Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΑΠΗΝΤΗΣΑΝ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ !!!

Τη περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 19/05/2010,η εφημερίδα μας «ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ» θέλησε να θέσει τρία ερωτήματα στους έχοντες άμεσα ή έμμεσα εκδηλώσει την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι για την δημαρχία του νέου δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τουλάχιστον αυτούς που κινούνται στο χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και το έπραξε αυτό πιστεύοντας ότι το πεδίο ήταν αρκετά  ασαφές και ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν είχαν έως σήμερα ξεκαθαρίσει την στάση τους σε σχέση με την υποστήριξη ή μη του κόμματος που ανήκαν. Επίσης θεώρησε ότι αυτή θα ήταν και μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν οι δημότες του Ταύρου και του Μοσχάτου τους υποψηφίους. Πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα για ένα θεσμό τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαρτάται από κομματικά χρίσματα κα δακτυλίδια και γι’ αυτό «πιέσαμε» τους υποψηφίους να μας αποκαλύψουν τις πραγματικές τους επιδιώξεις και στάσεις. Από τις απαντήσεις που λάβαμε και που σας παρουσιάζουμε, μπορείτε να κρίνετε και να καταλάβετε τελικά ποιοί είναι αυτοί που πιστεύουν στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ποιοι δεσμεύονται από τις κομματικές τους ταυτότητες και που και οι δύο περιπτώσεις είναι θεμιτές και μέσα στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Η εφημερίδα «ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ» για να μην προκαταλάβει την γνώμη των αναγνωστών της δεν δημοσιεύει ακόμα την άποψη της για όλες τις απαντήσεις, αλλά θα το πράξει αργότερα, πιθανώς στην έντυπη έκδοση του Ιουνίου. Θα σταθούμε όμως σε έναν υποψήφιο, ο οποίος παρ’ ότι ήταν από τους πρώτους που έλαβε τα ερωτήματα και στον οποίον του υπενθυμίσαμε τουλάχιστον τρείς φορές ότι δεν μας έχει αποστείλει απαντήσεις αυτός μας περιέπαιζε με υπεκφυγές και αόριστες απαντήσεις του τύπου «ναι θα τις στείλω σήμερα, αύριο ,το βράδυ» κλπ. Και δικαίωμα του κ. Σπανάκη είναι να μην θέλει να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Αλλά θα έπρεπε να ήταν πιο ξεκάθαρος στην άρνηση του, όπως και δικαίωμα της εφημερίδας είναι να θεωρήσει αυτήν την άρνηση του σαν επακόλουθο δύο περιπτώσεων.

Α) Ο κ. Σπανάκης προφανώς δεν επιθυμεί την υποψηφιότητα του πλέον για την δημαρχία και συνεπώς δεν επιθυμεί να δεσμευθεί δημοσίως και εγγράφως για τις προθέσεις του.

Β) Ο κ. Σπανάκης δεν θεωρεί την εφημερίδα και τα ερωτήματα της, που σημειωτέον είναι και ερωτήματα των περισσοτέρων δημοτών, άξια να τύχουν απαντήσεων και με αυτόν τον τρόπο δηλώνει μια υπεροψία και αλαζονεία απέναντι στην ενημέρωση των κατοίκων, και αυτό οι κάτοικοι του Ταύρου και του Μοσχάτου θα το «ανταμείψουν» καταλλήλως.

Εμείς πάντως του υποσχόμαστε να τις δημοσιεύσουμε, στους διαδικτυακούς μας τόπους όποτε και αν μας τις αποστείλει ,αρκεί να είναι πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Παρακάτω είναι ο συνδεσμος  με τις απαντήσεις  από όπου μπορείτε και να «κατεβάσετε» το αρχείο pdf για να το διαβάσετε με την ησυχία σας.

http://www.polisorama.gr/page10.php 

1 σχόλιο: