Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ειλικρινά λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να παραυρεθώ στα εγκαίνεια του Πολιτιστικού κέντρου του δήμου, αλλά δυστυχώς ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας με καθήλωσε στο Κρατικό Νικαίας όλο το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης, Επειδη όμως κάθε έργο μικρό ή μεγάλο που γίνεται στην πόλη μας πρέπει να αναδεικνύεται και να γίνεται γνωστο στους κατοίκους, το επισκέφτηκα σήμερα το πρωί για να το δω και να διαπιστώσω αν άξιζε που περιμέναμε τόσα χρόνια για την υλοποίηση του.
Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν έχω να σας πω ότι πραγματικά το έργο αυτό είναι μια κληρονομιά για την σύγχρονη αλλά και μελλοντικές γενιές των δημοτών άξια θαυμασμού και περηφάνειας.
Το κτίριο καλαίσθητο και σύγχρονο με όλους τους κανόνες ασφαλείας και με μια αισθητική που σε γεμίζει με αισθήματα ικανοποίησης και ευχαρίστησης.
Υπάρχει μια λιτή πολυτέλεια σε όλους τους χωρους και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν που από την μια δεν προκαλεί και από την άλλη σε κάνει να νοιώθεις ότι ξεφεύγεις από την καθημερινή μιζέρια.
Αίθουσα θεάτρου με αναπαυτικα καθίσματα και με έναν υπέροχο εξώστη, μεγαλοπρεπείς αίθουσες καλλιτεχνικων όπως ζωγραφικής, χειροτεχνίας, γλυπτικής και άλλων. Καμαρίνια ηθοποιών με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες αλλά και μια μικρή κουζίνα απαραίτητη για ένα τέτοιο κτίριο πολλαπλών χρήσεων.Παντού λαμπερα μάρμαρα που δίνουν μια επιβλητικότητα και μια αξία μεγάλη.
Ακόμα και τα μηχανοστάσια είναι, εκτός από υπερσύγχρονα και πολύ καλαίσθητα πράγμα που με ξένισε ευχάριστα. 
Γενικά το όλο το κτίριο εξω και μέσα εντυπωσιάζει και θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι να το επισκεφθούν σε κάποια εκδήλωση, αν δεν μπορούν σε όλες, γιατί πράγματι θα τους δοθεί μια ανάσα δροσιάς και αναζωογόνησης από αυτό το έργο που κοσμεί την πόλη μας.
Δεν θέλω να σας κουράσω με πολλά λόγια και σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες, που αν και δεν "πιάνουν" το μεγαλείο του κτιρίου αυτού, δίνουν όμως μια μικρή γεύση αυτού που θα πάρετε όταν το επισκεφθείτε.













6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Χάρη, προσυπογράφω το κείμενο που έγραψες. Για τις πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης μας το πολιτιστικό αποτελεί το κορυφαίο "εργαλείο" έκφρασης. Είναι κάτι που τουλάχιστον εγώ προσωπικά το περίμενα, ως έννοια και χώρο χρήσης, από το 1999 που ο σεισμός κατέστρεψε το κτίριο του πνευματικού που μίσθωνε ο δήμος, οπότε είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το βλέπω να είναι εκεί και να μας περιμένει έτοιμο και λειτουργικό.
    Είχα την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω την Τετάρτη την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου (δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τα άλλα δύο δρώμενα που προηγήθηκαν γιατί συνόδευα τον Θόδωρο Αντωνίου που είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση) καθώς και την χθεσινή παράσταση των φίλων μου κιθαριστών. Ήταν και οι δύο εκδηλώσεις εξαιρετικές. Σας καλώ και εγώ να παρακολουθήσετε τα δρώμενα των επομένων ημερών και ιδιαίτερα την βραδιά ελληνικού τραγουδιού την Δευτέρα στις 8, που με αφορά προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ο κ. Κρεμμύδας και σχεδόν κανένας από τους υποψήφιούς του δεν βρέθηκαν στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου;;;

    Μήπως ήταν από αυτές τις "κομματικές" οδηγίες - γραμμές;;;

    Τα παλαιοπολιτικά και παρωχημένα προεκλογικά τερτίπια του κ. Κρεμμύδα, θα επιστρέψουν μπούμερανγκ στις κάλπες, γιατί ο κόσμος σκέφτεται και βλέπει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Χάρη διάβασα με προσοχή το σχόλιο σου για το Πολιτιστικό Κέντρο και δεν βρήκα ούτε μία λέξη γι'αυτούς που μόχθησαν για να γίνει.Αλήθεια γιατί τόση μικροψυχία;Κρίμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 626 εγώ έκανα μια παρουσίαση στο κτήριο για να πάρουν μια ιδέα οι κάτοικοι και να πάνε να το επισκεφθούνε γιατί πραγματικά αξίζει. Τώρα ποιοί κόπιασαν για να γίνει είναι πολύ δεύτερο γιατί πιστεύω ότι όλοι αυτοί πήραν την ικανοποίηση τους από την ολοκλήρωση του έργου. Δεν χρειάζονται εύσημα από εμένα. Αμάν πια. Οτι και να γράψω κάτι θα βρει κάποιος να με κατηγορήσει.Τέτοια μιζέρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιζέρια είναι να μη λες ευχαριστώ και μπράβο σε κανέναν, για μικροκομματικούς λόγους....

    Δεν είμαι ο 6:26

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέατρο μπορεί να είναι ωραίο πράγματι και με τα φώτα αναμμένα όλα γυαλίζουν και λάμπουν όμως ωραίο αυτό το κτίριο δεν το λες. Και αυτό το λένε πολλοί κάτοικοι του Μοσχάτου. Μοιάζει με εργοστάσιο λένε κάποιοι. Δεν βρέθηκε κάποιος να σχεδιάσει ενα κτίριο κάπως νεοκλασσικό, να το βλέπεις και να ξεκουράζεται η ματιά σου? Οσο για την κατασκευή του και την περαίωσή του είχα την "τύχη" να παρακολουθώ καθημερινά απο την αρχή μέχρι το τέλος την προχειρότητα που χαρακτηρίζει ΚΑΙ αυτό το έργο. Παραμονή των εγκαινίων έστρωναν πλάκες. Τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή