Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Απλά, κομμένες πια οι παπαριές!»


Να ξεκαθαρίσω ότι φώναζα για καταιγίδα αντιλαϊκών και άδικων μέτρων από τον Ιανουάριο του 2010 και κάποιοι μου έλεγαν « τι να κάνουμε, αλλιώς θα χρεοκοπήσει η χώρα». Αλλά και τώρα, αν θέλω νάμαι εντάξει με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μην κάνω κάποια ερωτήματα που καίνε πολύ κόσμο.
Ερώτημα 1ο: Είστε σίγουροι ότι γίνεται ΜΕΡΙΚΗ πληρωμή μέσω ΑΤΜ;

Έστω όμως ότι τα καταφέρνουμε και δεν πληρώνουμε το "χαράτσι". Τότε η ΔΕΗ θα εκδώσει εντολή διακοπής και συγχρόνως θα το στείλει στην εφορία.
Και καλά καταφέρνουμε με τον α ή β τρόπο  και δεν μας κόβουν το ρεύμα.
Ερώτημα 2ο : Μόλις όμως το ποσόν βεβαιωθεί από την εφορία (σε 1 ή 2 ή 3 μήνες) και μας στείλει ενημερωτικό σημείωμα για την πληρωμή του τι θα κάνουμε; Τι θα κάνουν οι επαγγελματίες ή οι πολίτες που θα χρειαστούν φορολογική ενημερότητα;

Ερώτημα 3ο : Και αν μαζί με το χαράτσι ξεπερνάμε το όριο οφειλής των 5000 ευρώ προς την εφορία και ενεργοποιηθεί η ποινική διάταξη περί αυτοφώρου τι γίνεται; Πως θα πείσεις τους πολίτες να ρισκάρουν απέναντι σε μια κυβέρνηση αντιλαϊκή και αναίσχυντη που δεν διστάζει σε τίποτα;
Απαντήστε μου σε αυτά τα ερωτήματα και τότε πράγματι να αναφωνήσουμε
«Απλά, κομμένες πια οι παπαριές!»

Όσο για το νέο Κίνημα που προτείνει η Μοσχατούπολη να κάνουν κάποιοι άλλοι, ( http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/11/blog-post_29.html),  αγαπητέ φίλε Στέφανε, δεν εξηγείς με τι στόχο και σκοπό. Αντίδραση για τα άδικά μέτρα που μας φόρτωσαν και θα μας φορτώσουν  ή αντίδραση κατά του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που τα παράγει; Και πως θα λάβει σάρκα και οστά αυτή η αντίδραση; Ο Δον Κιχώτης που «ταβαζε με ανεμόμυλους»  και οι 3 Σωματοφύλακες με το «Όλοι για έναν, και ένας για όλους»  δεν υπάρχουν πια.

 ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Ξεκίνα εσύ, ανέπτυξε την τακτική και στρατηγική  και εγώ σε ακολουθώ. Φτάνει πια η βολεψιά του γραφείου και το γράψιμο , ωραίων πραγματικά άρθρων, στον υπολογιστή στη θαλπωρή του σπιτιού.

5 σχόλια:

  1. Ρε συ δεν παιζεσαι μιλάμε δεν παλευεσαι!
    Τι διάολο Δεν καταλαβαίνεις πια οτι ξεφτιλιζεσαι; Με την αγωνία του κόσμου ρε απαράδεκτε κανείς τον αντιπολιτευομενο κοκοβιο; Δεν πας να παίξεις με τα δικά σου παιχνίδια; Πόσο χαζος νομίζεις οτι είναι ο κόσμος;
    Ντροπή πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον 1:54
    Δεν σε καταλαβαίνω. Ποιον αντιπολιτευόμενο κάνω; Ρωτάω κάποια πράγματα που απασχολούν τον κόσμο που μου τα μεταφέρει καθημερινά. Τωρα ποιος ξευτιλίζεται, με τέτοιο μένος που επιδεικνύεις, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στο πώ διαφορετικά μήπως και το καταλάβεις ή μήπως και σταματήσεις να κάνεις οτι δεν το καταλαβαίνεις.
    Ήσουν εκεί στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο διάβασα οτι ψήφισε ομόφωνα την στάση του δήμου άρα και η παράταξη σου. Ήσουν εκεί και στη συγκέντρωση που έγινε και μίλησαν όλοι όσοι ήθελαν να μιλήσουν. Τώρα έρχεσαι και ρωτάς με καταγγελτικό όμως ύφος και μιλάς για "παπαριές" (κάτι είπες για μένος;). Μπορείς ρε συ να με εκπροσωπήσεις όπως πρέπει βάζοντας εμένα τον δημότη γενικά εννοώ πάνω από το αντιπολιτευτικό σου σχέδιο; Αν όχι πήγαινε σπίτι σου γιατί σαν κι εσένα μας περισσεύουν μπόλικοι, είναι γεμάτη η Βουλή δεν χρειάζονται και στον δήμο.
    Σας έχω βαρεθεί εσάς τους δήθεν προστάτες της δεκάρας. Αυτοί που με προστάτευαν μου έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά τελικά. Κάνε τα ερωτήματα σου και κάνε και την κριτική σου σε οτι νομίζεις λάθος. Κάνε το όπως πρέπει όμως. Χρωστάς σε αυτούς που σε ψήφισαν να είσαι ηθικός και πολιτισμένος. Κι αυτή η δημοσίευση είναι ντροπή για αυτό που εκπροσωπείς. Μετά θα μιλάς για bloggers που είναι ταγμένοι σε μια μεριά, λές κι εσύ με το δικό σου blog ασκείς αμερόληπτο λειτούργημα. Υποκριτές έχουμε πολλούς δεν διαλέγεις άλλο ρόλο μπας και σώσεις λίγη από την αξιοπρέπεια σου;
    Κατά τα άλλα τα ερωτήματα σου είναι εύλογα αλλά έντεχνα υποβάλλονται σε λάθος χρόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Στις συνεδριάσεις που έγιναν για το θέμα δεν τα είχες σκεφτεί και τώρα σου ήρθαν; Κι αν έχεις σκεφτεί κάτι παραπάνω από την δημοτική αρχή γιατί δεν το καταθέτεις όπως πρέπει για να βοηθήσεις τους συμπολίτες σου; (μάλλον γιατί δεν θα μέτραγε αρνητικά για τον αντίπαλο ενώ τώρα το εκμεταλεύεσαι όπως θέλεις). Εκεί είναι που νευριάζω, κατάλαβες; Γιατί δεν σε νοιάζει το πρόβλημα, αλλά πως θα το εκμεταλευτείς.Ας απαντήσει κάποιος από το δημαρχείο στα εύστοχα ερωτήματα που θέτεις έστω και με αυτό τον τρόπο. Εσύ θα κριθείς όταν έρθει η ώρα σου ωστόσο σταμάτα κι εσύ τις παπαριές γιατί δεν έχεις να κάνεις με μ...άκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον 10:43
    Ναι ήμουν εκεί στο δημοτικό συμβούλιο και έκανα τα ιδια ερωτήματα συν μερικά ακόμα όπως ποιος μπορεί να εγγυηθεί, σε κάποιον που χρησιμοποιεί οξυγόνο, ότι δεν θα του κοπεί το ρεύμα. Και μου απάντησαν κανείς. Ναι ψηφισα και εγω το κειμενο του δήμου γιατί ήταν πιο ΤΙΜΙΟ αφού τόνιζε ότι κάνει κανείς, θα είναι με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ, ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ.
    Τα ερωτήματα μου απευθύνονται σε εκείνους που θελημένα ή αθελα τους αποφεύγουν να πουν όλη την αλήθεια γύρω από τις επιπτώσεις της μη πληρωμής. Και έναυσμα για να τα ξααυοβάλλω ήταν ένα άρθρο στη Μοσχατούπολη (υπάρχει και το λίνκ) από όπου δανείστηκα την έκφραση παπαριες όχι από μένος αλλά γιατί ταίριαζε.
    Τωρα για τους χαρακτηρισμους που μου καταλογίζεις δικαίωμα σου να με κρίνεις.Αλλά ασε με να διαλέξω εγώ τον τρόπο που θα σώσω την αξιοπρέπεια μου και πως θα κάνω την κριτική μου. Δική μου είναι στο κάτω κατω. Τέλος εδώ από εμένα και νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος και από εμένα. Άλλωστε όλοι θα κριθείτε στην κάλπη όταν έρθει η ώρα.
    Απλά...σε διάβαζα ρε γαμώτο και σε σεβόμουν περισσότερο. Με απογοήτευσες...
    Να σαι κι εσύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή