Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τηρείστε επιτέλους τους νόμους κύριοι της Δημοτικής Αρχής !!!

Κάθε δημοτική αρχή που ξεκινάει για να προσφέρει έργο και υπηρεσίες στους δημότες της οφείλει και πρέπει πάνω απ'όλα να σεβεται τους νόμους και ειδικά εκείνους που στάθηκε υπέρμαχος στην ψηφισή τους. Ετσι θα έπρεπε η δηοτική αρχή του κ. Ευθυμίου να τηρεί με ευλάβεια τα οριζόμενα στον νόμο 3852/2010 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση . Στην πραγματικότητα όμως ο κ. Ευθυμίου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αρνούνται να τηρήσουν τα του νόμου και δείχνουν μια αλλαζονεία και μία αδιαφορία στην εφαρμογή του, παρουσιάζοντας μια εικόνα απαξίωσης των θεσμών αποφεύγοντας συνεχώς τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης  .Γιατί τα λέμε αυτα;

α)Στηριγμένοι στο άρθρο 69 παρ.3 του 3852/2010 είχαμε απευθύνει προς την δημοτική αρχή, η παράταξη "Πολίτες Μπροστά", ερωτήματα γύρω από την ακίνητη περουσιακή κατάσταση του δήμου καθώς και για τα ακίητα που μισθώνει ή εκμισθώνει ο δήμος
.(http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html).
Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του δημάρχου πέραν εκείνου του αμίμητου που μας δήλωσε σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο "ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ".

β) Στηριγμένοι στον ίδιο νόμο και στο αρθρο 66 παρ. 7 που ορίζει "Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη" ζητήσαμε αυτόν τον χώρο 8 μήνες μετά, κατανοώντας τις δυσκολίες της αρχής, για να λάβουμε την απάντηση του δημάρχου " όποτε βρώ χώρο θα σας δώσω."

γ) Στηριγμένοι στον ν.3584/2007 (Κύρωσης του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) και βάσει των αρθρων 13,14,15,163 περί γενικών και ειδικών προσόντων διορισμού ειδικών συνεργατών δημάρχου απευθύναμε ερωτήματα στον δήμαρχο για την πρόσληψη του κ. Οικονόμου. Η απάντηση του δημάρχου ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ήταν: " Η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη είναι απόλυτο δικαίωμα του δημάρχου και εγώ έκρινα ότι πληρεί τα προσόντα. Οποιος νομίζει ότι δεν τα πληρεί να προσκομίσει αποδείξεις !" Ο νόμος όμως και πρέπει να τηρείται αλλά και οι δημότες να διαπιστώνουν τη τήρηση του. Και η διαφάνεια που επαγγελόσασταν κ. δημαρχε τι έγινε; Τα λεφτα των δημοτών που πανε στη μισθοδοσία του εν λόγω κυρίου δεν δικαιολογούν μια ευαισθησία εκ μέρους σας να παρουσιάσετε το υγιές των προσλήψεων σας;

δ) Δώδεκα σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν, την 1/9/2011, από τον πρόεδρο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ αφού η δημοτική αρχή αγνόησε τον Κώδικα δήμων και κοινοτήτων ν.3463/2006 άρθρο 217 που ορίζει "
1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.
Απάντηση από τον πρόεδρο στο πιό πάνω αίτημα "Συμφωνώ αλλά άλλος πρέπει να συμφωνήσει για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Πάντως πιστεύω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να γίνει". Ασχετα αν ο νόμος θέτει προθεσμία 6 ημερών, για ικανοποιήση του αιτήματος της αντιπολίτευσης να συγκαλέσει ο πρόεδρος την συνεδρίαση και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

ε) Ο ν.3852/2010 στο άρθρο 72 παρ 1 ορίζει " η οικονομική επιτροπή ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας,δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου". Για ψάχτε να βρείτε πόσες εκθέσεις είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του δήμου. Καμία. Ούτε το δημοτικό συμβούλιο τις έχει δει.

στ) Μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας "Μαχητική" ότι καθηγητής χωρίς πτυχίο εργάζεται σε ΝΠΔΔ του δήμου, από τον κ. Κρεμμύδα έγινε η σχετική ερώτηση. Η απάντηση του κ.Δημάρχου ήταν :"Από τις 1/1/2011 που εγώ είμαι δήμαρχος δεν έχει προσληφθεί τέτοιο πρόσωπο." Αλλο ρωτάμε, ότι θέλουν απαντάνε. Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ που ήταν και πρόεδρος το 2010  και σημερινή δημοτική σύμβουλος γιατί δεν απήντησε;

Ξέρω ότι πολλοί θα αναρωτηθείτε :"Μα μπορούν να αγνοούν έτσι τους νόμους;" Σαφώς και εγώ πιστεύω ότι όχι δεν μπορούν. Αλλά πριν προχωρήσουμε σε ανώτερα κλιμάκια ελέγχου θέλουμε οι δημότες του Μοσχάτου Ταύρου να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει γιατι το δικαιούνται και το απαιτούν στις καθημερινές μας συνομιλίες μαζι τους.

8 σχόλια:

  1. Εδώ πήρε μαζί του το Ντερέκα εσύ τι ψάχνεις να βρεις.Αυτοί ήταν αυτοί είναι και αυτοί θα παραμείνουν.Με χαμηλού επιπέδου ρουσφέτια με στρουθοκαμηλισμούς με τις χαμηλού επιπέδου απαντήσεις και τις χαμαιλεοντικές τους λογικές προσπαθούν να δημιουργήσουν σάπιες βάσεις για να παραμείνουν στην εξουσία με μηδενικό έργο.Λυπάμαι όμως γιατί υπολόγιζα τον Ευθυμίου σωστό ,δίκαιο,πρωτοπόρο,με καθαρες θέσεις,χωρίς φόβους για απαντήσεις και αντ αυτού βλέπω ένα δήμαρχο μικρού βεληνεκούς που από την πρώτη μέρα μπήκε στο τρυπάκι της σάπιας παλαιοκοματικής αντίληψης χωρίς πρωτοπόρες ιδέες και καθαρές απόψεις και απαντήσεις που τον ρίχνουν πολύ μα πολύ χαμηλά.Είναι επιτακτική η ανάγκη η παράταξη πολίτες μπροστά και σύσσωμη η αντιπολίτευση να αναδείξουν αυτή τη σάπια κατάσταση όπως φαίνεται από τα γραφόμενα του κ.Τουφεξίδη χωρίς κανένα φόβο με γνώμονα το συμφέρον των δύο πόλεων.Το θέμα είναι δικό σας αποφασίστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεισίστρατε,
    Μη σ' απασχολεί, τήν σάπια κατάσταση τήν αναδεικνύει μόνος του, ποιοί τύποι τού τηλεφωνούν φανερά απο τη γνωστή καφετέρια παριστάνοντας τούς παράγοντες γιά να κάνει κανένα ρουσφέτι(λέξη κι'αυτή)? Σε λίγο καιρό θα φοράει και σάπιο καπέλο για να διακρίνεται.
    Είναι για γέλια και για κλάματα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριοι αν έχετε τόσες πολλές ενδείξεις να πάτε να τα καταγγείλετε στα όργανα που πρέπει και να ενημερώσετε τον κόσμο. έχετε ευθύνη γιαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα ήταν ο Παπαντώνης ακόμα Δήμαρχος ο κύριος Τουφεξίδης θα είχε βάλει την ΠΕΝΑ του στον Κώλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον 4:43
    Το σχόλιο σου μπορει να απαντηθεί αν διαβάσεις αρθρα μου στην εφημερίδα "ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ" από τον Απρίλη του 2009 όταν ήταν δήμαρχος ο κ. Παπαντώνης. Τίποτα άλλο. Ας σε κρίνουν οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μικροί άνθρωποι

    Υψηλά αξιώματα

    THE WORST 'COMPINA'TION

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε...Βρε..
    Σαν τα χιονια...
    Σαν τα μαραθα...

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ: Για να μην μπαταρει
    το καραβι απαιτειται σεβασμος και αμοιβαια κατα
    νοηση απο ολο το πληρωμα.Στο καραβι χωρανε ολοι.

    WEL KOME (η ορθογραφια δεν ειναι δικη μου).χα.χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΙΓΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙΝ ΤΟ ΓΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή