Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΙΑΟΥΛΗ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

Προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Μοσχάτου – Ταύρου

Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες/ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή μας πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα που θα επιβαρύνουν την κυκλοφορία της περιοχής. 
Η οργή και η αγανάκτηση μας έγινε μεγαλύτερη όταν μάθαμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2011 θα συζητηθεί   η σχετική απόφαση της επιτροπής «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ???» και μάλιστα με τον προκλητικό τίτλο :
«6. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 10/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όπως διαμορφώθηκε μετά και από την διαβούλευση, με θέμα «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Β.Α. τμήμα δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου» Αλήθεια ποιάς διαβούλευσης; Γιατί εμείς σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι, ούτε ενημερωθήκαμε, ούτε ρωτηθήκαμε και κανείς δεν διαβουλεύτηκε μαζί μας!!!!!!
Θέλουμε λοιπόν με αυτό το υπόμνημα να διαμαρτυρηθούμε για τα σχεδιαζόμενα για μας χωρίς εμάς και να σας τονίσουμε, μιας και η «δημοκρατική σας ευαισθησία» δεν μας έδωσε την ευκαιρία να το κάνουμε πριν, για όσα σχεδιάζονται για την περιοχή μας.
Η περιοχή Καποδιστρίου – Μιαούλη είναι οι κύριοι δρόμοι που περνούν τα παιδιά μας για να πάνε στο δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο-λύκειο που υπάρχουν στην περιοχή.
Ακόμη το συγκεκριμένο σημείο, που κατά την μελέτη θα γίνει διπλός δρόμος, σήμερα εξυπηρετεί το γήπεδο του Μοσχάτου και τις γενικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.
Κάθε μέρα χιλιάδες νέα παιδιά κινούνται επί των οδοστρωμάτων των οδών, είτε για να πάνε στα σχολειά της περιοχής (πρωινές και μεσημεριανές ώρες), είτε για να πάνε στα γήπεδα για προπόνηση (κύρια της απογευματινές και βραδινές ώρες).
Η κίνηση πεζών στην περιοχή δεν σταματάει ούτε το Σαββατοκύριακο μιας και υπάρχουν αγώνες τις μέρες αυτές.
Βέβαια κανείς από τους «μελετητές» δεν έκαναν τον κόπο να πάρει υπόψη του αυτό το στοιχείο. 
Η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη τόσο από τα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν το γήπεδο, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής  και το κτήριο των δημοτικών συνεργείων.
Η επιτροπή «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ???» προτείνει λοιπόν να γίνει οδός ήπιας κυκλοφορίας ένας δρόμος που δεν υπάρχουν κατοικίες (το τμήμα της Γράμμου – Ελ. Βενιζέλου από Χιμάρας έως Πλάτωνος έχει κτήρια μόνο εμπορικής χρήσεις, το πίσω μέρος του δημοτικού και το νηπιαγωγείο).
Πέρα όμως από αυτά η τεχνική μελέτη υπογράφεται από ένα πολιτικό μηχανικό και μια αρχιτέκτονα, και όχι από συγκοινωνιολόγο.
Τέλος η μελέτη δεν φέρει ούτε την υπογραφή του ΗΣΑΠ, ούτε την υπογραφή του ΟΑΣΑ.
Για τον πρώτο οργανισμό, γνωρίζουμε ότι έχει άλλα σχέδια στις μελέτες που έχουν γίνει και έχουν σχέση με τον σταθμό του ΗΣΑΠ στους Ταξιάρχες και για τον δεύτερο γιατί τον αφορά άμεσα.
Ζητάμε να μην γίνουν οι προτεινόμενες αλλαγές.
Έχουμε δικαίωμα και στις αποφάσεις αλλά και στην ποιότητα ζωής μας.
 
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:(θα κατατεθεί στο δημοικο συμβουλιο με τις υπογραφές και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις την Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου