Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 Στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι «Πολίτες Μπροστά» κατέθεσαν προς ψήφιση ένα κείμενο καταγγελία,  της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης με τα οδυνηρά μέτρα που θα επιβάλλει στις πλάτες του Ελληνικού λαού.  Μια νέα δανειακή σύμβση που διαλύει την εθνική μας αξιοπρέπεια και μέτρα που όλη η Ελλάδα καταγγέλει και αντιπαλεύει   καθώς ωθούν όλο και περισσότερες  Ελληνικές οικογένειες στην φτώχεια και εξαθλίωση.
 Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συμφωνούσαν με αυτό το κείμενο, αφου υποτίθεται ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσα στους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας, δυστυχώς οι σύμβουλοι της παράταξης Ευθυμίου αλλά και της παράταξης Σπανάκη, προσπάθησαν με πολιτικάντικα τερτίπια να αποφύγουν την ψήφιση για λόγους που εύκολα κανείς καταλαβαίνει. Συγκεκριμένα ο κ.Ευθυμίου,παρόλο ότι δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με την ουσία του κειμένου αφού όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του είναι απλοί εργαζόμενοι, πρότεινε δια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ντερέκα να βγάλει κάθε παράταξη ένα κείμενο και να γίνει μετά ένας συγκερασμός  αυτών. Από την άλλη ο κ. Σπανάκης, παρόλο ότι συμφωνούσε με το κείμενο πρότεινε να αναβληθεί το θέμα για μετά την ψηφοφορία στη βουλή, τι νόημα όμως είχε αυτό  δεν εξήγησε. Οσο δεν για τον κ. Σούτο αυτός δήλωσε ότι δέχεται το κειμενο των «Πολιτών Μπροστά» και μάλιστα θα ήθελε να ήταν και πιό σκληρό. Επίσης ο κ. Σωπακης συμφώνησε με το κείμενο, πρότεινε δε και το κλείσιμο του δήμου και την συμμετοχή του δημοτικόυ συμβουλίου στις σημερινές και αυριανές κινητοποιήσεις.

 Οι «Πολίτες Μπροστά» δέχθηκαν να συζητήσουν και με τις άλλες παρατάξεις το κείμενο, προκειμένου να υπάρξει ένα ομόφωνο ψήφισμα.  Τελικά η παράταξη Ευθυμίου, με συγγραφέα τον κ. Μπούτση, έφερε ένα εντελώς γενικόλογο και «βελούδινο» κείμενο όπου όλα τα εφταιγε η Ευρωπαική Ενωση και πουθενά δεν υπήρχε λόγος για αυτούς που με την υπογραφή τους δέσμευσαν τον Ελληνικό λαό για πολλά χρόνια σε φτώχεια και απόγνωση. Πουθενά δεν υπήρχε καταγγελτικός λόγος για την προδοσία των «ηγετών» της χώρας μας παρά μόνο μία αναφορά «για λάθη ενός τριαντάχρονου κυβερνητικού συστήματος». Ηταν φανερό ότι ολη τους η προσπάθεια ήταν να μην θιγεί το αγαπημένο κόμμα τους και ο αρχηγός του, προφανώς δεμένοι στα σχοινιά μιας κομματικής νομιμότητας που θα εξαργυρωθεί ξανά στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Από την άλλη ο κ. Σπανάκης και οι σύμβουλοι της παράταξης του, υποχείρια και αυτοί, των  κομματικών τους επιλογών δεν ψήφισαν κανένα κείμενο αλλά δήλωσαν ότι θα φέρουν (κάπου,κάποτε) δικό τους ψήφισμα. Τέλος ο κ. Σούτος ακολούθησε την γνωστή του συνταγή , της πλήρους υποταγής στην δημοτική αρχή (!!!), και ψήφισε το κείμενο της παράταξης Ευθυμίου, ο δε  κ. Κυριαζίδης δεν συμμετείχε αφού είχε αποχωρήσει προ πολλού λόγω συνδικαλιστικών υποχρεώσεων.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η παράταξη Ευθυμίου και ο κ. Σούτος ψήφισαν  το κείμενο του κ. Μπούτση, η παράταξη Σπανάκη απείχε και το κείμενο των «Πολιτών Μπροστά», αφου εμπλουτίστηκε με τις προτάσεις του κ. Σωπάκη ψηφίστκε από τους «Πολίτες Μπροστά» και από την « Δράση Τώρα».
 Είναι πράγματι κρίμα ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μένουν ακόμα παγιδευμένοι στα κόμματα τους και δεν τολμούν να αρθρώσουν ένα λόγο αντίδρασης σε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα αυτές τις στιγμές. Καθένας έχει το δικαίωμα της κομματικής του ταυτότητας αλλά όχι στο σημείο να δέχεται τα πάντα προκειμένου να μην θιγούν τα κομματικά του «έιδωλα».  Ας γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τα μέτρα και δεν δέχεται πλεόν τα κόμματα και τους αρχηγούς των σαν «Θεούς» που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις.
Παρακάτω σας έχουμε το κείμενο των «Πολιτών Μπροστά» το οποίο μπορείτε να διαβάσετε.


2 σχόλια:

  1. Επειδη παρακολουθουσα το δημοτικο συμβουλιο χθες 9-2-12,ακουσα απο τη παραταξη του Κου Σπανακη,να λενε, να μην ψηφισθει κανενα ψηφισμα σ'αυτο το συμβουλιο,(αν και ειναι εναντιον ολων αυτων των οικονομικων μετρων που πανε να επικηρωθουν απο τη βουλη των ελληνων και εξαθλιωνουν τον κοσμο),αλλα να περιμενουμε τη ψηφοφορια στη βουλη μηπως και το αποτελεσμα μας κανει και τριβουμε τα ματια μας απο τη σταση των βουλευτων.Πιστευω οι βουλευτες να ψηφισουν ΟΧΙ και να αντιπροσωπευσουν επαξια το ρολο οχι του βουλευτη αλλα του ΕΛΛΗΝΑ.Πιστευω επισης οτι αυτα τα ψηφισματα απο τους δημους λιγο ενδιαφερουν αυτους στους οποιους αναφερονται.Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21-2-12 ΔΟΘΗΚΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Κου ΣΠΑΝΑΚΗ,ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κο ΝΤΕΡΕΚΑ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΩΣ...ΓΙΑΤΙ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή