Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.


Όχι, όχι δεν τον κάνει η ίδια η δημοτική αρχή αλλά αφού όλες τις αιτήσεις των «Πολιτών Μπροστά»  για Δημόσιο Απολογισμό Πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, όπως ορίζει ο Καλλικράτης και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, η παράταξη του κ. Ευθυμίου τις αγνοεί επιδεικτικά, θα προσπαθήσω να τον κάνω εγώ και ας με συγχωρήσουν αν ξεχάσω και κάτι. 

«Αγαπητοί μας συνδημότες εμείς στη δημοτική αρχή τα δύο αυτά χρόνια,

1) Εξαλείψαμε τον θόρυβο και την σκόνη από τις γειτονιές του δήμου μας μηδενίζοντας τα έργα και τις επισκευές. Εξαφανίσαμε κυριολεκτικά το αντιαισθητικό θέαμα από μπουλντόζες και συνεργεία στους δρόμους. Κάποια μηχανήματα που εμφανίσθηκαν στη Πλατεία Μεταμόρφωσης δεν έχουν καμμία σχέση με τον δήμο.

2) Αυξήσαμε την δουλειά στα συνεργεία αυτοκινήτων αφού οι λακκούβες στους δρόμους του Μοσχάτου και του Ταύρου, αν δεν αυξήθηκαν αρκετά, παρέμειναν σταθερές τα δύο αυτά χρόνια. Την ίδια αύξηση πωλήσεων πετύχαμε και για τα καταστήματα που πουλάνε γαλότσες αφού, με την δική μας απάθεια, οι δρόμοι εξακολουθούν να πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή.

3) Καταφέραμε να απομακρύνουμε τα παιδιά από τις πλατείες που με τις φωνές τους ενοχλούσαν τους κατοίκους. Και αυτό το καταφέραμε χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα. Απλώς αφήσαμε τις πλατείες να καταστρέφονται και να φθείρονται από τον χρόνο.

4) Αυξήσαμε το πράσινο και τα δέντρα, ειδικά στην παρακηφίσια περιοχή, με το να αφήνουμε τα χόρτα και τις τσουκνίδες να αναπτύσσονται ελεύθερα. Τα νεράντζια καρποφόρησαν σε μεγάλο βαθμό και μπόρεσαν, χωρίς κανένα έξοδο από μεριάς μας, να στολίζουν τα πεζοδρόμια με ωραίες πορτοκαλί χλαπάτσες.

5) Μειώσαμε την κατανάλωση νερού με το να αδειάσουμε τα σιντριβάνια στις πλατείες και να δημιουργήσουμε ωραία γλυπτά, που εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους, με τα σίδερα και τα καλώδια που υπήρχαν μέσα.

6) Ξοδεύουμε κάθε χρόνο 15.000 ευρώ για λαμπιόνια Χριστουγέννων φωταγωγώντας την πόλη σε πολλά σημεία που δεν ανάβουν οι φωτοστήλες των δρόμων αφού οι λάμπες καίγονται και σιγά μην τις αλλάζουμε, ξοδεύοντας τα λεφτά των συνδημοτών μας.

7) Καθιερώσαμε το οικολογικό χαρτί στις επιστολές μας με τους αρμόδιους φορείς ευαισθητοποιώντας τους και δίνοντας λύση στα αιτήματα μας. Έτσι πετύχαμε να μην φύγει ο ΟΑΕΔ, μέρος υπηρεσιών της Εφορίας, οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και σαφώς να επανέλθει το Αστυνομικό τμήμα στο Μοσχάτο. Η επιστολή δε με την μεγαλύτερη επιτυχία είναι αυτή για την παραλία μας.

8) Με την βοήθεια και της κυβέρνησης καταφέραμε να μειώσουμε τα έξοδα μισθοδοσίας του προσωπικού ενώ συγχρόνως καταφέραμε να δώσουμε δουλειά σε πέντε συνανθρώπους μας σε θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών του δημάρχου που μας στοιχίζουν και οι πέντε μόνο καμιά 150.000 ευρώ τον χρόνο.

9) Αυξήσαμε την αλαζονεία της δημοτικής αρχής και συγχρόνως μειώσαμε την διαφάνεια αποφεύγοντας να απαντάμε στα αιτήματα της αντιπολίτευσης η οποία, άκουσον-άκουσον, θέλει να ασκεί κριτική και να φέρνει προτάσεις προς τη διοίκηση της πλειοψηφίας του κ. Ευθυμίου. Όσο για την περίφημη ανάρτηση, στο διαδίκτυο, της περιουσιακής κατάστασης των 18 αιρετών  που υποχρεούνται από τη παράταξη μας, βάλαμε μόνο δύο για να μην «βαρύνει» η ιστοσελίδα και αργεί να φορτώσει. 

10) Δεν υπήρξε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που να μην είχε και κανα-δυό έκτακτα θέματα πράγμα που αποδεικνύει την τέλεια οργάνωση που έχει η σημερινή δημοτική αρχή και την πλήρη σύμπνοια που έχει η παράταξη μας αφού όλα αυτά τα θέματα ψηφίσθηκαν από όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας στο τσάκα τσάκα. Ούτε καν να τα διαβάσουν δεν χρειάσθηκε.

11) Περικόψαμε τελείως τις συμβολικές έστω επιχορηγήσεις στα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία του δήμου μας κάνοντας μια τεράστια οικονομία περίπου 40-50.000 ευρώ. Αντ’ αυτού ξοδέψαμε γύρω στις 200.000 ευρώ για wi-fi του δήμου με μηδενική εμβέλεια ώστε κανείς δημότης να μην εκτίθεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

12) Σε καιρούς κρίσης διατηρήσαμε τα ίδια δίδακτρα σε ωδεία, γυμναστήρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.  καταργώντας το «δωρεάν» από τα λεξικά της δημοτικής βιβλιοθήκης. Επίσης το ίδιο διατηρήσαμε και τα δημοτικά τέλη αφού τα στάνταρς που έχουμε θέσει για την καθαριότητα στο δήμο είναι της φιλοσοφίας «κάθε πέρσυ και καλύτερα».

13) Επιτύχαμε να συνεχιστεί η καταβολή, από τους δημότες του Μοσχάτου,  του ειδικού τέλους κτήσης ακινήτων χωρίς ποτέ να γίνει η κτήση των οικοπέδων για την οποία απεφασίσθη η κτήση αυτή. Διορθώσαμε το λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής που το ξόδεψε αλλού με το να τα ξοδεύουμε και εμείς αλλού.  Υποσχόμαστε δε ότι κάτι θα σκεφτούμε και για τους δημότες Ταύρου.

Βέβαια δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε όλες τις επιτυχίες μας σαν δημοτική αρχή, αλλά γνωρίζουμε ότι οι δημότες τις βλέπουν καθημερινά τόσο στη πόλη του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου. Εμείς πάντως ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ θα κάνουμε τον δημόσιο απολογισμό μας σε ειδική συνεδρίαση για τους πολίτες όπως ακριβώς κάναμε πέρσυ και εφέτος.»Σημ.Συντάκτη: Το παραπάνω κείμενο είναι αποκύημα της φαντασίας και  καμία σχεση δεν έχει με την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε σχεση με πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς συμπτωματική όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας !!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίος απολογισμός Χάρη κι ας χρειάστηκε να ανέβεις την ανηφόρα με όπισθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή