Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Εγιναν χτες 2-1-2011 οι δημαιρεσίες στον δήμο μας για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου,καθώς και οι εκλογές μελων των δυο δημοτικών επιτροπών και των προέδρων και αντιπροέδρων των δημοτικών κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου. Πιο κάτω δημοσιεύουμε τους εκλεγέντες αλλά το σημαντικό, χτες, δεν ήταν τα πρόσωπα αλλά το τι διεργασιες έγιναν μεταξύ των Σπανάκη, Ευθυμίου και Σούτου προκειμένου να δείξουν ότι επιθυμούν την συναίνεση και να παρουσιάσουν προς τα έξω δημοκρατικές , δήθεν, ευαισθησίες συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις.
Δυστυχώς όμως οι πιλιτικάντικες επιδιώξεις τους και εγωισμοι δεν τους άφησαν να το πετύχουν. 
Και τι εννοώ με αυτό. Ας πάρουμε τα αποτελέσματα για να δούμε ακριβώς τι παίχθηκε.
α) Ο Ντερέκας εκλέχτηκε πρόεδρος με τις ψήφους της πλειοψηφίας (20), της παράταξης Σπανάκη (5) και του Σούτου (1). Σύνολο 26 ψήφοι. (Υπήρχε προφανώς συμφωνία μεταξύ των τριών να αλληλοψηφισθούν).
Κανονικά λοιπόν και ο Πηνιώτης έπρεπε να πάρει 26 Σταυρούς. Αμ δε. Πήρε μόνο 19 πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον 7 από την πλειοψηφία δεν τήρησαν τα συμφωνημένα. Ισως και παραπάνω αν δεχθούμε ότι τον ψήφισαν και κάποιοι από την ελλάσονα μειψηφία που τον συμπαθούν προσωπικά. Εχουμε λοιπόν μια πρώτη μαχαιριά στη συναίνεση από την πλευρά Ευθυμίου.Συν το γεγονός ότι η γελοία συμμαχία του Σπανάκη με τον Ευθυμίου πλήγωσε και το γόητρο ενός σοβαρού ανθρώπου σαν το Πηνιώτη.

β) Στην συνεννόηση μεταξύ όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να ορίσουν τους 3 εκπροσώπους των σε κάθε μια από τις δύο επιτροπές ο Σπανάκης απαίτησε να πάρει από 2 θέσεις, και στην Οικονομικών την τρίτη θέση 1 Σούτος (πολλή αγάπη ξαφνικά με το Σούτο ο Σπανάκης) και την τρίτη θέση στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής να την πάρει κάποιος από τους υπόλοιπους 7 των άλλων παρατάξεων. Δηλαδη ο Σπανάκης με τον Σούτο (σύνολο 6 σύμβουλοι) να πάρουν 5 θέσεις και οι Κρεμμύδας, Κυριαζίδης, Σωπάκης (σύνολο 7 σύμβουλοι ) να πάρουν 1 θέση !!!!. Βέβαια κανείς από τους Κρεμμύδα,Κυριαζίδη,Σωπάκη δεν το δέχτηκε και βλέποντας ο Σπανάκης ότι μπορεί και να τον πέταγαν απ'έξω ανασκεύασε και μέσα στο συμβούλιο πρότεινε να βγουν 2  δικοί του σύμβουλοι στις επιτροπές,ο Σούτος και οι υπόλοιποι από τους άλλους. Παρουσιάσθηκε ένα πρόβλημα γιατί ήθελε να βει και ο Σωπάκης (ο οποίος ήταν πράγματι ρεαλιστής και υποχωρητικός στις απαιτήσεις του αλλά αφού έβγαινε ο Σούτος δίκαια έπρεπε να βγει κι αυτός),  και έπρεπε, αναλογικά, να βγάλει και από έναν σε κάθε επιτροπή ο Κρεμμύδας και τουλάχιστον έναν σε μία επιτροπή ο Κυριαζίδης. Τελικά ο Κρεμμύδας έδωσε την λύση, προς χάριν να αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις στις επιτροπές και απέσυρε τη μια υποψηφιότητα.
 Η όλη όμως στάση του Σπανάκη έδειξε ότι εκτός από πιθανές "υπογειες" συζητήσεις που έκανε με τον Σούτο, έχει και μία αλλαζονεία και εγωπάθεια που δεν τον αφήνουν να συνεργασθεί δημοκρατικά και συναινετικά. Αλλη μία μεγάλη μαχαιριά λοιπόν στην συναίνεση, αυτη τη φορά από τον Σπανάκη.
 γ) Οταν ήρθε η ωρα για την ψηφοφορία της επιτροπής Οικονομικών και ενώ υπήρχε ομόφωνα πρόταση της μειοψηφίας για τους 3 υποψηφίους της, πράγμα που σημαινε ότι δεν χρειάζοταν οι ψήφοι της πλειοψηφίας για να βγούν, αλλά που για το καλό της συναίνεσης, όπως επαγγελόταν η πλευρά Ευθυμίου, θα έπρεπε να ψηφισθούν και από  το, έστω, ίδιο μέρος της πλειοψηφίας ρίχθηκε και η τελευταία μαχαιριά στο γνωστό θύμα της συναίνεσης, αφού οι 5 υποψήφιοι της αντιπολίτευσης για της δύο επιτροπές εκλέχτηκαν με την πρώτη με 17 ψήφους αλλά ο υποψήφιος του Κρεμμύδα (δηλαδή ο γράφων Τουφεξίδης) χρειαστηκε και δεύτερη ψηφοφορία παίρνοντας στη πρώτη 13 και 17 στην δεύτρη.
Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν μέσα στο συμβούλιο,έξω η φύση και η εγκληματική αδιαφορία της προηγούμενης (αλλά και μεγάλο μέρος της σημερινής) δημοτικής αρχής του Μοσχάτου πλημμύριζε τους δρόμους και τα σπίτια της πόλης. Τα νερά της βροχής στην οδό Κοραή είχαν σκεπάσει το πεζοδρόμιο για ώρες δείχνοντας οικτρά την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων εν έτει 2011 και πνίγοντας την ήδη ψυχοραγούσα συναίνεση των κ. Ευθυμίου, Σπανάκη και Σούτου. Αντε να την αναστήσεις τώρα.












ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ
Τα αποτελέσματα ανέδειξαν τους εξής:

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου  Ντερέκας Θ.- Αντιπρόεδρος Δ.Σ  Πηνιώτης Κ. - Γραμματέας Δ.Σ  Φουστέρη Σ.


Μέλη Επιτροπής Οικονομικών  Αναστόπουλος Γ-Καπετανάκη Α.-Χρονόπουλος Κ.-Καζάλας Χ.- Χατζηαντωνίου Π.-Σπανάκης Β.-Κυριαζίδης Π.-Τουφεξίδης Χ.


Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τσέλιου Μ.-Πυρράκης Β.- Γκουγκουλούλη Σ.- Σάββας Ι.-Τσεσμελή Μ.- Τριβυζάκης Μ. - Σούτος Δ.- Σωπάκης Γ.


Πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου  Σιώκας Α.- Αντιπρόεδρος Δημ.κοιν. Μοσχάτου Ναυπλιώτη Κ.


Πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Ταύρου Καραφωτιάς Π- Αντιπρόεδρος Δημ.κοιν. Ταύρου Ταταράκης Ν.

Το blog μας εύχεται σε όλους και όλες που εξελέγησαν καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους και να προσέχουν όταν περπατάνε στους δρόμους με βροχή.

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις επιταγές του "Καλλικράτη" ο Γραμματέας του ΔΣ ανήκε δικαιωματικά στην ελάσσονα μειοψηφία και θα εκλεγόταν υποχρεωτικά, αρκεί να τον αποδέχονταν οι άλλοι της ελάσσονος μειοψηφίας, δλδ κάποιος ανάμεσα στους 4 του Κρεμμύδα, τους 2 του Κυριαζίδη, τον Σούτο και τον Σωπάκη. Προφανώς για να γίνει τελικά Γραμματέας ΔΣ η Φουστέρη, από την παράταξη της πλειοψηφίας, οι 8 της ελάσσονος μειοψηφίας δεν συμφώνησαν μεταξύ τους ότι υπήρχε κάποιος άξιος ή η ομάδα αυτή με κυρίαρχους τους 4 του Κρεμμύδα δεν ήθελαν να δείξουν πρόθεση συνεργασίας.
    Η εκλογή πάλι των αρχηγών Σπανάκη, Κυριαζίδη, Σούτου και Σωπάκη στις επιτροπές ήταν επιβεβλημένη και δείχνει καλές προθέσεις από την πλευρά του δημάρχου και την διάθεση συνεργασίας από την πλευρά των εκλεγέντων.
    Ο Κρεμμύδας που είναι;;;
    Με αυτά τα δεδομένα η εκλογή του Τουφεξίδη έστω και με την δεύτερη μου φαίνεται αρκετά καλή, γιατί δείχνει την υποχώρηση και την ανοχή όλων στην περιφρόνηση που έδειξε ο Κρεμμύδας στο σώμα και έμμεσα στον λαό του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πηγαδάκι εκτός αιθούσης, ακούστηκε ο Άρης να μέμφει τον Αντιδήμαρχο (όχι ακόμα διορισμένο τότε) για τον πλυμμηρισμένο δρόμο.
    Χωρίς ντροπή.
    Χωρίς να σκεφτεί οτι κι εκείνος ήταν μέλος της δημοτικής αρχής για τόσα χρόνια, άρα συνυπεύθυνος που δεν έχει λυθεί αυτό το θέμα!
    Εύκολες οι κριτικές, δύσκολη η αυτοκριτική...
    Τι ψάχνεις τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή