Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΑΜΕΛΕΙΑ & ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.




Είναι πλέον γνωστό ότι χρηματοδότηση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο δήμο μας, έρχεται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα  στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και συγκεκριμένα της Δράσης ''ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ'' που αφορά τους παιδικούς σταθμού και τα ΚΔΑΠ για την περίοδο 2011- 2012.

Ένας όρος της συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν και η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Ε.Ε.Τ.Α.Α ΑΕ και του φορέα του δήμου που υλοποιεί το πρόγραμμα, και συγκεκριμένα του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που πρόεδρος είναι η κ. Ντένια Λουκάκη. Για την υπογραφή της σύμβασης αυτής έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, στις 25 Οκτωβρίου 2011 όπου αναφέρονται τα δικαιολογητικά που όφειλε να προσκομίσει ο φορέας του δήμου μας. Μεταξύ αυτών ήταν και «Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 2.6.1 και ως αναλύεται στο σχετικό υπόδειγμα του Παραρτήματος 3  της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (757/24-5-2011).
Για το ακριβές ποσό της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία του φορέα με το χειριστή του έργου από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.»

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η πρόεδρος κ. Λουκάκη θα είχε φροντίσει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να είχε εκδοθεί η εγγυητική επιστολή προκειμένου να μην κινδυνεύσει να χαθεί η χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 1.100.000 ευρώ. Δεδομένου μάλιστα ότι υπήρχε πολύς χρόνος που το γνώριζαν. Θέλεις από τις 24/5/2011, θέλεις από τις 25/10/2011 ο χρόνος ήταν υπεραρκετός. Δυστυχώς όμως η κ. Λουκάκη, κινούμενη στο ίδιο κλίμα αμέλειας και αδιαφορίας που κινείται όλη η δημοτική αρχή, το ΞΕΧΑΣΕ. Και φτάσαμε στη χτεσινή μέρα (21/3/2012) όπου τρέχουν όλοι εκεί πάνω στη Κοραή, να συγκαλέσουν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να ψηφιστεί η μεταφορά πίστωσης 55.000 ευρώ ( τόσο ήταν η εγγυητική επιστολή) από τον δήμο στο ΝΠΔΔ, να εκδώσουν την εγγυητική επιστολή και να υπογράψουν την σύμβαση. Και ευτυχώς που τους ειδοποίησε η υπεύθυνος του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α  με email προς την κ. Λουκάκη χτές.

Και ερωτάει ο κάθε απλός δημότης : κ. Λουκάκη πως εξηγείται την αμέλεια σας αυτή; Γι’ αυτό είσαστε πρόεδρος του νομικού προσώπου και μάλιστα αμειβόμενη; κ. Δήμαρχε θα βάλετε και καμιά «φωνή» επιτέλους στα στελέχη σας; Φτάνει πια με τις λύσεις τελευταίας στιγμής. Φτάνει πια να τρέχετε και να μην φτάνετε σε σημαντικά ζητήματα του δήμου.


ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ


3 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Ναυπλιώτης22 Μαρτίου 2012 στις 11:36 μ.μ.

    Αν είναι έτσι τα γεγονότα νομίζω ο Κυρ. Δήμαρχος άμεσα θα πρέπει να επιβάλει άμεσοι ποινή και αν μπορεί ( να είναι χρηματικοί) και με τα χρήματα αυτά να πληρώσει το WI.FI που νομίζω δεν λειτουργεί, εδω και πολύ καιρό κτλ….Και επειδή κοντεύει και η διετία ας σκεφτεί ακόμα και ανασχηματισμό
    Με εκτίμηση
    Δημήτρης Ναυπλιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που ο Μάκης ο "τσεκουράτος" ψήφισε και πέρασε τροπολογία (άρθρο 35 του Ν.4053/2012 ΦΕΚ 44/7-3-2012)για κατάργηση των απευθείας αναθέσεων,να δώ τι θα εφεύρουν για να ικανοποιούν τους υμέτερους? (βλέπε χρωματισμό σχολείων,επιχειρησιακό πρόγραμμα,επικαιροποιήσεις μελέτών και τόσα άλλα που έχουν συμβεί επι Δημαρχίας Ευθυμίου).
    Τώρα πλέον η απευθείας ανάθεση σε έργα, εξαιρουμένων των απόρρητων και των ειδικών έργων,δεν θα είναι μόνο μία μη ηθική πράξη αλλά θα είναι και μία παράνομη πράξη.
    Καιρός είναι αφενός να παραχθεί καμιά μελέτη εξ' ιδίων, ώστε να μείνει και κάτι στον ταμείο του Δήμου και αφετέρου με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες να πάρουμε και καμιά μεγαλύτερη έκπτωση από τις έως τώρα εθιμικές της τάξεως του 1% και 2% κύριε Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή