Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ : ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ !!!!


Χτες σην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγιναν δύο σημαντικές ερωτήσεις προς την μεριά της πλειοψηφίας οι απαντήσεις των οποίων δείχνουν, κατ’ εμέ τουλάχιστον, το πλαίσιο που κινείται και δουλεύει η δημοτική αρχή.

Στην πρώτη ερώτηση ο Θανάσης Μελίστας απηύθυνε ένα πολύ καίριο και ενδιαφέρον ερώτημα προς τον νέο Γενικό Γραμματέα του δήμου, που προσελήφθη πρόσφατα από τον κ. Δήμαρχο. Συγκεκριμένα το ερώτημα του κ. Μελίστα ήταν:
«Ο κ.Αντωνάκος προσελήφθη στο δήμο αρχές Ιανουαρίου του 2012. Είκοσι μέρες πριν την πρόσληψη του, σε συνέντευξη του σε σταθμό της Λακωνίας, είχε δηλώσει ότι αν το κόμμα του τον επιλέξει ξανά βεβαίως και θα είναι υποψήφιος για βουλευτική έδρα στο νομό Λακωνίας. Δεδομένου ότι οι εκλογές πιθανόν να γίνουν σε 2-3 μήνες ας διευκρινίσει ο νέος ΓΓ του δήμου αν εξακολουθεί να εμμένει στην θέληση του για υποψήφιος βουλευτής ή θα συνεχίσει να απασχολείται στον δήμο μας όπου και προσελήφθη έναντι 40.000 ευρώ τον χρόνο;»
Η ερώτηση του κ. Μελίστα ήταν καίρια γιατί το να πληρώνουν οι Μοσχατιώτες κάποιον για 3-4 μήνες και κατόπιν αυτός να παραιτείται για να κατέβει για βουλευτής και μάλιστα στη Λακωνία, τότε οι μισθοί (10-15.000 ευρώ) των 3-4 μισθών θα πηγαιναν στο βρόντο αφου μηδενικό θα ήταν το εργο του στο δήμο, αφού ακόμα δεν θα έχει μάθει όχι τα προβλήματα αλλά ούτε καν το προσωπικό του δήμο.
Η απάντηση ήρθε από τον κ. Ευθυμίου, ο οποίος έτρεξε να προστατεύσει τον εκλεκτό του, και όχι από τον ίδιο τον ΓΓ ο οποίος χαμογελούσε αμήχανα στα πίσω έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Και η απάντηση του δημάρχου ήταν ως συνήθωςάλλα λόγια να αγαπιόμαστε. «  Ο κ.Αντωνάκος είναι δική μου επιλογή και θα βοηθήσει πολύ στον δήμο. Αν τώρα εκλεγεί  βουλευτής στη Λακωνία αυτό θα είναι ευχάριστο και ευχής έργο. Πάντως ήδη έχει βοηθήσει στο να λυθεί ένα πρόβλημα που είχε ο πρώην δήμαρχος Ταύρου κ. Σούτος.!!!»
Τι μας είπες τώρα κ.δήμαρχε ;  Δηλαδή προσέλαβες έναν υπάλληλο σαν ΓΓ του δήμου (θέση σημαντική και από τις πιό καθοριστικές για την λειτουργία των υπηρεσιών), μόνο και μόνο για να τσακώσει κανά 15.000 ευρώ και μετά μην τον είδατε τον Παναγή; Δηλαδή τα λεφτά των συνδημοτών μας δεν πρέπει να πιάνουν τόπο και να επιστρέφουν πίσω σε αυτούς με την μορφή κάποιου έργου; Και αυτό το ότι ήδη έλυσε κάποιο πρόβλημα του πρών δημάρχου Ταύρου τι ήταν; Πρόβλημα προσωπικό του ή του δήμου;Γιατί αν τι ήταν προσωπικό του, ποσώς ενδιαφέρει τους κατοίκους. Αν πάλι ήταν του δήμου, τι ακριβώς ήταν το πρόβλημα; Γιατί δεν  το έλυσαν οι νομικές υπηρεσίες ως τώρα;
Δυστυχώς η απάντηση του δημάρχου ήρθε να επιβεβαιώσει την ως τώρα στάση του που δείχνει να ξοδεύει τα χρήματα των δημοτών χωρίς να κατοχυρώνει μια ανταποδοτικότητα για τους κατοίκους από αυτά τα χρήματα. Μην ξεχνάμε ότι περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο μας στοιχίζουν οι ειδικοί συνεργάτες και ο ΓΓ που προσέλαβε ο δήμαρχος. Και από αυτά τα λεφτά μέχρι στιγμής, απ’ ότι ακούγεται και βλέπουμε, μόνο της μιάς επιλογής φαίνεται να αποδίδουν. Τα άλλα όλα  μάλλον  σκορπίζονται είτε σε «μεταλεία» είτε σε «περιττές» νομικές συμβουλές είτε σε «προσωρινές προσλήψεις» ημέτερων υποψηφίων βουλευτών. 

Το δεύτερο αφορά την απάντηση του δημάρχου στην ερώτηση μου, κατά την συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα 2012  του δήμου, «πόσα από τα έργα που προβλέπονταν στο τεχνικό έργο 2011 ολοκληρώθηκαν ή εντάχθηκαν τουλάχιστον σε προγράμματα χρηματοδότησης τυπου ΕΣΠΑ». Η απάντηση ήταν και πάλι θαυμαστή και φυσικά χωρίς καμμία σχέση με την πραγματικότητα (που είναι ότι εκτός από 3-4 μελέτες κανένα έργο δεν έγινε μέσα στο 2011) : « Ας μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά αυτή η δημοτική αρχή ξεκίνησε το έργο της τον μήνα Μαίο και ο χρόνος ήταν λίγος για να ολοκληρωθούν προτάσεις και να ξεκινήσουν έργα.!!!»
Δηλαδή κ. Δήμαρχε να υποθέσουμε ότι μέχρι τον Μαίο δεν παίρνατε μισθό εσείς και οι Αντιδήμαρχοι σας; Γιατί αφού ξεκινήσατε τον Μαίο τα τεσσερα μηνιάτικα των 70.000 και βάλε που πήρατε, οι ανωτέρω, μάλλον στο βρόντο πήγανε και αυτά.
Τελικά αγαπητοί αναγνώστες κρίνετε και βγάλετε τα συμπεράσματα σας μόνοι σας. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα από τις απαντήσεις του κ. Δημάρχου πέραν του ότι ο άνθρωπος κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς όμως μέχρι στιγμής να με πείθει στο ελάχιστο για τις αγνές προθέσεις του.

2 σχόλια:

  1. Ρε φίλε Χάρη και το δήμαρχο γνωρίζουμε και τις απαντήσεις του.
    Απ ότι φαίνεται διεκδικεί να είναι ο δήμαρχος που παρουσιάζει σαν έργα μελέτες που έγιναν ή θα γίνουν με σκοπό θα έλεγα όχι για πείσει κάποιους ότι κάτι πέτυχε αλλά για να ξεγελάσει τον ίδιο του τον ευατό ότι κάτι κάνει.
    Όσο για τις επιλογές του στις προσλήψεις του εδώ είναι για να ναι.
    Για ψάξε για κάποια κ.Τσούμα ή Τζούμα πέραν του
    καημένου Αντωνάκου που αυτός τουλάχιστον δεν κρύβει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον του στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε εξετάζω το πόσο απαραίτητες ή παραγωγικές είναι οι επιλογές του δημάρχου στους ειδικούς συνεργάτες του.Δεν χρειάζεται να ψάξω και τι άλλο υπόβαθρο μπορεί να έχουν γιατί ούτε ντεντέκτιβ ειμαι ούτε νομίζω ότι ενδιαφέρει. Βεβαίως αν εσύ έχεις κάτι σημαντικό, αποδεδειγμένα, για τα πρόσωπα ευχαρίστως να το εξετάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή