Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΩ...ΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ





Είναι πράγματι γεγονός ότι το Δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση του στις 19/11/2012 απεφάσισε θετικά σε αίτημα του Εμπορικού συλλόγου Μοσχάτου  προκειμένου, όπως ανέφερε στο αίτημα του ο σύλλογος, «να ζωηρέψει λίγο την πόλη μας για το καλό της τοπικής αγοράς αλλά και της καλύτερης ψυχολογίας του κόσμου επ’ ευκαιρία των εορτών.» Το αίτημα ήταν για δωρεάν παραχώρηση μέρους της πλατείας Μεταμόρφωσης όπου ο σύλλογος είχε συνεννοηθεί με επιχειρηματία για την εγκατάσταση παγοδρομίου για 5 εβδομάδες καθώς και για την δημιουργία δύο εκδηλώσεων από τον σύλλογο (μια μουσική και μία για παιδιά). Επίσης ο σύλλογος ανέλαβε και την διοργάνωση δυο χριστουγεννιάτικων πάρτι στη παιδική χαρά Χρ.Σμύρνης & Έβρου. 
Έτσι το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα απεδέχθη την πρόταση της δημοτικής αρχής να γίνει αποδεκτό το αίτημα με τις εξής προϋποθέσεις: α) Να διατεθούν 1800 εισιτήρια μισής ώρας στους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου μας εντελώς δωρεάν β) Να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, νερό, ασφάλεια) ο επιχειρηματίας και γ) να δοθούν από τον επιχειρηματία στον δήμο 1000 ευρώ για την καθαριότητα του χώρου. Και απεφασίσθη ομόφωνα γιατί πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις μπορούσε να έχει ο καθένας, ήταν μια προσπάθεια του εμπορικού συλλόγου για κάτι εορταστικό και χαρούμενο στην πόλη μας.

Ελα που όμως σε αυτόν τον τόπο άλλα λέγονται και αποφασίζονται και άλλα γίνονται. Χτες το βράδυ έπεσε στα χέρια μας ( εμού και του κ. Ζώταλη) μια επιστολή του εμπορικού συλλόγου προς ορισμένα καταστήματα του Μοσχάτου όπου ο σύλλογος καλούσε τους καταστηματάρχες εάν επιθυμούν να ΕΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ τα τέσσερα ξύλινα περίπτερα που στήθηκαν μαζί με το παγοδρόμιο προς 1500 (!!!) ευρώ το καθένα για να βάλουν τα εμπορεύματα τους για αυτές τις 5 εβδομάδες. Και μάλιστα τα ενοίκια θα τα έπαιρνε ο επιχειρηματίας και όχι ο δήμος !!!.

Και ερωτώ εγώ που ψήφισα θετικά για να «ζωηρέψει» η πόλη μας:

1) Με ποιο δικαίωμα και από πήρε άδεια ο επιχειρηματίας για εκμίσθωση χώρου της πλατείας;

2) Που το ανέφερε αυτό το πράγμα ο Εμπορικός σύλλογος στο αίτημα του προς το δημοτικό συμβούλιο;

3)  Η δημοτική αρχή το γνώριζε αυτό και το απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο ή έγινε εν αγνοία της; Και στις δύο περιπτώσεις έχει τεράστια ευθύνη. Στη πρώτη περίπτωση είναι αυτονόητη, στη δε δεύτερη δεν πήρε χαμπάρι τι συμβαίνει να ρωτήσει τι είναι αυτά τα περίπτερα, δεν παρακολουθούσε με τα όργανα της (δημοτική αστυνομία κλπ) τι στήνεται εκεί; Δεν γνώριζε τίποτα για την  επιστολή του εμπορικού συλλόγου για να ζητήσει εξηγήσεις; Μα τόσο μακρυά βρίσκεται από τα δρώμενα στην πόλη;

4) Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Σιώκας δεν ήξερε τίποτα; Τι λέει για αυτό το γεγονός; Τι πρόκειται να πράξει τώρα που το μαθαίνει;

Λοιπό κύριοι της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να αλλοιώνονται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και εσείς να μην λειτουργείτε για την πιστή εφαρμογή των. Δική σας η ευθύνη να ασκείτε έλεγχο σε ότι παράνομο ή αυθαίρετο συμβαίνει στους δημόσιους χώρους της πόλης μας. Φτάνει πια ο ωχαδερφισμό σας.

ΥΓ. Παρακάτω δημοσιεύουμε και το αίτημα του εμπορικού συλλόγου αλλά και την επιστολή προς τους καταστηματάρχες.  

 

5 σχόλια:

  1. Kαλά μπορεί κάποιος νοήμων πολίτης να πιστευει ότι πρόεδρος της κοινότητας και δημοτική αρχή δεν γνώριζαν τίποτα; Μόνο ένας αφελής θα το πίστευε. Αλλά αν αφήσουμε και μια στις χίλιες να μην γνώριζαν, ε τότε καλά θα κάνουν να τα παρατήσουν για πολλούς μα πάρα πολλούς ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι το Φίδι οεο να μας γράψει καμιά καλή ατάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι της διοίκησης που εψήφισα ακριβώς τα ίδια με σένα. Σου αντιστρέφω λοιπόν ακριβώς τα ίδια ερωτήματα. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ήξεραν τίποτα? Ο υπερδραστήριος κ. Ζώταλης μέλος της τοπικής κοινότητας και μάλιστα με το αστυνομικό του δαιμόνιο δεν κατάλαβε τίποτα?
    Και στό δια ταύτα, νοικιάστηκαν τα ξυλόσπιτα? Αυτό έχει σημασία.
    Δέν μπορείτε να είσαστε και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ "συνάδελφε" συμβουλε της διοίκησης. Το γεγονός έγινε γνωστό από μένα και τον κ. Ζώταλη όταν είδαμε τηΝ επιστολή του εμπορικού συλλόγου και αμέσως ενημερώσαμε τον κόσμο μέσω του ανωτέρω άρθρου. Και το αντιληφθήκα,ε γιατί ενδιαφερόμαστε για το πως εφαρμόζονται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Και κυρίως γιατί αφουγκραζόμαστε τι συμβαίνει στην πόλη μας. Δεν ψηφίζουμε μόνο και τα αφηνουμε μετά στην τύχη τους. Μάλλον κάτι τέτοιο κάνεις εσύ και οι υπόλοιποι της διοίκησης που υποτίθεται ότι έχτε και τα "χτένια" που λέγονται δημοτική αστυνομία, αντιδημάρχους που ασχολούνται με τις υποχρεώσεις ελέγχου που απορέουν από αυτά που συμφωνηθηκαν για την εγκατάσταση του παγοδρομίου κλπ.
    Οσο για το δια ταύτα ευτυχώς που ενημερώθηκε ο κόσμος αλλά και εσείς όλοι της διοίκησης και τα "μαζέψατε". Ειδάλως τώρα θα έτρωγες μαλί της γριάς στη πλατεία Μεταμόρφωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή