Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ.

Του Χάρη Τουφεξίδη

Εντονη ήταν πράγματι η διεργασία στο κομματικό (και όχι μόνο) περιβάλλον του ΠΑΣΟΚ, τους δύο-τρεις τελευταίους μήνες για να αποφασισθεί σε ποιόν θα δοθεί το υπερεκτιμημένο χρίσμα για την δημαχία του ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ. Και δύο τρεις μήνες ήταν μόνο στα επίσημα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ γιατί αν αναλογισθούμε τις πιέσεις του Παπαντώνη προς τους βουλευτές και ανώτερα όργανα του κόμματος τότε η προσπάθεια "στέψης" του εκλεκτού του Αντρέα Ευθυμίου έχει ξεκινήσει εδώ και κανά δυό χρόνια. 

Στους δύο-τρείς λοιπόν αυτούς μήνες ύποτίθεται ότι έγιναν κρίσεις των υποψηφίων σε διάφορα επίπεδα για να φτάσουμε στη τελική επιλογή μεταξύ των Αντρέα Ευθυμίου και Αρη Κρεμμύδα. Και εκεί συνέβη το εξής καταπληκτικό,όπως σας έχει ήδη ενημερώσει η εφημερίδα μας "ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ". Ο Αρης δήλωσε ξεκάθαρα στην επιτροπή επιλογής ότι ακολούθησε πιστά την κομματική διαδικασία,τηρώντας τις κομματικές υποχρεώσεις του,  μόνο και μόνο για να μπορέσει να μεταφέρει στην επιτροπή τις, περί ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, απόψεις του. Ετσι τους δήλωσε με γεναιότητα ότι στην σημερινή συγκυρία, με μια ένωση δύο δήμων με πολλά προβλήματα όπως είναι το Μοσχάτο και ο Ταύρος, στην οικονομική ανέχεια που ζώνει τον τόπο, δεν μπορεί μια μονοκομματική δημοτική παράταξη να προσφέρει το έργο που επιθυμούν οι δημότες της πόλης. Σήμερα όλες οι δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν στον νέο δήμο πρέπει να συστρατευθούν για να βγεί η πόλη από το τέλμα της απραξίας και εγκατάλειψης που την έχουν φέρει τόσα χρόνια τέτοιες κομματικά εξαρτημένες παρατάξεις. Για αυτόν λοιπόν τον λόγο δεν επιθυμεί το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ αλλά θα διεκδικήσει την δημαρχία στηριζόμενος σε όλους τους πολίτες και έχοντας δημιουργήσει μια δημοτική κίνηση που εμπεριέχει όλες τις απόψεις και πολιτικές πεποιθήσεις. 
 Τελικά χτές, όπως προέιπαμε, η επιτροπή έδωσε το χρίσμα στον Αντρέα Ευθυμίου και σε μας όλους την δυνατότητα να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Συμπέρασμα 1ο: Ο Αρης Κρεμμύδας, παρέμεινε σταθερός στη θέση του ,η οποία πήγαζε από τους πολίτες που του ζητούσαν να κατέβει ανεξάρτητος και από την ιστορική πλέον ανάγκη η τοπικά αυτοδιοίκηση να είναι ανεξάρτητη και να μην δεσμεύεται σε κανένα κόμμα εξουσίας αφου πρέπει η τοπικη αυτοδιοίκηση να συγκρούεται καθημερινά με αυτήν για να διεκδικεί πόρους και έργα για την ανάπτυξη του δήμου.

Συμπερασμα 2ο: Ο Αρης έδειξε με την στάση του μια δυναμική πολύ μεγάλη για την παραταξη του και παρουσίασε μια αποφασιστηκότητα να στηριχτεί μόνο στους πολίτες του δήμου μας και να δεσμευθεί μόνο σε αυτούς ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός.

Συμπέρασμα 3ο: Το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τα ηγετικά του στελέχη, παρ'όλες τις εξαγγελίες τους περί αλλαγής νοοτροπίας και τρόπου αντίληψης δεν έχουν καταφέρει να απαγκιστρωθούν από τις αλαζονικές τους συμπεριφορές και δεν έχουν ακόμα καταλάβει πως η κοινωνία δεν επιθυμεί κομματικές παρεμβάσεις στη τοπική αυτοδιοίκηση και δεν επιθυμεί πλέον στενές κομματικές ομάδες στη διοίκηση ενός δήμου. Τα περί πράσινων ή μπλε δήμων ανήκουν στο παρελθόν.

Συμπέρασμα 4ο: Ο Αντρέας Ευθυμίου έδειξε πλέον ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την κατάληψη της Δημαρχίας και δεν διστάζει να "υποχρεωθεί" , μετά από τον Παπαντώνη και το δακτυλίδι του, και στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης του. Μειώνει όμως με αυτό το τρόπο, αν και εφόσον καταφέρει να γίνει δήμαρχος, τις όποιες πιθανότητες να παράξει έργο που είναι απαραίτητο στον νέο δήμο αφού πλέον θα "χρωστάει" πολλά και σε πολλούς.Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται καθημερινά οι δημότες και δημότισσες.

Τελειώνοντας  θεωρώ ότι πλέον ο Αρης Κρεμμύδας έχει κάνει ακόμα ενα βήμα να πλησιάσει τον κόσμο και κατ' επέκταση να συσπειρώσει δίπλα του ακόμα περισσότερους δημότες του Ταύρου και του Μοσχάτου και να φαντάζει πλέον σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πλειοψηφία του νέου δήμου, για εργασθεί προς το καλό αυτού χωρίς να χρωστάει τίποτα και σε κανένα πλην των κατοίκων της περιοχής μας.


23 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    1. Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

    2. Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

    3. Ο ΠΕΠΠΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

    4. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΨΥΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ31 Αυγούστου 2010 στις 2:51 μ.μ.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΡΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ακούει κάποιος μόνο τη μια παράταξη, δεν μαθαίνει παρά μόνο τη μισή αλήθεια. (Αισχύλος) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ
    ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ
    ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ
    ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ
    ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ;ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ;Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ
    ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΦΡΑΓΜΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΤΟ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙ.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
    ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΚΡΙΑ
    ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγχαρητήρια στον Άρη έδειξε ότι είναι συνεπής με πράξεις και όχι με λόγια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έσείς κύριε Ζώταλη, όπου έχετε κατέβει υποψήφιος μέχρι σήμερα, είναι με ή χωρίς χρίσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. agapite kirie Zvtali den pithete. Eseis stirizete to PASOK eseis psifizete tin politiki tou edw kai xronia, eseis stirizete ton dikomatismo, kai twra erxeste ws mesias na swsete ton Dimo mas makria apo osa eseis stirizete tosa xronia.
    Nomizw oti mas ipotimate kai auto na eiste sigouros tha to eispraxete stin kalpi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ.
    ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ-ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΖΩΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OLOS O KOSMOS EINAI ME TON ARH!!! EINAI H EYKAIRIA MAS NA APODEIXOYME OTI MPOYROYME NA PROXWROYME XWRIS XRWMATA!!! MPRABO ARH!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από το άρθρο :
    "Ο Αρης δήλωσε ξεκάθαρα στην επιτροπή επιλογής ότι ακολούθησε πιστά την κομματική διαδικασία, τηρώντας τις κομματικές υποχρεώσεις του, μόνο και μόνο ..."
    Πράγματι το γεγονός ότι κλήθηκαν μόνο αυτός μαζί με τον Ευθυμίου στην τελική αυτή συνάντηση το αποδεικνύει με αδιάψευστο τρόπο.

    Πρέπει να δούμε και τις άλλες προεκτάσεις του πράγματος.
    Μέσα στις κομματικές διαδικασίες ήταν και η δέσμευση, που ζητούσε το κόμμα ότι θα πειθαρχήσει και θα υποστηρίξει αυτόν που τελικά θα υποδείξει το ΠΑΣΟΚ. Τώρα λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ έδωσε (ή θα δώσει) το χρίσμα στον Ευθυμίου θα αθετήσει την δέσμευσή του την οποία δεν διαβάζω πουθενά να την ανακαλεί.
    Θα ήθελα να δω ποιά θα είναι η στάση του πάνω σε αυτό το ζήτημα γιατί το να αποδεχόμαστε δεσμεύσεις για να μπορούμε να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και με τον τρόπο αυτό να φτάνουμε στην τελική ώρα της κρίσης και (λιγο πριν ή λίγο μετά που θα καταλάβουμε ότι δεν ...) να κάνουμε έξοδο με "ηρωικές" δηλώσεις, δεν αρκεί για να στηριχτεί αυτή η αθέτηση λόγου. Με πια αξιοπιστία και πια ηθική θα ζητήσει την ψήφο μας.
    Μην ξεχνάμε ότι θα δώσει ένα σύνολο υποσχέσεων και θα αναλάβει πάρα πολλές δεσμεύσεις στην πορεία μέχρι την κάλπη.
    Μπορούσε ο Άρης να γίνει πιο πειστικός στους δημότες αναγγέλλοντας και αυτός την υποψηφιότητά του πριν την τελική κρίση του ΠΑΣΟΚ, όπως έκαναν ο Ντερέκας και ο Σούτος και έτσι το μήνυμα θα έφτανε πιο ηχηρό στην Ιπποκράτους και οι δημότες θα μπορούσαν να του δείξουν εμπιστοσύνη.
    Το πήγα, είδα και νίκησα ο Άρης το μετέτρεψε σε:
    - Πήγα, δεν είδα (φως) και άρχισα να λεονταρίζω.

    Μην μου πείτε το γνωστό ότι ο Άρης τα είχε πει αυτά στους δημότες πριν τα πει στην Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ γιατί τότε ή έπιασε κορόιδο όλο το ΠΑΣΟΚ ή πούλαγε σε όλους παραμύθι.

    31/8/2010 4:44 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Τουφεξίδη ειλικρινά πιστεύετε ότι με το κείμενο που δημοσιεύσατε είναι πιθανό να πείσετε έστω και έναν πολίτη; Το Μοσχάτο είναι μικρή πόλη και ως εκ τούτου ο βίος και η πολιτεία του καθενός από 'μας είναι γνωστά σχεδόν σε κάθε άλλο Μοσχατιώτη. Αν ρωτήσετε στο δρόμο τους συμπολίτες μας, απλά, "ποιον θεωρείτε τον πιο χαρακτηριστικό ΠΑΣΟΚτζή του Μοσχάτου;" οι 99 στους 100 θα απαντήσουν "τον Κρεμμύδα". Τι νομίζετε; Ότι οι συμπολίτες μας πλανώνται; Το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκθέτετε τον Άρη και να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας. Όσον αφορά τα συμπεράσματά σας, αυτά δε θα τα σχολιάσω καν. Θα σας υπενθυμίσω μόνο ότι τα νήπια δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Θέλω πάντως να κάνω ένα σχόλιο στο εξής απόσπασμα του κειμένου:

    "Ο Αρης δήλωσε ξεκάθαρα στην επιτροπή επιλογής ότι ακολούθησε πιστά την κομματική διαδικασία,τηρώντας τις κομματικές υποχρεώσεις του, μόνο και μόνο για να μπορέσει να μεταφέρει στην επιτροπή τις, περί ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, απόψεις του"

    Κύριε Τουφεξίδη όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και παίζαμε μπάλα, καμμιά φορά διαγωνιζόμασταν ποιος θα τη σουτάρει πιο ψηλά. Όταν λοιπόν η μπάλα κατέληγε σε κανά μπαλκόνι και πηγαίναμε να τη ζητήσουμε, μας ρωτούσαν οι άνθρωποι "πως βρέθηκε εδώ η μπάλα ρε παιδιά" κι εμείς απαντούσαμε "μας έπεσε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΙΒΑΝΙΟΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ1 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:47 μ.μ.

    ΚΆΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΜΟΥΣ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 1 Σεπτεμβρίου 2010 3:17 π.μ.

    Δηλαδή, αγάπητέ μου, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, ετσι; Το ότι ο κύριος Κρεμμύδας επρόσκειτο στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ δεν τον "κουμπώνει" αιώνια με αυτό ούτε και τον δεσμεύει να αναπτύξει τις θέσεις του, ελεύθερα, πέρα από χρωματιστές κουβέρτες. Είναι αυτό που όλοι οι πολίτες φωνάζουν εδώ και τόσα χρόνια: συσπείρωση ασχέτως κομμάτων. Και τώρα που κάποιος έχει ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να το κάνει, βγαίνουμε και τον καταδικάζουμε; Γιατί αραγε; Τι φοβάστε; Εκεί που άλλοι λένε και ξε-λένε με μοναδικό σκοπό να σκαρφαλώσουν στον τελευταίο όροφο της... Κοραή, με τις ευλογίες και τα φιλιά άσπονδων φίλων, ο Άρης έδειξε χαρακτήρα! Κι αυτό μάλλον πονάει... Γι' αυτό και η χολή σας... Η σεισπείρωση πέρα από κομματικές παρατάξεις ταρακουνάει τις θεσούλες που σας τάξανε; Ποιος ξέρει... Όμως μάθετε ότι ο κόσμος αυτό θέλει. Συσπείρωση πέρα απο μπλε, πράσινα και κίτρινα φανελάκια...

    Εγώ προσωπικά συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη του κ. Τουφεξίδη Έχει πιάσει απόλυτα το νόημα της κίνησης του Άρη και το ξεδιπλώνει με τον καλύτερο τρόπο. Και να είστε σίγουροι ότι αυτό το κείμενο δεν έιναι για νήπια...

    Όσο για όλους εσάς, τους πικραμένους του "έκπτωτου" ή τους φοβισμένους του "απελπισμένου", τι να πω, περαστικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για το φίλο 317 εχω να του πω τα εξής:
    1) Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα.Δημοσιεύω τις απόψεις μου και όποιος θέλει τις διαβάζει, τις ασπάζεται ή εκφράζει τις δικές του.
    2)Αφού δεν έχουν δικαίωμα ψήφου τα νήπια εσύ λοιπόν δεν πρόκειται να ψηφίσεις.Τι σκας τότε;
    3)Εγώ προσωπικά όταν η μπάλα έπεφτε σε μπαλκόνι δεν απαντούσα "μας επεσε". Απαντούσα "και που να παίξουμε μπάλα κύριε; Φτιάξτε μας ένα γηπεδάκι να πηγαίνουμε εκεί." Ετσι έλεγε και ο Αρης.
    Αυτή είναι μία από τις διαφορές μας με εσένα.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 2 Σεπτεμβρίου 2010 12:05 μ.μ.

    Φίλε μου το "όνομα" δεν "του βγήκε" από μόνο του... το καλλιεργεί με αξιοθαύμαστη επιμέλεια ο ίδιος εδώ και (το λιγότερο) 20 χρόνια. Όσο για το γεγονός ότι χρησιμοποιείς παρελθοντικό χρόνο για να αναφερθείς στη σχέση του Άρη με το ΠΑΣΟΚ τι να πω; Θεωρείς τη στάση σου έντιμη; Επίσης μου κάνει φοβερή εντύπωση η διαρκής αναφορά στην αναιδή εικασία ότι όσοι υποστηρίζουμε τον Αντρέα προσδοκούμε ντε και καλά κάποιο αντάλλαγμα. Αυτό φίλε μου δεν είναι πολιτική θέση... είναι κουτσομπολιό. Προσωπικά δεν προσδοκώ τίποτα και μάλιστα αποφεύγω εκ πεποιθήσεως την εξουσία. Όσο για τις απαντήσεις του κυρίου Τουφεξίδη έχω να παρατηρήσω και να ανταπαντήσω τα εξής:

    1) Εγώ κύριε Τουφεξίδη δεν ήμουν παιδί-θαύμα, να παίζω το Μαρξ στα δάχτυλα από τα 10 μου χρόνια... εσείς κι ο Άρης απ' ό,τι φαίνεται απ' τα λεγόμενά σας, διαθέτατε επαναστατικό φρόνημα από τότε. Έτσι τεκμηριώνεται και το γεγονός ότι είστε και οι δυο σήμερα φίλοι και αύριο εχθροί με τον κύριο Ντερέκα... από επαναστατικότητα!

    2) Όταν παίζατε εσείς μπάλα δεν υπήρχαν πολυκατοικίες, ενώ αντιθέτως υπήρχαν αλάνες. Εκτός βέβαια κι αν τα μπαλκόνια στα οποία αναφέρεστε βρίσκονταν σε πολυκατοικίες του Βύρωνα όπου πηγαίνατε να παίξετε με τον Άρη.

    3) Οι κραυγές και η συκοφαντίες είναι ο πιο χαρακτηριστικός τρόπος έκφρασης των απελπισμένων.

    4) Ο Άρης παρασύρθηκε από το θυμικό του και ενώ είχε να δώσει πολλά, τώρα θα θέσει εαυτόν στο περιθώριο. Εύχομαι μέχρι της εκλογές να βρει τη γενναιότητα να κάνει αυτό που πρέπει... να βοηθήσει την παράταξη και να επανέλθει στη θέση που του αξίζει στα δημοτικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΛΙΒΑΝΙΟΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Δηλαδή κύριε Λιβάνιε οι πολίτες που προτιμούν συνδυασμούς που υποστηρίζονται επίσημα από κόμματα είναι ανόητοι και δε μπορούν να καταλάβουν ότι θα ψηφίσουν κάποιους που αδυνατούν να συνθέσουν και είναι αναποτελεσματικοί; Κατά πως φαίνεται κύριε Λιβάνιε "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Ει Κύριος μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών."
    Άντε άρχισαν τα όργανα, καλό χειμώνα. Επανέρχομαι, μόλις ενημερωθώ πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 5:33

    Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας πρέπει να κάνει ο Άρης μέχρι τις εκλογές; Να ξαναγυρίσει στο ΠΑΣΟΚ και στον φιλαράκο σας τον Ανδρέα να τον στηρίξει; Τι έγινε; Φοβόμαστε τον Άρη;
    Γενναιότητα ο Άρης κύριε, έχει επιδείξει με τη στάση του να αποστασιωποιηθεί απ' όλους κι απ' όλα! Άλλοι υπήρξαν οι φοβίτσουλες που χωρίς την πράσινη, μπλε ή κόκκινη βακτηρία τους αισθάνονται (και είναι) ένα απόλυτο μηδενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Re kalos ton ton Dimitri! Kala xypnitouria !!!

    ALEX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι, κύριε Ναυπλιώτη, τώρα που "μείναμε απ' έξω" δεν έχουμε και την πληρέστερη ενημέρωση, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή