμος δεν αποπροσανατολίζεται πιά εύκολα για να συμμετέχει σε αγέλες ανθρωποκυνηγητών (βλέπε σύνταγμα κτλ.).  

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας     
Δημήτρης Ναυπλιώτης