Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.

Ένας πολύ όμορφος πεζόδρομος για την ανάπλαση του οποίου διατέθηκαν πολλά λεφτά πέρσι ( περίπου 1.300.000 ευρώ μαζί με τη παιδική χαρά και την μερική ανάπλαση ενός κομματιού της Ιλισού) και που δεν έχει πάνω από 6 μήνες που δόθηκε σε χρήση, κινδυνεύει να «μαραζώσει» από το γεγονός ότι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και στην αγωνιώδη προσπάθεια ενός ποτιστικού συστήματος να τον κρατήσει στη ζωή.
Η κατάσταση δεν θα λέγαμε ότι είναι τραγική αλλά κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να μην γίνει, και ο πεζόδρομος απαξιωθεί και καταστραφεί. Ξεραμένα δέντρα, σπασμένα κλαριά που κρέμονται επικίνδυνα, φυτά που αρκετά έχουν ξεραθεί, ποτιστικό σύστημα που θέλει συντήρηση και επαναπροσδιορισμό αφού σε μεγάλο κομμάτι του τα νερά τρέχουν έξω από τα παρτέρια και λιμνάζουν μπροστά από σπίτια κατοίκων, σκουπίδια κυρίως πλαστικές σακούλες διάσπαρτες μέσα στα παρτέρια και άλλα πολλά. Φαίνεται ότι τον Αύγουστο, τουλάχιστον, η καθαριότητα και η συντήρηση ήταν πολύ ελλιπής. Πρέπει όμως να μην ξεχνάνε οι υπεύθυνοι ότι ο Αύγουστος με τις ζέστες είναι πολύ κρίσιμος μήνας για τα φυτά. Γι’ αυτό τονίζουμε στον δήμαρχο κ. Ευθυμίου αλλά και στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Δημητρίου την ανάγκη να ρίξει το βάρος της και εκεί η υπηρεσία πρασίνου. Εκτός και αν δεν έχουμε υπηρεσία πρασίνου γιατί όπως θυμόμαστε πριν κανά δύο μήνες ο δήμαρχος ήθελε να αναθέσει την συντήρηση του πεζόδρομου σε ιδιωτική εταιρεία με πρόχειρο διαγωνισμό έργου !!!  (βλ. σχετικό άρθρο μας http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2011/07/blog-post.html) λες και δεν υπάρχει υπηρεσία πρασίνου στον δήμο που απασχολεί  ένα κάρο άτομα. (αλήθεια πόσα; Και πόσα είναι αποσπασμένα σε άλλες υπηρεσίες ;) Τελικά ο διαγωνισμός κάπου κόλλησε (μήπως σε κάποια ελεγκτική αρχή που είδε το παράτυπο της παραχώρησης έργου συντήρησης πρασίνου σε ιδιώτες όταν ο δήμος έχει αυτοτελή υπηρεσία;)
Τέλος πάντων, κύριοι της δημοτικής αρχής κάντε κάτι πριν χαθεί και αυτός ο πράγματι ωραίος πεζόδρομος γιατί και οι κάτοικοι τον χρειάζονται και τα λεφτά που δόθηκαν είναι πολλά.









4 σχόλια:

  1. Χάρη,
    μην μπλοφάρεις πολύ με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, γιατί του δίνεις τροφή να σου φέρει την συντήρηση με πρόχειρο διαγωνισμό έως 20.000 ευρώ στην Οικονομική Επιτροπή και τότε θα είναι λίγο και αναποτελεσματικό να λές δεν ψηφίζω τις απευθείας αναθέσεις.
    Δυστυχώς αυτός ο Δήμος βρίσκεται πέραν της καλοκαιρινής ραστώνης σε χρόνια νάρκη σε πολλά επίπεδα.
    Εμπρός για τον Καλλικράτη β' μήπως και συμπράξουμε με την Καλλιθέα και σωθούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Για ελατε να δειτε κατα μηκος της Ιλισσου καθε βραδυ την ωρα του ποτισματος των παρτεριων,το τι ποσοτητες νερου,ποτιζουν το δρομο και τα πεζοδρομια...και οχι τα φυτα...Καλα κανεις σ'αυτο το Δημο δεν ενδιαφερεται για οικονομια και ευπρεπεια...αραγε ποσα ατομα δουλευουν στο Δημο για να προσεχουν και να φτιαχνουν τις βλαβες και να συντηρουν τα παρτερια...;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΜΑΣΚΩΤ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ-ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ,ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΕΨΗΝΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ,ΡΩΤΩ ''ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?''

    ΑπάντησηΔιαγραφή