Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.Σήμερα στην Οικονομική επιτροπή ήρθε έκτακτο θέμα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του περιφερειάρχη να σφραγισθούν (κλείσουν) τόσο το ανοικτό γήπεδο του Μοσχάτου όσο και το κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ  παραδίπλα. Φυσικά και ψηφίσθηκε η έφεση να γίνει, αλλά καλό είναι να  μάθετε και εσείς το ιστορικό αυτής της  απόφασης του περιφερειάρχη,  που αν υλοποιηθεί, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς γήπεδα για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δήμαρχο, ο οποίος επισκέφτηκε το μεσημέρι τον περιφερειάρχη, την Παρασκευή  2/3 ήρθε ενα φαξ από την περιφέρεια που ανέφερε τις παρατηρήσεις της επιτροπής καταλληλότητας  γηπέδων, και που σύμφωνα με αυτές υπήρχε θέμα λειτουργίας των γηπέδων μας. Η επιτροπή καταλληλότητας έκανε έλεγχο μετά από έγγραφο της αστυνομικής διεύθυνσης ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας στα γήπεδα. Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν:
ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)      Μη ύπαρξη οικοδομικής αδείας. (Τα αποδυτήρια είναι χαρακτηρισμένα ως αποθήκες και όχι σαν αποδυτήρια.)
2)      Τα κάγκελα που περικλείουν την είσοδο των διατητών είναι χαμηλού ύψους.  (θα έπρεπε να είναι 2.5μ και είναι 1.8μ)
3)      Θα έπρεπε να υπάρχει πυρασφάλεια για τις κερκίδες του ανοιχτού. (Εδω να τονισθεί ότι ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο νόμος ορίζει πυρασφάλεια σε κερκίδες  πάνω από 2000 θέσεων και στο γήπεδο μας είναι 800 μόνο. Αρα δεν ισχύει η παρατήρηση αυτή.)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)              Μια αίθουσα υπόγεια ενώ έχει χρήση υπογείου στην αδεια έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο.
2)             Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα πίσω από τις μπασκέτες για να μην εισέρχονται παίκτες ή φίλαθλοι.
3)              Οι  δύο πόρτες πρέπει να είναι από πυρίμαχο υλικό.

Βάσει λοιπόν αυτών των παρατηρήσεων ο περιφερειάρχης απεφάσισε το σφράγισμα των γηπέδων και κοινοποίησε την απόφαση σήμερα 6/3 στον δήμο.

Ο δήμαρχος  μας ενημέρωσε ότι εκτός από την έφεση που θα κάνουν οι δικηγόροι, θα έλθει και η επιτροπή καταληλότητας να ελέγξει ξανά τα γήπεδα την  Πέμπτη 8/3 και πιστεύει ότι για μεν το κλειστό του μπάσκετ θα λυθεί το πρόβλημα, αφού όμως μεσολαβήσει ενα δεκαήμερο που θα μείνει κλειστό, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Για δε το ανοικτό γήπεδο τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και αφού δούμε τι θα γίνει με την έφεση και   αφού τοποθετηθούν τα ψηλότερα κάγκελα θα περιμένουμε τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής αδείας που ήδη έχουν ξεκινήσει. Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα κλείσει άμεσα και δεν είναι και σίγουρο για πόσο. Δηλαδή ο αγώνας της Κυριακής του ΑΟΜ είναι στον αέρα.

Αυτά λοιπόν  είναι τα σημερινά δεδομένα. Ερωτάει όμως κάθε πολίτης  αυτής της πόλης:
Τόσα χρόνια γιατί δεν είχαν γίνει αυτές οι διορθώσεις και έπρεπε να φτάσουμε στο σφράγισμα των γηπέδων;  Γιατί δεν έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες ολες οι απαραίτητες ενέργειες και η κατάθεση του φακέλου, που είχε ετοιμαστεί επί προεδρίας Κρεμμύδα στον ΟΝΑ , τουλάχιστον του ανοικτού; Γιατί μετά την παραίτηση Κρεμμύδα ξεχάσθηκε το θέμα;  Η προηγούμενη διοίκηση του Παπαντώνη, αλλά και η τωρινή σαν συνέχεια της,γιατί εφησυχάσθηκαν; Τεράστιες οι ευθύνες των.  Με τέτοια νοοτροπία αντί να βάλουμε χλοοτάπητα θα ψάχνουμε γήπεδο για να παίξουν οι ομάδες μας. Ασε που τα ίδια και χειρότερα προβλήματα έρχονται για τα γήπεδα του Ταύρου.
Ας ελπίσουμε ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και δεν θα μας κλείσουν τα γήπεδα. Και μάλιστα τώρα που οι ομάδες κυνηγάνε την άνοδο τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου