Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ να καταγγείλουμε την Δημοτική αρχή για την αδιαφορία που επιδεικνύει μπροστά το κύμα διαρρήξεων και κλοπών που δέχθηκαν και δέχονται στη σειρά τα σχολεία του Μοσχάτου και για την αναποτελεσματικότητα να προστατεύσει τον εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων.
 Η εκστρατεία των κακοποιών εναντίον των σχολείων της πόλης μας ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου με πρώτο «θύμα» το 3ο Δημοτικό όπου εκτός των κλοπών έγινα και βανδαλισμοί.
 Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκαν τα ίδια πράγματα στο 4ο και στο 5ο Δημοτικά σχολεία.  Παρόλο που στη συνέχεια σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τέθηκε θέμα τοποθέτησης συναγερμών, καμία ενέργεια υπέρ της προστασίας των σχολικών κτηρίων δεν έγινε.
 Αποτέλεσμα της ολιγωρίας και της εξασφαλισμένης αδυναμίας φύλαξης και προστασίας των σχολείων, ήταν η αποθράσυνση των διαρρηκτών, οι οποίοι το τελευταίο εικοσαήμερο πραγματοποίησαν εισβολές και κλοπές και στα Δημοτικά σχολεία 1ο και 2ο,  με αποκορύφωμα την χθεσινή κλοπή στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο.
 Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα αφαιρέθηκαν και χρήματα που προορίζονταν για την εκδρομή των μαθητών.
 Σημειώνουμε με θλίψη αλλά και αγανάκτηση ότι αυτές η κατά συρροή εγκληματικές επιδρομές κατά των σχολείων του Μοσχάτου είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια χρήσιμου εξοπλισμού (laptops, διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες,  μεγαφωνικές, κασετόφωνα, τηλεοράσεις, κ.α., …αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.
 Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο δίκιο υπήρχε σε κείνους που στην αρχή της σχολικής περιόδου δημόσια ζητούσαν την σύγκλιση διαπαραταξιακής σύσκεψης για ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα βοηθούσαν κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα στην πόλη μας να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο τρόπο.
 Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε κανενός είδους θρίαμβο των κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων, αλλά ούτε και τα κατά συρροή πλήγματα σε βάρος της λειτουργίας και των περιουσιακών στοιχείων των σχολείων,
καλούμε την Δημοτική αρχή
1) να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, και
2) επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των σχολείων, αλλά και ολόκληρης της πόλης…
 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Εκτελεστική Γραμματεία

6-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου