Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΠΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

http://moschato-live.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html#comments 

"Κλειστό το ΚΑΠΗ Μοσχάτου τις μέρες του καύσωνα 



Οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες, αφού η ζέστη, σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιουργούσαν αποπνικτικές συνθήκες για όσους βρίσκονταν στην πόλη, ιδιαίτερα όμως για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά δύσπνοιας και θερμοπληξίας που ακούσαμε αυτές τις μέρες για ηλικιωμένους ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους, άφηναν ανοιχτά τα ΚΑΠΗ, τα οποία έχουν air-condition. Αθήνα, Θεσσαλονική, Πειραιάς, Περιστέρι, Βύρωνας, Ξάνθη (η οποία δεν φημίζεται για τις υψηλές θερμοκρασίες) ανακοίνωναν και λειτουργούσαν τα ΚΑΠΗ τους δημιουργώντας ένα καταφύγιο δροσιάς.

Στο Μοσχάτο το ΚΑΠΗ ήταν κλειστό, ύστερα από απόφαση της Προέδρου, κ. Μαρίας Λουκή. Όλοι βρίσκονταν σε διακοπές και οι ηλικιωμένοι δεν είχαν ένα σημείο να πάρουν ανάσες τα πρωινά, που ήταν οι πιο δύσκολες ώρες.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μεγάλο ατόπημα του Δήμου Μοσχάτου προς την συγκεκριμένη ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΑΠΗ παραμένει χωρίς γιατρό εδώ και μήνες και είναι, πλέον, πολλοί οι ηλικιωμένοι που διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά του Δήμου προς το πρόσωπό τους."

Αυτά έγραφε πέρσυ ο διαχειριστής του blog ΜΟΣΧΑΤΟ live με αφορμή το κλείσιμο του ΚΑΠΗ τον Αύγουστο του 2010 και που άφηνε δεκάδες συμπολίτες μας ηλικιωμένους χωρίς το στέκι τους και χωρίς μια ανάσα δροσιάς μέσα στον καύσωνα. Φέτος όμως που το κλείσιμο επαναλήφθηκε καμμία κουβέντα. Κανένα σχόλιο, Βλέπεις φέτος είμαστε μέσα σε κλιματιστικό, εκεί πέρα στον ημιόροφο της οδού Κοραή, και δεν την νοιώθουμε την ζέστη.

Σας διαβεβαιώνω όμως, ότι πολλοί ηλικιωμένοι που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε διακοπές, την νοιώθουν άσκημα την ζέστη και θα περίμεναν  μεγαλύτερη ευαισθησία, αν όχι από τον blogger και ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, τουλάχιστον από τον νέο μας δήμαρχο και την υπευθυυνη των ΚΑΠΗ κ.Λουκάκη. Οχι περικοπές κ. Δήμαρχε στην λίγη ανακούφιση που πρόσφερε στην τρίτη ηλικία το ΚΑΠΗ. Βεβαίως πρέπει οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ να πάρουν την άδεια τους αλλά πρέπει να προγραμματίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε οι λίγες έστω κοινωνικές υπηρεσίες να παρέχονται και τον Αύγουστο.

5 σχόλια:

  1. Όλα φίλε γίνονται για το πάπλωμα δυστυχώς σε βάρος πολλών.Άλλος ψάχνει δουλειά άλλος ψήφους,άλλος να ικανοποιείσει το ψώνιο του και το εγώ του και όταν αυτά επιτευχθούν μην τους είδατε μην τους απαντήσατε.Δηλαδή εσύ τι περίμενες από τον μπλοκερ που βολεύτηκε κοντά στον δήμαρχο με 1800 το μήνα.Να γράφει τα ίδια;Όλα για το πάπλωμα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά που θα βάλουνε δύσκολα στο μυαλό τους.
    Η Λουκή ηγείται κοτζάμ επανάστασης στην ανάπλαση του Μοσχάτου. Οι γέροι πνίγηκαν μέσα στον οργασμό των νέων πλατειών. Όσο για τον μπλόγκερ να είσασταν τοίχοι του δημαρχείου για να ακούτε και να βλέπετε. Και βέβαια αβαβά ο Οικονόμου...
    Όμως ρε Τουφεξίδη αβαβά κι εσύ όταν τον προσλαμβάνανε. Κουβέντα για το νόμιμο ή το παράνομο της πρόσληψης από εσένα και την παράταξή σου. Όμως όλα διορθώνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή στο ΚΑΠΗ υπεύθυνη είναι η κ Λουκάκη; Η κόρη γιατί η Μαμά δουλεύει πάρα δίπλα στα πολιτιστικά. Σιγά μη σκέπτονταν τους ηλικιωμένους που δεν έχουν την κεφαλήν κλείνε. Ότι έκανε στους βρεφονηπιακούς όλο αλχημείες
    έπαιρνε τη μια, το ΑΣΕΠ έστελνε άλλη και πάει λέγοντας. Εάν ασπαστώ τη φράσει
    του FosForouxou (Όσο για τον μπλόγκερ να είσασταν τοίχοι του δημαρχείου για να ακούτε και να βλέπετε. Και βέβαια αβαβά ο Οικονόμου...) Ε τότε Πως λέμε
    Της επί χρήμασι εκδηλωμένης γυναικός το σίδερων κιγκλίδωμα Δηλαδή(Της π....... το κάγκελο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον φίλο solon. Συγγνώμη αλλά το σχόλιο θα πρέπει να αναδιατυπωθεί λίγο για να δημοσιευθεί.
    Σε ευχαριστω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τουφεξίδη δεν θα το ανασκευάσω διότι στο Δημαρχείο όντως συμβαίνει
    αυτό, όμως κρατήστε το και όποτε ευαρεστηθείτε το βάζετε. Μπορείτε ακόμα να κόψετε (της π……το κάγκελο) μόνο όχι όμως το αρχαίο του Ευχαριστώ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή