Τρίτη 18 Μαΐου 2010

E-MAIL ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ & ΦΙΛΟ ΖΩΤΑΛΗ ΔΗΜ.

ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σήμερα που γράφω αυτές τις αράδες υπάρχουν δύο διαφορετικοί δήμοι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και την δική τους ξεχωριστή πορεία καιιστορία.Με το νόμο του Ραγκούση, από το Γενάρη θα έχουμε ένα νέο μεγαλύτερο δήμο.Σε αυτό το μεγαλύτερο δήμο, κανείς δεν νομιμοποιείται να θεωρεί τον άλλο θεωρητικά κατώτερο και αντικειμενικά μικρότερο.Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται από κατοίκους του Ταύρου, δικαιότατα θα έλεγα, περί επιχείρησης εισβολής στο δήμο τους από ενδιαφερόμενους για την δημαρχία, προερχόμενους από το Μοσχάτο.Η σωστή αντιμετώπιση μιας συνένωσης πρέπει να βασίζεται στην αρχή της ισότητας και στο σεβασμό τους ενός προς τον άλλο.Οι δημότες και των δύο σημερινών δήμων είναι όλοι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.Όλοι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζουμε προβλήματα οικονομικά και όχι μόνο, που μόνο μια από κοινού αντιμετώπιση με την αρχή της ισότητας σαν μπούσουλα, μπορούμε να λύσουμε και να προχωρήσουμε.Αν υπάρχει έστω και ένας δημότης από την μια ή την άλλη πλευρά που θεωρεί ότι υπερτερεί έναντι του άλλου μόνο καλό δεν μπορεί να προσφέρει στην επιχειρούμενη συνένωση.Όλοι δικαιούνται να έχουν φιλοδοξίες ,αγάπη και μεράκι για την πόλη τους αρκεί αυτά να τίθενται με βάση την αρχή της ισότητας και της συζήτησης σαν ίσος προς ίσον.Βέβαια επειδή πρόκειται για εκλογές πολλοί είναι εκείνοι που θα ισχυριστούν ότι δεν προσέρχονται σε κάποια εκκλησιαστική εκδήλωση και μεταξύ αυτών και εγώ, αλλά αυτό από το να μη σέβεσαι την πόλη του άλλου και να λειτουργείς σαν κατακτητής, έχει πολύ μεγάλη διαφορά.Η πληθυσμιακή διαφορά μεταξύ των δύο σημερινών δήμων δεν πρέπει να παίξει κανένα ρόλο στις εξελίξεις γιατί απλά με τη συνένωση παύει να υφίσταται μια και θα μιλάμε για ένα και μοναδικό δήμο.Τελειώνω με την ευχή, οι κάτοικοι και των δύο σημερινών δήμων, να συνεργαστούν σεβόμενοι ο ένας τον άλλο ,γιατί μόνο έτσι μπορούν να προοδεύσουν οι κοινωνίες και να φτιάξουν κάτι καλύτερο από το προηγούμενο.

Δημήτρης Ζώταλης

6 σχόλια:

  1. Κυριε Ζωταλη, στον προλογο του αρθρου θα επρεπε να μας αναφερετε αν εσεις συμφωνειτε με την συνενωση του Μοσχατου με τον Ταυρο. Απο αυτα που γνωριζω, τοσο εσεις οσο και ο κυριος Τουφεξιδης λετε "οχι" στην συνενωση. Γιατι δεν θελετε να ενωθουμε; Μηπως θεωρειτε εμας, τους κατοικους του Ταυρου, πολιτες δευτερης διαλογης; Η μηπως πιστευετε οτι θα σας χαλασουμε την ομορφη πολη σας;

    Πως νομιμοποιειστε να δινετε και συμβουλες περι συνενωσης οταν εσεις την απορριπτετε; Μηπως ειστε οπου φυσαει ο ανεμος;

    Επισης, γνωριζω οτι πολλοι Μοσχατιωτες ερχονται στον Ταυρο στα πλαισια των επαφων. Σας ενημερωνω, κυριε Ζωταλη, οτι συμβαινει και το αναποδο. Μερικους Ταυριωτες τους εχουμε χασει, γιατι περιφερονται στο Μοσχατο. Προσωπικα το θεωρω θεμιτο να γινονται επαφες και να γνωριζεται ο κοσμος, κανεις δεν εχασε απο τις γνωριμιες. Αλλωστε και εσεις εχετε ερθει στα μερη μας, εδω μεχρι και την εφημεριδα σας μοιραζετε στον Ταυρο. Με την δικη σας λογικη, ηρθατε να κατακτησετε τον Ταυρο.

    Γνωριζουμε οτι το Μοσχατο ειναι μεγαλυτερο απο μας, αλλα δεν εχουμε σκοπο να ειμαστε στην απεξω. Απο την αλλη, ειναι καιρος να σταματισετε να μας φερεστε λες και ειμαστε οι αναπηροι. Μεγαλα παιδια ειμαστε και μπορουμε να κρινουμε. Δεν εχουμε αναγκη ουτε απο κατακτητες ουτε και απο αυτοκλητους υπερασπιστες του Ταυρου που μεσα στην ανικανοτητα τους να εχουν γνωριμιες στην περιοχη μας απαξιωνουν τις προσπαθειες των αλλων υποψηφιων.

    Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δουλεια εχει τωρα ο Ταυρος με το Μοσχατο...λάθος παντρεμα και κανεις δεν το λέει ξεκαθαρα....και προσεξτε λογική οι Μοσχατιώτες θελαν καλύτερα τον Ταυρο παρα την Καλλιθέα για λόγους που ολοι ξέρουμε..γιατι..θελετε να σας πώ ..γιατι θα αισθάνονταν μειονεκτικα, ενω τώρα το πάιζουμε και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης Ψύλλας19 Μαΐου 2010 στις 10:13 π.μ.

    Είναι δεδομένο πως η χάραξη του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, ελάχιστα ασχολήθηκε με τα "θέλω" και τα "πρέπει" που θέτουν οι τοπικές κοινωνίες. Το σημαντικότερο ήταν να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας, να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών ήταν σε δεύτερη μοίρα. Είναι επίσης δεδομένο πως οι δυο Δήμοι αν και τόσο κοντά γεωγραφικά, ελάχιστα κοντά βρίσκονταν σε άλλους τομείς τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ταύρος έχει παραδοσιακούς δεσμούς με τα Πετράλωνα και την Καλλιθέα-όπου όλοι περνούσαμε τον ελέυθερο χρόνο μας, και το Μοσχάτο περισσότερο με το N.Φάληρο και τον Πειραιαά.
    Πράγμα που και ο ίδιος ο Παπαντώνης παραδέχτηκε στο πρόσφατο Δημ.Συμβούλιο του Μοσχάτου.
    Και για τους δυο Δήμους που συνενώνονται ήταν η καλύτερη περίπτωση με βάση τα δεδομένα. "Το μη χείρον βέλτιστον" στην προκειμένη περίπτωση.
    Η παραλία, η Πειραιώς και ο Ελαιώνας είναι οι τρεις στρατηγικοί στόχοι του νέου Δήμου. Στόχοι τεράστιας σημασίας, που επηρεάζουν τη ζωή των δύο πόλεων και η σημασία τους υπερβαίνει το μέγεθος ακόμα και αυτού του νέου Δήμου. Στόχοι που μπορούν να εξελιχθούν σε ευχή ή σε κατάρα για τους δημότες του νέου Δήμου.
    Πιστεύω πως χρέος όλων μας αλλά και ελπίδα, είναι να μετατρέψουμε αυτά τα μεγάλα ζητήματα σε ευχή. Σε συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δυο πόλεις. Πιστεύω πως ανεξάρτητα από τα "θέλω" των τοπικών μας κοινωνιών μπορούμε να βρούμε κοινά στοιχεία -άλλωστε οι δυο πόλεις δε διαφέρουν τόσο όσο κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν- και να δημιουργήσουμε μια νέα πόλη με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Μια πόλη που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη δυναμική της κάθε τοπικής κοινωνίας, μια πόλη στην οποία δε θα υπάρχουν κατακτητές και ιθαγενείς.
    Θεωρώ πως μέσα στα τόσα ,τεράστια, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα, μεγάλη ευκαιρία, μια νέα προοπτική, ένα νέο όραμα που θα γγαλιάζει όλους μας.
    Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης και να κάνουμε το δημότη ενεργό και συμπαραστάτη.
    Αρκεί να καρατήσουμε τα μάτια της ψυχής ανοικτά, να τιθασεύσουμε τις φιλοδοξίες μας και να σεβαστούμε -πραγματικά και όχι υποκριτικά- την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουφεξίδης Χάρης19 Μαΐου 2010 στις 11:37 π.μ.

    Για τον αγαπητό φίλο Ταυριώτη τον ενημερώνω ότι ούτε κατά διάνοια δεν θεωρήσαμε τους κατοίκους του Ταύρου "πολίτες δεύτερης κατηγορίας". Μην βγάζεις άδικα και ανυπόστατα συμπεράσματα. Αν επισκεπτόμαστε τον Ταύρο και φέρνουμε την εφημερίδα και εκεί είναι,όχι για να "κατακτήσουμε", αλλά γιατι πιστεύω ότι μια εφημερίδα μπορεί να βοηθήσει στην αλληλοενημέρωση των κατοίκων και των δύο δήμων. Και ναι σαφώς δεν ήθελα την συνένωση,όχι γιατί δεν ήθελα να χαλάσετε την ομορφη πόλη όπως λες, αλλά γιατί θεωρώ ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα δημιουργήσει πολυ περισσότερα προβλήματα και τα απαραίτητα χρήματα για την επίλυση τους δεν πρόκειται να βρεθούν παρ'όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του Καλλικράτη. Ασε που και οι δύο δήμοι άνετα μπορούν να σταθούν μόνοι τους τη στιγμά που έχουν πάνω από 30.000 κατοίκους ο καθένας.Περισσότερα μπορούμε να πούμε και σε κατ'ίδίαν συνάντηση αν θες. Οσο για τους ανίκανους αυτόκλητες υπερασπιστές του Ταύρου αν εννοείς εμένα ή τον κ.Ζώταλη,θεωρώ ότι μάλλον μας έκρινες λάθος ,κινούμενος προφανώς από αισθήματα εμπαθή και εκδικητικά (;;;). Εξ άλλου με όσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ κατοίκους του Ταύρου έχουμε μιλήσει (και είναι αρκετοί) δεν νομίζω ότι έχουν την ίδια εντύπωση με σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζώταλης Δημήτρης20 Μαΐου 2010 στις 12:16 π.μ.

    Φίλε Μοσχατιώτη με το ψευδώνυμο "Ταυριώτης", θα μπορούσα να σου απαντήσω με πάμπολλα επιχειρήματα, αλλά δεν συνηθίζω να απαντώ σε εμπαθείς και κακόβουλους σχολιαστές των όποιων κειμένων, που τους ενοχλούν και τους θορυβούν.Αυτό που υποχρεούμαι να κάνω, είναι να μάχομαι για να μπορείς εσύ να εκφράζεσαι με τον τρόπο που διαλέγεις.Εγώ κρίνομαι για τα γραφόμενά μου.Εσύ μπορείς να κριθείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή