Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Στις 4/4/11 και κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μοσχάτου & Ταύρου, ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση 5% στα Ανταποδοτικά Τέλη. Και αυτό παρ’ όλες τις προσπάθειες του εκπροσώπου της Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», που πάλεψε να τους πείσει για πάγωμα των Τελών, τουλάχιστον στις κατοικίες και στις μικρές επιχειρήσεις, προτείνοντας παράλληλα:
α) Δημιουργία μόνιμου και αξιόπιστου ελεγκτικού μηχανισμού των Δημοτικών Τελών,
β) Επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών των μεγάλων επιχειρήσεων,
γ) Περιορισμό των εξόδων Καθαριότητας με την εφαρμογή Οικονομίας Κλίμακος, ώστε να αυξηθεί ποσοτικά και ποιοτικά το αποτέλεσμα της καθαριότητας στον νέο Δήμο, μέσα από την ορθολογική συνένωση και αξιοποίηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και του εργατικού δυναμικού του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Εν μέσω μιάς δεινής Οικονομικής Κρίσης όπου το εισόδημα των κατοίκων του Ταύρου και του Μοσχάτου συρρικνώνεται, θεωρούμε αδιανόητη την οποιαδήποτε αύξηση των Δημοτικών Τελών, που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ισχνά οικογενειακά βαλάντια.
Γι’ αυτόν τον λόγο, καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υπερψηφίσει την απαράδεκτη πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εμείς ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις δηλώνουμε κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή μας με κάθε είδους αύξηση των Δημοτικών Τελών στα Νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.
Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, την Δευτέρα 11/4/11 θα καταψηφίσουμε το χαράτσι του 5% και καλούμε όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας να πράξουν το ίδιο!

                                                                                                                                  ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
                                                                               9 Απριλίου 2011

1 σχόλιο:

  1. Πολλοί ψηφοφόροι του Ευθυμίου θα πείτε: "Στερνή μου γνώση..." Είναι δυνατόν; Πήγατε και ψηφίσατε έναν ΑΠΟΛΥΤΟ εκπρόσωπο του μνημονίου και υποστηρικτή του ΔΝΤ και περιμένατε κάτι διαφορετικό; Κι αυτά είναι μόνο η αρχή!... Όπως ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ δήλωσαν, θα βάλουν χέρι και στα "περισσευούμενα" τετραγωνικά από τη δήλωση που όλοι μας κάναμε για τους ημιυπαίθριους... Κοινώς, πληρώνεις δημοτικά τέλη για 85μ2 ενώ μένεις σε 100μ2; Πλήρωσες μια 1000αρα ευρώ στο κράτος "νταβατζιλίκι", και θα πληρώνεις και μια ζωή τη διαφορά των μ2 σε δημοτικά τέλη!!

    Όταν έγινε ο χαμός με αυτό το θέμα, πριν 2-3 μήνες αν θυμάμαι καλά, ανακοινώθηκε πως η είσπραξη δημοτικών τελών από τα τετραγωνικά που αφορούν κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Δήμου. Φαίνεται πως ο δικός μας Δήμος κοιτάζει να εκμεταλλευτεί στο ΕΠΑΚΡΟ αυτή τη δυνατότητα, επεκτείνοντας τα σχέδια μιας κυβέρνησης που ΗΔΗ μας έχει ξετινάξει...

    Στερνή σας γνώση, λοιπόν, αλλά εμείς που ΔΕΝ τους ψηφίσαμε "ΤΙΣ ΠΤΑΙΜΕ????"

    ΑπάντησηΔιαγραφή