Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ; ΕΛΕΟΣ



Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί δημοσίευμα σε blog του Μοσχάτου, γνωστού για την αμέριστη στήριξη του στην δημαρχιακή αρχή, οτι  " Με την αποτελεσματική παρέμβαση της Αντιδημάρχου Μοσχάτου και υπεύθυνη Παιδείας  Αγγελικής Καπετανάκη  και του Προέδρου Διδασκόντων ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και Δημοτικό Σύμβουλο Καραβασέλα Στάθη, ο Δήμος παρέλαβε, από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ τα παρακάτω βιβλία για τα Δημοτικά του Δήμου.".

Μα είναι δυνατόν κάποιοι να σπεκουλάρουν με ένα θέμα που ταλανίζει και ανησυχεί όλους τους γονείς και μαθητές των σχολείων αφού η σωρεία λαθών του υπουργείου παιδείας έχει φέρει την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς σχολικά βιβλία; Είναι δυνατόν να ζητωκραυγάζουν κάποιοι γιατί στα δημοτικά σχολεία του Μοσχάτου ήρθαν 18 από τους 120 τίτλους συγγραμάτων της πρωτοβάθμιας; Λες και δεν υπήρχαν ανακοινωσεις από τον ΟΕΔΒ ότι υπήρχαν κάποια αποθέματα και από αυτά πήραν αναλογικά όλοι οι δήμοι της χώρα. Δηλαδή στους άλλους δήμους δεν υπάρχει ούτε ένα βιβλίο και μόνο στο Μοσχάτο, που ο καλός Θεός φρόντισε να έχουμε μια Καπετανάκη και ένα Καραβασέλα, ήρθαν κάμποσα βιβλία και σωθήκαμε.
Λιγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ρε παιδιά. Και αν τα έγραψε από μόνο του το blog, γιατί δεν τα διέψευσαν η αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος διδασκόντων; Αν πάλι είναι αλήθεια ας μας πουν τι ενέργειες έκαναν και ας τους ενημερώσει η κ. υπουργός Παιδείας τι επιπλέον ενέργειες πρέπει να κάνουν για να έρθουν και τα υπόλοιπα βιβλία.
Επαναλαμβάνω ότι το θέμα της έλλειψης σχολικών βιβλίων είναι μεγάλο και θα έπρεπε να έχουμε δει από την δημοτική αρχή καταγγελίες προς τους υπεύθυνους και όχι να προσπάθειες δικές τους η φερεφώνων τους, να εκμεταλευθούν πολιτικά το ελάχιστο μέρος βιβλίων που έστειλε ο ΟΕΔΒ.

Σ.Σ Το ανωτέρω blog (ΤΟ  ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ) μετά το δημοσίευμα μας άλλαξε τα γραφόμενα του και μιλάει πλέον "Η Αντιδήμαρχος  Μοσχάτου και υπεύθυνη Παιδείας  Αγγελική Καπετανάκη  και ο Πρόεδρος  Διδασκόντων ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και Δημοτικός Σύμβουλος Καραβασέλας Στάθης, μερίμνησαν να μοιραστούν στα σχολεία."
 Πάλι καλά. Εστω και εκ των υστερων κατάλαβαν το λάθος τους χωρίς βέβαια να το παραδέχεται κανείς.

6 σχόλια:

  1. Ζώταλης Δημήτριος Δάσκαλος.12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:06 π.μ.

    Φίλε Χάρη τα βιβλία τα παρέλαβα προσωπικά εγώ την παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και υπέγραψα το δελτίο αποστολής το οποίο και πήρε ο μεταφορέας κρατώντας εγώ το πρωτότυπο μιας και το σχολείο μας είναι κέντρο διανομής.Η αλήθεια είναι ότι οκ. Καραβασέλας και η κ. Καπετανάκη μερίμνησαν για την μεταφορά των βιβλίων σε όλα τα σχολεία του Μοσχάτου με αυτοκίνητα του δήμου και αυτό το πιστώνονται.Τώρα προς τι τα γραφόμενα του μπλοκ ουδείς αντιλαμβάνεται μιας και όλα όσα αναφέρει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μπορούν να συμβούν.Μια διάψευση από την μεριά των εμπλεκομένων θα ήταν αναγκαία.Πάντως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Κ. Καπετανάκη μου ανέφερε άγνοια του γεγονότος και μου είπε ότι μάλλον είναι προιόν μη σωστής ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν είστε άδικοι , εγω ξέρω οτι τα βιβλία θα ερχονταν στις 11.00 και ηρθαν 10.30 μεταφέρθηκαν με καθαρα οχηματα με ABS, αερόσ. οδηγ., προβ. ομίχλ., A / C, clima, υδρ. τιμόνι, ηλ. παράθ., ηλ. καθρ., κεντρ. κλείδ., immobil., CD, ζάντες αλουμ., μεταλ. χρώμα, ESP, full extra,
    ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η άποψή μου για τα γραφόμενα , φαιδρά και σοβαρά.
    Αγαπητοί φίλοι…και εκδότη Χάρη
    Είμαστε στη σχολική χρονιά των μνημονίων και των περικοπών.
    Η έναρξη της , θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με τα βιβλία να φτάνουν στα σχολεία με το σταγονόμετρο, το νηπιαγωγείο να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης, το ολοήμερο σχολείο να μετατρέπεται σε "παιδοφυλακτήριο" και τους εκπαιδευτικούς να βιώνουν τεράστιες περικοπές στις ήδη πολύ χαμηλές αποδοχές τους.
    Ωστόσο:
    Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι έχουμε την αποφασιστικότητα ν' αγωνιστούμε για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του δημόσιου σχολείου "εδώ και τώρα". Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς.
    Η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της δεν αμφισβητείται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
    Αντί λοιπόν να τονίσουμε αυτά που ενώνουν την ελληνική κοινωνία, τους φυσικούς συνεργάτες που λέγονται γονείς και εκπαιδευτικοί, κάνουμε σπέκουλα πάνω σε κάτι που εκ παραδρομής γράφτηκε σε ένα καθ’ όλα αξιόπιστο μέσο, παραβλέποντας ότι έγινε πραγματικότητα , ένα πάγιο αίτημα των δασκάλων μας , μετά από πολλά χρόνια να παραδίδονται τα βιβλία στα σχολεία και να πάψουν οι δάσκαλοι να απαξιώνονται και να μετατρέπονται σε αχθοφόρους.

    Αυτό έπραξε πιστεύω αυτή η Δημοτική Αρχή

    Όσο με αφορά εύχομαι καλή σχολική χρονιά και θέληση για το καλύτερο.
    Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας , για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

    Καραβασέλας Στάθης

    Πρόεδρος Εκ/κων Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου

    Δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που ξεκινά το σχόλiο με την υπογραφή stathis και καταλήγει με την υπογραφή Στάθης Καραβασέλας.Δύο σε ένα.Ή μάλλον και παππάς και ζευγάς.Πριν από 6 μήνες που ξεκίνησε η θύελλα, σε δημοτικό συμβούλιο με θέμα την παιδεία τα εύρισκε όλα καλά και άγια.Τα σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου τα εύρισκε τέλεια χωρίς προβλήματα,μίλαγε για καλές συννενώσεις,για ολοήμερα που παράγουν,για τεχνικό υλικό που υπάρχει στα σχολεία για για για.....Μόλις προχθές δεν τόλμησε ούτε άχνα να βγάλει όταν η αντιπολίτευση έβαζε θέμα κόστους φωτωτυπιών που πρέπει να αναλάβει ο δήμος όταν ο έτερος καπαδόκης πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ.ντερέκας και φίλος του δεν δεχόταν να συζητηθεί το θέμα και το παρέπεμψε σε επόμενο συμβούλιο.Μούγκα και αυτός και ο κ.Σάββας πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου και μέλος της ένωσης γονέων.Μούγκα τα παληκάρια.Και με το δεσπότη λοιπόν και με τον Παναγιώτη.Αύριο πιθανόν να καλύψουν το κόστος φωτωτυπιών από τις σχιλικές επιτροπές και να μας που ότι έλυσαν το θέμα κατόπιν ενεργειών τους.Τα λεφτά των σχολικών επιτροπών είναι λεφτά που δίνει το κράτος ούτως ή άλλως για τις ανάγκες των σχολείων και επιπροσθέτως είναι υποχρεωμένο να δίνει και βιβλία.Μην τολμήσετε λοιπόν να μας πείτε ότι λύσατε το θέμα μέσω των χρημάτων που ανήκουν ούτως ή άλλως στα σχολεία.
    Κάποτε επιτέλους σ αυτό τον τόπο πρέπει να σταματήσει η κοροιδία, η δυγλωσσία,και η ιδιοτέλεια κύριοι.Αλλά ξέχασα.Εδώ εφτασαν να πουν οι τρεις αναφερόμενοι ότι ψήφισαν Δαμηλάκο.
    Κοροιδεύουν ο ένας τον άλλο εμάς δεν θα επιχειρούσαν να κοροιδέψουν.Τελειώνω και με το έργο που πρόσφεραν με τη μεταφορά των βιβλίων στα σχολεία.Αφού το θεωρούν τόσο σπουδαίο γιατί δεν το βάζουν σαν ανακοίνωση στη γνωστή εφημερίδα που δημοσιεύουν τις προκηρύξεις συμβούλων.Που ξέρουν ίσως το μάθει κάποιος και ενδιαφερθεί για μεταφορική εργασία.Όσο για το αξιόπιστο μπλοκ ρε stathis μην κουράζεσαι.Σας έχει χρεωθεί με 108 σας γλύφει και το γλύφετε.Οι αυλοκόλακες είναι αυτοί που φέρνουν την καταστροφή. Δεν το έμαθες ακόμα από την ιστορία που διδάσκεις στα παιδιά;Τα μπλόκ που κάνουν σκληρή κριτική πρέπει να σας απασχολούν και να σας προβληματίζουν για πολλές αλήθειες που λένε και όχι να κάθεστε να ευλογάτε τα γένια σας.Αν ένας μπλοκερ κάνει λάθη εκ παραδρομής μέσα στην πρεμούρα του να σας κολακέψει μάλλον επικίνδυνος είναι και όχι αξιόπιστος.Αυτά για σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγράφουμε από το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Στάθη Καραβασέλα:

    Είναι μέλος:
    Συλλόγων και Σωματείων
    Συνδικαλιστής στο χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
    Αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ.
    Γραμματέας των τοπικών ΠΑΚ Δ/Ν.
    Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981.
    Γραμματέας της Θ.Ο Παιδείας στη Α’ Πειραιά.

    Σήμερα:
    Είναι Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκ/σης Καλλιθέας-Μοσχάτου.
    Είναι Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ «Οι δάσκαλοι του Κόσμου».
    Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Δασκάλων.
    Είναι μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου και Καλλιθέας.
    Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης & Αντιμετώπισης της Εξάρτησης «Σταθμός»
    Είναι εθελοντής αιμοδότης στον Δήμο μας.
    Είναι δάσκαλος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.
    (Σημ.Χ.Τ: Η Σειρά είναι ακριβώς όπως την αναγράφει ο ίδιος.)

    Αντιπαρέρχομαι τον διαχωρισμό σου σε «αγαπητοί φίλοι …και εκδότη Χάρη» γιατί είναι αληθής. Ποτέ δεν υπήρξαμε φίλοι. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε; Εσύ έχεις τόσες ασχολίες σημαντικές, που να προλάβεις να γίνεις φίλος με έναν …εκδότη; Αλλά το εκδότης προς τι; Για ειρωνεία ή για μείωση της προσωπικότητας μου; Ένα απλό Χάρη θα έφτανε.
    Αυτό ως προς τα φαιδρά. Στα σοβαρά τώρα. «Είμαστε στη σχολική χρονιά των μνημονίων και των περικοπών. Η έναρξη της , θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με τα βιβλία να φτάνουν στα σχολεία με το σταγονόμετρο, το νηπιαγωγείο να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης, το ολοήμερο σχολείο να μετατρέπεται σε "παιδοφυλακτήριο" και τους εκπαιδευτικούς να βιώνουν τεράστιες περικοπές στις ήδη πολύ χαμηλές αποδοχές τους.» Τι μας είπες τώρα ρε μεγάλε ! Όλα αυτά από ποιούς έγιναν; Εσύ είχες και έχεις καμιά στενή σχέση με αυτούς; Πέρυσι ακόμα κατέβηκες σε δύο εκλογές με την στήριξη αυτών που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω. Άσε λοιπόν το παραμύθι γιατί πλέον κουράζει πολύ.
    «Αντί λοιπόν να τονίσουμε αυτά που ενώνουν την ελληνική κοινωνία, τους φυσικούς συνεργάτες που λέγονται γονείς και εκπαιδευτικοί, κάνουμε σπέκουλα πάνω σε κάτι που εκ παραδρομής γράφτηκε σε ένα καθ’ όλα αξιόπιστο μέσο, παραβλέποντας ότι έγινε πραγματικότητα , ένα πάγιο αίτημα των δασκάλων μας , μετά από πολλά χρόνια να παραδίδονται τα βιβλία στα σχολεία και να πάψουν οι δάσκαλοι να απαξιώνονται και να μετατρέπονται σε αχθοφόρους.» Ποια σπέκουλα και ποια παραδρομή; Εδώ τη μια δήλωνε ο διαχειριστής του blog, στον κ. Ζώταλη, ότι του έδωσες έτοιμο το αρχικό κείμενο για να το αναρτήσει στο blog του, την άλλη ότι πρέπει να το ξαναδεί γιατί δεν θυμόταν. Αυτά τα «πολιτικάντικα» κόλπα αλλού και όχι στο Μοσχάτο που γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Αρκετά με τέτοια τερτίπια που ευθύνονται, στο μέρος που τους αναλογεί, για τα χάλια της χώρας. Όσο για το πάγιο αίτημα σας, να παραδίδονται τα σχολεία στα βιβλία για να μην γίνονται αχθοφόροι οι δάσκαλοι και απαξιώνονται, τα προηγούμενα χρόνια δεν βοήθαγε η δημοτική αρχή; Εσύ δεν ήσουνα μέλος στην επιτροπή παιδείας και συνδικαλιστής; Εσύ και η δημοτική σου παράταξη δεν ήρθατε σαν συνέχεια της προηγούμενης; Το ότι έγινε το αυτονόητο πρέπει να ζητωκραυγάζουμε;
    «Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας , για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.» Σιγά ρε μεγαλόψυχε. Από την πρώτη πρόταση του σχολίου σου ξεκίνησες με δια-χωρισμό. Και στο τέλος μιλάς για να παλέψουμε μαζί. Τι αντίφαση! Ή μήπως δεν είναι αντίφαση αλλά, ενός έμπειρου στα πολιτικά, τρικ αποπροσανατολισμού;
    Όσο για την ερώτηση μας… τίποτα. Εδώ ήξερες να στείλεις απάντηση για το άρθρο. Στο άλλο blog δεν ήξερες να στείλεις μια διόρθωση για να μην προκαλεί το «καθόλα αξιόπιστο μέσο»;
    Λοιπόν για να τελειώνουμε. Επειδή και εγώ στο Μοσχάτο μένω όπως και όλοι οι αναγνώστες (ή στον Ταύρο) τέρμα με τα πολλά και ωραία λόγια. Οι μαθητές και συνάδελφοι σου δάσκαλοι θέλουν έργα και στήριξη ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ. Και όχι μόνο όταν δεν αρέσουν σε εσένα τα γραφόμενα του blog μας και που, τουλάχιστον, δεν ήταν ψέματα.

    ΣΣ. Σε όσα "φιλικά" blog και να "απαντήσεις" κ. Καραβασέλα μην ξεχνάς την λαική ρήση "Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!!!!!!!!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΕΡΗΜΝΙΣΕ....Η ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...!!!! ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ!! ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή