Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Μοσχάτου
 Τ.Ο. ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Δελτίο Τύπου
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Μοσχάτου για το περιστατικό επίθεσης χρυσαυγιτών σε Αιγύπτιο κάτοικο του Μοσχάτου.

Τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 14/12/2012 δύο άντρες με επιδεικτικά εμφανή τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια και τα σήματα της Χρυσής Αυγής και κουκουλωμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν με λοστό και τραυμάτισαν σοβαρά κάτοικο του Δήμου μας αιγυπτιακής υπηκοότητας. Το περιστατικό έγινε στην οδό Θεσσαλονίκης κάτω από τη γέφυρα της Χρ. Σμύρνης. Ο άτυχος εργάτης την ώρα εκείνη πήγαινε στην δουλειά του σε εργοστάσιο στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Μένει στην περιοχή μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δεν θα επιτρέψουμε η περιοχή μας να γίνει πεδίο νεοναζιστικών και εγκληματικών δράσεων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν, στη συνείδησή τους πρώτα, όλο αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, που προσπαθεί να εμφανίζεται με δήθεν φιλάνθρωπο προσωπείο (αιμοδοσίες & διανομή τροφίμων αλλά «μόνον για Έλληνες», επίδειξη «προστασίας» στους κάθε λογής αδύναμους).
Τους καλούμε να προστατέψουν την κοινωνία από το δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους και της βίας. Να βοηθήσουν τους νέους, που εκδηλώνουν τον έμφυτο δυναμισμό τους και τη δικαιολογημένη οργή τους με το να γίνονται μέλη της, να καταλάβουν τους σκοπούς που πραγματικά υπηρετούν και την κοινωνία του τρόμου που κάνουν πραγματικότητα. Να καταλάβουν ότι δεν παύεις να είσαι θύμα ενός άδικου συστήματος με το να εξοντώνεις τα πιο αδύναμα από σένα θύματα.

Καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους φορείς και θεσμούς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν στην πράξη. Να μην κλείνουν τα μάτια τους σε δήθεν «μεμονωμένες» εγκληματικές ενέργειες ή στις δήθεν «μικρές και όχι σημαντικές» παρανομίες των «φερέλπιδων» (ακόμη και βουλευτών) της Χ.Α., που παραβιάζουν τον μισό ποινικό κώδικα σε θέματα βίας κατά ανθρώπων. Να εγκαταλείψουν οριστικά τις επικίνδυνες προσπάθειες συμψηφισμού των δήθεν όμοιων «δύο άκρων». Να μην ξεχνούν την πλούσια ιστορική πείρα για το ναζιστικό φαινόμενο. Την περασμένη Παρασκευή χτύπησαν τον «άλλο», τον «διαφορετικό», σήμερα τους πολίτες, που δεν υποτάσσονται στην μισαλλοδοξία τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει απλά και μόνο τους νόμους της πολιτείας και να κόψει με το μαχαίρι τις (όχι και τόσο) υπόγειες διασυνδέσεις μέρους του αστυνομικού σώματος με τους παρακρατικούς της Χ.Α.

Καλούμε τους τοπικούς υπεύθυνους της αστυνομίας να βρουν και να στείλουν στη δικαιοσύνη τους άνανδρους εγκληματίες. 

Η περιοχή του Μοσχάτου είναι φιλήσυχη και φιλόξενη ανοιχτή γειτονιά.
Να είναι όλοι σίγουροι ότι με αλληλεγγύη και δημοκρατία έτσι θα την διατηρήσουμε.
19-12-2012 / Η Γραμματεία

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυρτα με την ανακοίνωση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ . Θα πρέπει να γνωρίζει όμως πολυ καλά ότι και τα γιαουρτώματα και τ αβγά και τα νερά και τα γιουχαρίσματα είναι κι αυτά άσκηση βίας πιο ελεεινής μορφής διότι εξεφτιλίζουν το άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή