Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ !!!


Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες ότι στη χώρα μας υπάρχουν νόμοι που δεν τηρούνται και καμμία τιμωρία δεν επιβάλλεται στους παραβάτες αυτών. Όταν όμως αυτό συμβαίνει και με τα αιρετά μέλη των οργάνων ενός δήμου σαν τον δικό μας, τότε τι μπορεί να πει κανείς; Τι να διδάξει ο γονιός, ο δάσκαλος, ο καθηγητής στα παιδιά μας για την χρησιμότητα των νόμων και την πιστή τήρηση των από τους πολίτες και δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου;

Πάρτε για παράδειγμα το θέμα με την «ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» που ο νομοθέτης έχει ορίσει (ν.3213/03 & 3852/2010 αρ.61,π.4) ότι πρέπει να υποβάλλεται, κάθε χρόνο, από όλα τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής & όλα τα μέλη της επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και από τους αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών ΝΠΔΔ & ΝΠΙΔ, και φυσικά από τον δήμαρχο. Βάσει λοιπόν του νόμου όλοι αυτοί αποστέλλουν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης έγγραφη δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συγχρόνως την αναρτούν και στην ιστοσελίδα του δήμου (ΓνδτΑΠΔ 7/2011), για να την παρακολουθούν και οι δημότες ψηφοφόροι. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στόχος του νομοθέτη είναι να «προφυλάξει» το δημόσιο χρήμα από όλους αυτούς που το διαχειρίζονται στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο δήμο Μοσχάτου _ Ταύρου όμως δεν ισχύουν τα οριζόμενα από τον νόμο και παρόλα αυτά κανενός δεν ιδρώνει το αυτί. Αν μπείτε στην ιστοσελίδα του δήμου μας και ακολουθήστε το μενού με την « Καταστατική Θέση Αιρετών» θα διαπιστώσετε ότι οι κ.
 Λουκάκη Δέσποινα (Πρόεδρος ΝΠΔΔ),
 Καζάλας Χρήστος (Πρόεδρος Κοινωφελούς δήμου ΝΠΙΔ και μέλος της Οικονομικής),
Χρονόπουλος Κώστας (Μέλος της Οικονομικής),
Τσεσμελή Μαρία (Μέλος Ποιότητας Ζωής),
Σούτος Δημήτρης (Μέλος Ποιότητας Ζωής) και
Σωπάκης Γρηγόρης (Μέλος Ποιότητας Ζωής),

δέκα τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν έχουν ακόμα αναρτήσει τις σχετικές δηλώσεις. Και αν κάποιος μπορεί να πει (χωρίς να ισχύει βέβαια αλλά έστω) ότι οι δύο τελευταίοι είναι στην αντιπολίτευση και δεν ασκούν διοίκηση, τι μπορεί να πει κάποιος για όλους τους άλλους της πλειοψηφίας που συμμετέχουν σε όλες τις αποφάσεις του δήμου; Τι να πει κάποιος, ιδιαίτερα για τους Λουκάκη και Καζάλα που είναι πρόεδροι σε νομικά πρόσωπα του δήμου και διαχειρίζονται μεγάλους προϋπολογισμούς; Πόσο μάλλον όταν και κάποιοι από αυτούς παίρνουν και κάμποσα ευρουλάκια τον μήνα από τον δήμο, σαν έξοδα παράστασης !!!

Ερωτώ λοιπόν κ. Δήμαρχε τι θα γίνει με αυτό το μείζον πρόβλημα διαφάνειας που υπάρχει στο δήμο μας; Αρκεί η παρατήρηση σας μια φορά, όλον τον προηγούμενο χρόνο, ότι «ΚΑΠΟΙΟΙ δεν έχουν αναρτήσει τις δηλώσεις τους»; Αρκεί, σε σχετική ερώτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο, να απαντάται ότι «και εγώ το έχω πει» ;
Καθήκον σας κ. Δήμαρχε, και σαν αρχηγός της δημοτικής σας παράταξης, είναι με τον α ή β τρόπο να υποχρεώσετε τους παραπάνω συμβούλους σας να τηρήσουν το νόμο. Άλλως θα έχουν κάθε δικαίωμα οι συνδημότες μας να σας επισυνάψουν τουλάχιστον ...αδιαφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου