Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Μοσχάτο 23/8/2011
Από: Τουφεξίδη Χάρη                                                    Προς: Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου
          Δημοτικό Σύμβουλο                                                         κ. Ευθυμίου Αντρέα
         Δημοτική Παράταξη
       «Πολίτες Μπροστά»


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 55/29-12-2010 υφυπουργού εσωτερικών (φωτο 1)  και βάσει του κώδικα κατάστασης δημοτικών & κοινοτικών υπαλλήλων 3584/2007 (άρθρο 163) (φωτο 2) ,προσλάβατε τον κ Οικονόμου Βασίλη του Ιωάννη ως ειδικό συνεργάτη με αρμοδιότητα «να παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και τη περιβαλλοντική διαχείριση, τη χρήση νέων τεχνολογιών, προγράμματα χρηματοδοτήσεων. Υποβάλλει προτάσεις αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών διαχείρισης ανακυκλούμενων υλικών συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης». (απόφαση δημάρχου 1137/19-05-2011) (φωτο 3).
Δεδομένων των απόψεων σας για διαφάνεια σε όλα τα θέματα του δήμου μας (βλ. πρόγραμμα συνδυασμού σας σελ.6) (φωτο 4) σας υποβάλλω τα κάτωθι ερωτήματα που απασχολούν πολλούς συνδημότες μας και χρήζουν άμεσης απάντησης από εσάς, ως αποκλειστικού αρμόδιου για την ως άνω πρόσληψη, προς αποφυγή αβάσιμων σχολίων στη τοπική μας κοινωνία που την γεμίζουν με κακές εντυπώσεις και με σύννεφα αναξιοκρατικών προσλήψεων.

Ερώτημα 1ον: Έχει ο ανωτέρω συνεργάτης σας τα γενικά προσόντα διορισμού όπως ορίζει ο ΚΚΔΚΥ 3584/2007 (Άρθρα 11,12,13,14,15); (φωτο 5)

Ερώτημα 2ον: Έχει ο ανωτέρω συνεργάτης σας την απαραίτητη αποδεδειγμένη εμπειρία όπως ορίζει ο ίδιος νόμος (άρθρο 163,παρ. 3);(φωτο 2)

Ερώτημα 3ον: Θεωρείται ότι ήταν σωστή, όσον αφορά το κοινωνικό αίσθημα, η δημοσίευση της προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης, όταν αυτή έγινε σε μια πολύ χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδα (Αυγή) για 2-3 μόνο ημέρες και χωρίς να εμφανισθεί σε καμμία τοπική εφημερίδα όταν ο νόμος 3584/2007, άρθρο 20 παρ 1 ορίζει τα εξής:
«Για την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής πληροφόρησης των υποψηφίων, περίληψη της προκήρυξης δημοσιεύεται δια του Τύπου και ανακοινώνεται με άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης,»;

Ερώτημα 4ον: Γιατί δεν επαναλάβατε την προκήρυξη όταν διαπιστώσατε ότι υπήρχε μια και μοναδική αίτηση του συγκεκριμένου υποψηφίου όπως ομολογείτε στην απόφαση σας; (φωτο 3). Δεοντολογικά δεν θα έπρεπε να είχατε μια επιλογή και από άλλα 2-3 τουλάχιστον βιογραφικά;

Ερώτημα 5ον: Θεωρείται ηθικό το ότι ακόμα και μετά την πρόσληψη του ο συγκεκριμένος υπάλληλος εξακολουθεί να λειτουργεί blog ενημέρωσης(;;;) στο διαδίκτυο όπου αναγράφονται πολλές φορές ανώνυμα σχόλια προσβλητικά και εξευτελιστικά για δημότες της πόλης μας; Συν ότι ο νόμος ορίζει ασυμβίβαστο με επαγγελματική ενασχόληση ελεύθερου επαγγέλματος  πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο blog εμφανίζει διαφημιστικές καταχωρήσεις επαγγελματιών της πόλης (έναντι αμοιβής ισως; ) πράγμα που είναι κατάφωρα αντίθετο με το “πρέπον” για έναν συνεργάτη του δημάρχου.

Ερώτημα 6ον: Χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του δήμου για να ενημερώνεται το συγκεκριμένο blog καθώς όπως διαπιστώνεται αυτό ενημερώνεται σχεδόν ταυτόχρονα με την ιστοσελίδα του δήμου για διάφορα θέματα της δημαρχίας (προσλήψεις προσωπικού, επιστολές δημάρχου, ανακοινώσεις κλπ); Και μάλιστα σε ώρες εργασίας του συγκεκριμένου υπαλλήλου ! 

Ερώτημα 7ον: Δεδομένου ότι έχουν περάσει τρείς τουλάχιστον μήνες από την πρόσληψη του κ. Οικονόμου , ποιές συμβουλές και διατυπώσεις ,με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και τη περιβαλλοντική διαχείριση, τη χρήση νέων τεχνολογιών, προγράμματα χρηματοδοτήσεων έχει υποβάλλει;
Τι προτάσεις αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών διαχείρισης ανακυκλούμενων υλικών συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης έχει προσφέρει;


Αναμένοντας τις απαντήσεις σας

Μετά τιμής
Τουφεξίδης Χαράλαμπος
Δημοτικός Σύμβουλος



ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ2

ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 4

ΦΩΤΟ 5



                                                                                                  

17 σχόλια:

  1. Επίσης, πώς έγινε αμέσως μετά την πρόσληψή του να πάρει άδεια και να πάει διακοπές; οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλός αλλά αγανακτισμένος πολίτης του Μοσχάτου25 Αυγούστου 2011 στις 4:28 μ.μ.

    αυτά που αναφέρεται είναι πολύ σοβαρά κε Τουφεξίδη σε μια ΠΕΡΙΟΔΟ που η ανεργία και το μνημόνιο μαστίζει την χώρα μας και κυρίως τους νέους μας είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοιες ρουσφετολογικές τακτικές( εφόσον ισχύουν) και θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. κε Τουφεξίδη θα το κάνετε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο; Θα το προχωρήσετε το θέμα ως εκπρόσωπος της κοινωνίας του Μοσχάτου ή είναι μια κίνηση μικροκομματικών εντυπώσεων;Γνωρίζω ότι και στο παρελθόν έχει δώσει δικαιώματα το συγκεκριμένο άτομο.Μα καλά έχει τόση δύναμη και έχει μπει χωρίς να πληρεί τα προσόντα
    Κρατάω 2 πράγματα. αν ισχύει αυτό με τις διαφημίσεις ο νόμος λέει ρητά τι επιπτώσεις υπάρχουν και τέλος μου έκανε εντύπωση η 5η φωτό κάτω κάτω που αναφέρει ότι πρέπει για να προσληφθεί κάποιος να έχει εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία του, ο συγκεκριμένος κύριος το πληρεί αυτό το σημείο; Επίσης κύριε του Τουφεξίδη γιατί βγάζετε τα στοιχεία αυτά μετά απο 3 μήνες όπως λέτε; Επειδή προσωπικά στήριξα στις εκλογές την νυν δημοτική αρχή θέλω περισσότερες αποδείξεις , κινήσεις και ενημέρωση και ελπίζω και η δημοτική αρχή να τοποθετηθεί επί του γεγονότος αν ισχύουν όλα αυτά, αλλιώς θα είναι υπόλογη στο λαό του Μοσχάτου.
    Περιμένω τις εξελίξεις και νέα κε Τουφεξίδη και αν δεν υπάρξουν εν τέλει θα είστε εσείς υπόλογος
    αλλα επειδή ως απλός κάτοικος χρόνια στο Μοσχάτο κάτι τέτοιο μας υποτιμά σαν ανθρώπους και θα κάνω εγώ ο ίδιος ερώτημα στο δημαρχείο.
    προς το παρόν κρατάω την ανωνυμία μου περιμένοντας τις εξελίξεις.
    απλός αλλά αγανακτισμένος πολίτης του Μοσχάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ή πολύ μεγάλος κεφάλας είσαι,ή πολύ μεγάλος μακάκας ή πολύ ευαίσθητος και τίμιος.
    Όλοι έχουν καταλάβει ότι η πρόσληψη αυτή ήταν αναξιοκρατική, καθόλου φωτογραφική, αλλά κάργα μα πολύ κάργα ετσιθελική, πιθανόν μα πολύ πιθανόν βασιζόμενη σε κάτι που πολλοί υποψιάζονται, αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν ανοιχτά.Το συγκεκριμένο άτομο έπρεπε να προσληφθεί και προσλήφθηκε.Τώρα το γιατί μόνο ο δήμαρχος και ο προσλειφθής γνωρίζουν,και κανείς δεν μπορεί από τους δημότες να κατανοήσει.Η μόνη εμπειρία που έχει να επιδείξει ο προσλειφθής είναι τα βέλη που εξακόντιζε εναντίον του Παπαντώνη και του σημερινού δημάρχου λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και την τελευταία εβδομάδα μετετράπει υποστηρικτής του θανατικά υποστηριζόμενου σημερινού δημάρχου από τον τέως κ.Παπαντώνη,και αμέσως μετά τις εκλογές ήλθε και η πρόσληψή του από το καλό παιδί κ.Ευθυμίου.Αυτά όλα δεν σου λένε τίποτα ρε ρομαντικέ κύριε Τουφεξίδη;O Παππούς έλεγε.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΙΤΑ ¨ΓΙΝΟΝΤΑΙ.Το φαί ντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι αρλούμπες λέτε ρε όλοι ξέρουμε γιατί τον πήρε επειδή έχει το blog καλώς ή κακώς επηρεάζει και ενημερώνει πολύ κόσμο. Γάτα ο Ευθυμίου αντί να έχει ένα blog που το βλέπει αρκετό Μοσχάτο να του τα χώνει έχει ένα blog που προπαγανδίζει υπέρ. Τώρα όσο χτυπιέστε και τόσο καιρό που φαγωνόσαστε πιο δυνατό τον κάνετε ετοιμαστείτε γιατί θα εκτεθείτε και στο τέλος θα έχετε την ίδια κατάληξη του άλλου του μικρού που ταβαλε μαζι του θα καείτε θα τελειώσετε. η λύση είναι μια αφομίωση και υπακοή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ο μακαρίτης ο Πεπονής με το ΑΣΕΠ δεν πιάνει μία σε θέματα αξιοκρατίας μπροστά στον λαμπρό δήμαρχο ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ Ανδρέα.Γ.Ευθυμίου. Εμπρός λοιπόν να αναφωνίσουμε όλοι μαζί ΖΗΤΩ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΞΙΕ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ....25 Αυγούστου 2011 στις 8:18 μ.μ.

    προς αγανακτισμενο πολιτη.Διαβασε ολη την προταση για να σου λυθουν οι αποριες της φωτ.5.Αιντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμβουλές πρός όλους τους νέους Μοσχάτου Ταύρου:
    1)δε χρειάζονται πλέον πτυχία,ούτε ξένες γλώσσες,ουτε ηλεκτρονικοι υπολογιστες,ουτε τιμιοτητα,ηθική,δουλεία κλπ.
    Φτιάξτε ενα blog και ξεκατνιαστείτε,βγαλτε τα απλυτα στη φόρα όλων των αιρετών,τι μισθό παίρνει ο καθένας,με ποιόν τσακώθηκε κλπ
    Σιγουρο αποτέλεσμα μία θέση υπαλλήλου στο Δήμο μας
    ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ.
    Αντι να διαμαρτύρονται οι νέοι για τις αμαρτίες των μεγαλύτερων ας αφανίσουν καλύτερα τη χολέρα και τα γρανλαζια αυτού του σαπιου συστήματος που είναι της ηλικίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε γιατί προσελήφθη και δεν περιμένω ουσιαστικές προτάσεις βελτίωσης της περιβαλλοντικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου από έναν μη σχετικό περί το αντικείμενο σύμβουλο, πολώ μάλλον όταν ο έν λόγω, όπως λέγεται, ασχολείται όλη την ημέρα με αναρτήσεις ανακοινώσεων του Δήμου στο διαδίκτυο.
    Κύριε Δήμαρχε καλείσε να απαντήσεις για πράξεις αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, οι οποίες όχι μόνο είναι ηθικά κολάσιμες, αλλά έχουν και κόστος για τον δημότη. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο μισθολογικό κόστος του συμβούλου, αλλά αναφέρομαι στο πολλαπλάσιο ανταποδοτικό κόστος που θα προκύψει για το πολίτη από την κεντρική διαχείριση των "σκουπιδιών" σε ιδιώτες. Εξηγούμαι, όταν ο συμβουλός σου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σου δεν ασχολούνται επί της ουσίας στην κατεύθυνση μείωσης του παραγόμενου σκουπιδιού με προτάσεις βελτίωσης της ανακύκλωσης, τότε μοιραία θα επιβάλεις στον δημότη αύξηση 200% στα ανταποδοτικά τέλη, κατ' αναλογία των τελών που θα σου επιβάλλουν οι κεντρικοί διαχειριστές των απορριμάτων,όπως φημολογείτε βάσιμα.Σήμερα πληρώνεις κ. Δήμαρχε 40 ευρώ το τόνο, σε 2 χρόνια που θα γίνουν τα εργοστάσια μηχανικής ανακλυκλωσης θα πληρώνεις 120 ευρώ τον τόνο στους ιδιώτες διαχειριστές, το οποίο κόστος θα μετακυλίσεις στον πολίτη.Διερωτήθηκες εάν αυτή την αύξηση μπορεί να την αντέξει ο δημότης?
    Τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί η μετακύλιση του κόστους στον πολίτη?
    Μα ασφαλώς σοβαρή δουλειά στην διαχείριση των απορριμμάτων από ανθρώπους που κατέχουν τεχνοοικονομικά το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απλά πράγματα παιδιά μια καταγγελία στον τριανταφυλόπουλο να γίνουν ρεντίκολο σε όλη την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύλογα τα ερωτήματα...
    Είναι όμως άξιο απορίας γιατί διατυπώνονται τώρα. Η δική μου εκτίμηση? Ο Χάρης έχει προσωπικά με τον υπό έλεγχο κύριο (ανατρέξτε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις) και αποφάσισε τώρα να τον χτυπήσει, αφ' ενός στα πλαίσια της προσωπικής τους διένεξης, αφ' ετέρου γιατί ώς αντιπολίτευση στον Δήμο πρέπει να εκτοξεύει βέλη.
    Θα επικροτούσα την παραπάνω επιστολή, αν υποκινούνταν από πραγματικό ενδιαφέρον για τις απαντήσεις και όχι από το προσωπικό μένος του Χάρη. Του Χάρη που φωνάζει οτι ο παραπάνω κύριος χρησιμοποιεί το blog του για να εξυπηρετήσει σκοτεινά συμφέροντα, αλλά κι εκείνος κάνει ακριβώς το ίδιο με την παρούσα δημοσίευση... Όταν καταλάβεις Χάρη οτι ο κόσμος σε εξέλεξε σε μια θέση στο ΔΣ για να κάνεις κάποια δουλειά με ήθος και αφοσίωση, ίσως εγκαταλείψεις τις ματαιόδοξες κορώνες και ασχοληθείς πραγματικά με τον τόπο μας. Κρίμα, γιατί θα μπορούσες να προσφέρεις πολλά περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον αναγνώστη 12:24.
    Αν από τη πρώτη στιγμή της πρόσληψης είχα υποβάλλει τα ερωτήματα θα με κατηγορούσες ότι βιάστηκα και δεν έδωσα χρόνο στον δήμαρχο να αποδείξει το ορθόν της πρόσληψης.Θεώρησα πιο πρέπον εκ μέρους μου να δώσω λίγο χρόνο γιατί προέιχαν και άλλα προβλήματα στον δήμο μας.
    Τώρα όσον αφορά την εκτίμηση σου περί προσωπικών, ακόμα και αν ισχύει, αλλάζει το εύλογον των ερωτημάτων;
    Ναι και εγώ έχω blog (που όμως δεν εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα) αλλά σε ρωτώ: Είμαι υπάλληλος του δήμου; Πληρώνομαι με 1800 ευρώ το μήνα από τον δήμο; Πως λοιπόν είμαστε το ίδιο;
    Μάλλον τα έχεις "μπερδέψει" τα πράγματα. Δεν πειράζει όμως. Το ήθος μου και την αφοσίωση στον τόπο το έκριναν , το κρίνουν καθημερινά, και θα το ξανακρίνουν οι συμπολίτες μας.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη, σου απαντώ.
    Το εύλογο των ερωτημάτων δεν αλλάζει, ωστόσο το γεγονός οτι έχεις ανοίξει προσωπική διένεξη με τον εν λόγω κύριο (που ισχύει - χαζοί δεν είμαστε), σε θέτει υπό κρίση και εσένα ώς δημόσιο πρόσωπο του δήμου μας.
    Τα υπόλοιπα είναι σοφιστείες, ας περιμένουμε και μια επίσημη απάντηση από τους ερωτώμενους και ας δούμε μετά. Δεν αμφισβήτησα το ορθόν των ερωτημάτων σου, τα κίνητρά σου αμφισβήτησα.
    Να σαι καλά κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΦΩΤΟ 5 Αρθρο 15 τα λέει όλα γιά τον συγκεκριμένο για αυτούς που γνωρίζουν όπως και ο κ Δήμαρχος στο ίδιο τερέν παίζουν μην σας δουλεύουν.Ο Βλάχος κάνει την πάπια τα ξέρει όλα γιατί δέν μιλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Μοσχατούπολις επισήμανε το πρόβλημα από τον Μάϊο. Η αντίδραση έρχεται κάπως καθυστερημένα, αλλα ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ σου έδειχνα την ανατολή, κι εσύ κοιτούσες το δάχτυλό μου...
    Αυτή τη στιγμή δε συζητάμε ούτε για τα κίνητρα του κ. Τουφεξίδη ούτε για το αν υπάρχει κόντρα μεταξύ εκείνου και του κ. Οικονόμου....
    Όταν όμως δεν σας συμφέρει, ξέρετε πολύ καλά να αποπροσανατολίζετε την κουβέντα...
    Αφήστε τα αυτά και απαντήστε επί του θέματος! Πείτε μεν και τη γνώμη σας για τους σκοπούς του άρθρου, αν αυτό σας ευχαριστεί τόσο πολύ, αλλά σχολιάστε και την ουσία...!
    Αμαν πια αυτά τα "γυρω γυρω όλοι..." Δεν είστε πια στο νηπιαγωγείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πολύ σαπίλα ρε παιδιά πολύ βρωμιά καταλαβαίνουμε ποιοι μας κυβερνάνε τώρα.Από την αρχή έλεγα δεν πειράζει ας δουλέψει το παιδί αλλά να έχουν παιχτεί όλα αυτά. Αναξιοκρατία στο μεγαλείο της. και ο μισθός 1800 ευρώ; πασοκ σου λέει μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην αυλή της Εκάλης(του Ανδρέα και της Μιμής της Ολυμπιακής) υπήρχαν όλα τα 'φρούτα':Λιάνηδες
    Ακριβάκηδες,Λουβαρουραίοι,Τουρλουμούσες,βίλλες,
    φίλοι που βοήθούσαν με δάνεια,παπάδες,μέντιουμ
    χαρτορίχτρες κ.λ.π.
    Και ομως το ΠΑΣΟΚ τα κατάφερε.
    Μην διαμαρτύρεστε λοιπόν κύριοι. Πιστεύω ότι ο
    διορισθείς σύμβουλος 'γνωρίζει'περισσότερα από
    τους παραπάνω κυρίους
    Ο καιρός γάρ εγγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή