Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΨΕ 18.00



Το υπουργείο Περιβάλλοντος χωρίς να ενημερώσει την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως τον δήμο μας, φέρνει  μια επαίσχυντη αλλαγή σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί έως σήμερα , από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο θέμα της αξιοποίησης της παραλίας Μοσχάτου & του Φαληρικού όρμου.

Συγκεκριμένα με ένα άρθρο κωδικοποιημένο και  καλυμένο στις διατάξεις του ,ώστε κανείς να μην αντιληφθεί  την στόχευση του,  το οποίο άρθρο έρχεται προς ψήφιση στη βουλή  αύριο 2/2/2012, αλλάζει όλους τους συντελεστές δόμησης, καλυψης και ύψους κτισμάτων στην παραλία μας προσπαθώντας να το κάνει ακόμα πιό δελεαστικό για τις ορέξεις ιδιωτών επενδυτών.

Στην σημερινή συνάντηση  με τον υπουργό ΥΠΕΚΑ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  ο υπουργός αρνήθηκε το αίτημα με το οποίο σύσωμο το δημοτικό μας συμβούλιο του ζητούσε να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο,.

Αγαπητοί συνδημότες όλοι  στο αποψινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και μελετητές του έργου θα μας  «εξηγήσουν» τους «λόγους» αυτής της αλλαγής, προκειμένου  όλοι μαζί να αποτρέψουμε την αυριανή ψήφιση του ύποπτου, αν μη τι αλλο, άρθρου που οδηγεί την παραλία μας σε άλλες καταστάσεις  πέραν των ήδη συμφωνηθέντων.

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ 6μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Κοραή 51).

Τουφεξίδης Χάρης
Δημοτικός σύμβουλος

5 σχόλια:

  1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ





    << Τα σημαντικά έργα ανάπτυξης και προοπτικής για το Νομό Λακωνίας που εντάχθηκαν είτε στο ΕΣΠΑ είτε σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα αποτελούν τη καλύτερη απάντηση στη κρίση και στην ύφεση αλλά και στη κατήφεια και την απαισιοδοξία που καλιεργείται από διαφόρους κύκλους.



    Η επέκταση του Λιμανιού στο Γύθειο, η ένταξη της ολοκλήρωσης των εργασιών στο Μουσείο της Νεάπολης,η κατασκευή των αλιευτικών καταφυγίων στα Βελανίδια, στο Προφήτη Ηλία και στη Κοκκινιά, ο Βιολογικός καθαρισμός Νεαπόλεως, τα έργα αντικατάστασης και επέκτασης των δικτύων ύδρευσης στη Νεάπολη ,στα Βελανίδια , στον Αγιο Νικόλαο Βοιών , στο Λάχι και αλλού, οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Νομου Λακωνίας κλπ δίνουν το μήνυμα της προπτικής και της ανάπτυξης.>>



    Αυτά δήλωσε ο Μανώλης Αντωνάκος Α Επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας και συνέχισε

    << ΄ Οταν η Πολιτεία ,οι Δήμοι, η αιρετή Περιφέρεια ,οι φορείς και οι πολίτες συνεργάζωνται,τότε ναι όλοι μπορούμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε για το μέλλον του τόπου μας.Θέλω να εξάρω το ρόλο και τη συμβολή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη της αντιπεριφερειάρχου Ντίας Τζανετέα, των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και των υπηρεσιακών παραγόντων.

    Σημαντική συμβολή βέβαια στο σχεδιασμό και στην ωρίμανση των έργων αυτών έχει διαδραματίσει διαχρονικά η αυτοδιοίκηση α βαθμού,αφού όπως είναι γνωστό απαιτούνται πολύχρονες προσπάθειες αιρετών , υπηρεσιών, φορέων για να φθάσει ένα έργο στην ωρίμανση και στη χρηματοδότηση του..Και είμαι σίγουρος ότι τόσο οι δημοτικές αρχές και συμβούλια προ Καλλικράτη θα αισθάνωνται ικανοποίηση αλλά και οι σημερινές δημοτικές αρχές που είτε παρέλαβαν έργα ενταγμένα είτε παρέλαβαν ώριμες μελέτες θα συνεχίσουν τη προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοποίηση των πόρων από την ευρωπαική ένωση..>> και καταλήγοντας ο Μανώλης Αντωνάκος σημείωσε:

    <<Θέλω να υποργαμμίσω ιδιαίτερα τη σημασία των έργων για τις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Νεαπόλεως, Βελανιδίων , Αγίου Νικολάου και Λαχίου ,δίκτυα τα οποία όχι μόνο ήταν πεπαλαιωμένα και με ειδικά προβλήματα λόγω της γεωμορφολογικής τους θέσης,αλλά κυρίως για το ότι πλέον θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία αφού τα παλαιά δίκτυα ηταν φτιαγμένα προ δεκαετιών και μάλιστα με αμυαντοσωλήνες.

    Προσωπικά εκφράζω την ικανοποίηση μου για αυτες τις ευχάριστες εξελίξεις και συγχαίρω όλους τους συντελαστές. με τους οποίους είμαστε συνοδοιπόροι για την ανάπτυξη της Λακωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γενικέ,
    Σε ενημερώνουμε,ότι και στο Μοσχάτο το δίκτυο ύδρευσης είναι πεπαλαιωμένο και από αμιαντοσωλήνες.
    Μπορείς να βάλεις πλάτη και να βρείς τα απαιτούμενα κονδύλια για την αντικατάστασή των?
    Να μια ωραία δουλειά για σας, προκειμένου να σας εξυμνούν και εσάς οι επόμενοι Γ.Γ. του Δήμου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τουφεξίδη,
    Τι αποφασίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο?
    Ενημέρωσε μας σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ 03.17 στο συμβούλιο έγινε μια ενημέρωση από τους μελετητές του έργου. Η μελέτη σίγουρα κινείται σε πολύ θετική κατεύθυνση αλλά το γεγονός είναι ότι αποκρύπτονται αλλαγές και αυτό αποδείχθηκε με το τρόπο που άλλαξαν τους συντελεστές δόμησης και κάλυψης που αυξήθηκαν κατά 70% χωρίς να ερωτηθεί ή να ενημερωθεί έστω η τοπική αυτοδιοίκηση. Γι'αυτή την κρυφή και μόνο μεθόδευση το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ένα ψήφισμα (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/apofash_35__psifisma_mono.pdf). Τελικά το συγκεκριμένο άρθρο ψηφίσθηκε από την βουλή χτες το μεσημέρι.

      Διαγραφή
  4. παρακαλω απαντηστε μου στην ερωτηση:Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ ;;;και αν μας ανηκει γιατι ασχολουμαστε με ολα αυτα; αλλα αν δεν μας ανηκει πεστε μας τους υπευθηνους,που τοσα χρονια,δεν εκαναν τιποτε και αφησαν τη παραλιακη πολη μας,χωρις παραλια και θαλασσα. ολα εχουν ονοματεπωνυμο και για ολα υπαρχουν ευθυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή