Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε και με δεδομένη την ηλικία του δημάρχου κ.Ευθυμίου (ανδρώθηκε την εποχή της ανάπτυξης των Η/Υ) θα περίμενε κανείς να δει ένα πραγματικό εκσυγχρονισμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου μας και στην ηλεκτρονική ενημέρωση των δημοτών αυτής της πόλης.
Θα περίμενε να δει μια ιστοσελίδα του δήμου όπου θα υπήρχαν πλήρεις αμφίδρομες υπηρεσίες (π.χ να τυπώσει ένα πιστοποιητικό γέννησης, μια ληξιαρχική πράξη γάμου κλπ). Θα περίμενε να μπορεί να ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να τις παρακολουθεί διαδικτυακά, να κατεβάζει τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των ομιλιών δημοτικών συμβούλων. Θα περίμενε να διαβάζει για τους διαγωνισμούς που κάνει ο δήμος για τα διάφορα έργα και να μαθαίνει τα αποτελέσματα τους. Θα περίμενε να μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τον δήμαρχο ή το γραφείο του και να του μεταφέρει τα προβλήματα , τις προτάσεις και τις ιδέες του.
Θα περίμενε να μπορεί να πληροφορείται για ότι δικαιολογητικά χρειάζεται για να γράψει το παιδί του σε παιδικό σταθμό ή τι δίδακτρα θα πληρώνει για κάποια σχολή του Πνευματικού κέντρου και των αθλητικών παροχών του δήμου. Και όλα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα χρονική στιγμή και όχι να εξαφανίζονται (όσα ελάχιστα από αυτά γίνονται) μετά από 5-6 μέρες.
Θα περίμενε να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα WI-FI το οποίο εγκαταστάθηκε στο Μοσχάτο τουλάχιστον μας εδώ και 2-3 χρόνια, με καλή προσβασιμότητα από όλα τα σημεία πλέον του δήμου Μοσχάτου και Ταύρου. Θα περίμενε και άλλα πολλά που ήδη πολλοί δήμοι της Ελλάδας έχουν εφαρμόσει και λειτουργούν καιρό τώρα. Ρίχτε μια ματιά σε ιστοσελίδες δήμων, όπως Καλλιθέας, Νίκαιας-Ρέντη, Περιστερίου, Ιλίου και πολλών άλλων, και θα διαπιστώσετε του λόγου μου το αληθές.
Αντ’ αυτού όμως στο δήμο μας επικρατεί τελικά μια αντίληψη κακομοιριάς, μιζέριας και ωχαδερφισμού και κανένας εκσυγχρονισμός, καμία ολοκληρωμένη ηλεκτρονική υπηρεσία δεν παρέχεται. Ακόμα και αυτό το έρημο WI-FI αντί να επεκταθεί και στον Ταύρο έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και καταστρέφεται σιγά σιγά. Για σκεφθείτε πόσες φορές το χρησιμοποιήσατε για να «μπείτε» στο διαδίκτυο. Και μετά σκεφθείτε ότι μας στοίχισε πάνω από 200.000 ευρώ αυτή η «μπαρούφα». Κρίμα ρε δήμαρχε, πραγματικά κρίμα. Ζούμε στο 2012 και θα έπρεπε να κινείσαι στους ρυθμούς της εποχής μας για τους δημότες. Μην κάνεις μια απλή διαχείριση αυτών που βρήκες από το παρελθόν. Είναι μια άλλη εποχή στην τοπική αυτοδιοίκηση πλέον. Τουλάχιστον για όποιον ενδιαφέρεται να είναι
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Πέστα Χάρη,
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά πράγματα ,σα να λέμε 1+1=2 δηλαδή.
Καλές και οι πατάτες ,αλλά ο σκοπός κάθε Δήμου δεν είναι η μετατροπή του σε κοινωνικό οπωροπαντοπωλείο(η οποία θα πρέπει να υπάρχει σαν επικουρική δραστηριότητα σε συνεργασία με λοιπούς κοινωνικούς φορείς και εκκλησία) ,αλλά κυρίως τα αυτονόητα,δηλαδή η εξυπηρέτηση των δημοτών του χωρίς γραφειοκρατία με τη παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και φυσικά ΧΩΡΙΣ,το τονίζω ΧΩΡΙΣ, μικροπολιτικές και παρωχειμένες ρουσφετολογικές παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων σε οποιασδήποτε πολιτική παράταξη κι αν ανήκουν.
Ας μη γελιόμαστε γιατί όλοι ξέρουμε ότι, εξακολουθούν και υπάρχουν, δυστυχώς.
Κ,
Αυτός ο ΓΓ του Ευθυμίου που παίρνει 40000 το χρόνο τι κάνει;
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ εξυπνο σχόλιο. Και μετα αν ζητησει ο δημαρχος καινουριο σάιτ με το οποιο κοστος συνεπαγεται, θα τον κραζετε που χαλαει χρηματα την σημερον ημερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνεις μεγάο λάθος. Οσον αφορά το WI-FI ήδη έχει πληρωθεί το έργο και μόνο το κόστος συντήρησης υπάρχει και αυτό πολύ ελάχιστο μπροστά στην υπηρεσία που θα παρέχει στους δημότες. Οσο για το σαιτ τα έξοδα ήδη γίνονται γι' αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, και η αναβάθμιση του (όχι καινούργιο) δεν στοιχίζει τίποτα. Κάποιος μονο να ασχοληθεί πρέπει, εκτός και αν η εξυπηρέτηση και κυρίως η ενημερωση των δημοτών αρχίζει και τελειώνει στα δελτία τύπου του δημάρχου.
ΔιαγραφήΘα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου σαν δημότης του εν λόγο δήμου (όχι πολιτικοποιημένος) αλλά και ως ειδικός επί του θέματος με ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό στο τομέα της πληροφορικής του προγραμματισμού ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών και των δικτύων γενικότερα με δεκαετή εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιάνοντας λοιπόν το θέμα από την αρχή θα ήθελα να πω ότι σίγουρα στο δήμο μας υπάρχουν άνθρωποι με τεχνική κατάρτιση και όρεξη να κάνουν πράγματα απλά δυστυχώς τους τρώει το μαύρο σκοτάδι. Για το Wi-Fi προαναφέρθηκε θα ήθελα να προσθέσω αρχικά ότι σε όλους του δήμους που έχει γίνει εγκατάσταση είναι με επιδότηση από τα Ευρωπαϊκά πακέτα οπότε κανένας δε πρέπει να καρπώνεται για οπουδήποτε λόγο αυτήν τη εγκατάσταση γιατί κάτι υπερτιμολογήσεις σαν αυτές(μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα) έφτασαν τη χώρα όχι στο χείλος αλλά σχεδόν στο πάτο του γκρεμού. Μπαίνοντας στο ποιο τεχνικό κομμάτι θα ήθελα να προσθέσω ότι σε ένα Wi-Fi δίκτυο πέρα από το κόστος εγκατάστασης (βλέπε ότι έγινε έγινε) και τον ακόμα ποιο σημαντικό ρόλο της συντήρησης για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να του παρέχεται μισθωμένη γραμμή έτσι ώστε να μπορεί να μοιραστεί μεγάλη και σταθερή ποσότητα (bandwidth) (δεδομένων ανά δευτερόλεπτο) ανάμεσα στους κάποιες χιλιάδες η εκατοντάδες χρήστες έτσι ώστε να μην πέσει το δίκτυο.μία και καλή. Όλο αυτό που περιγράφεται παραπάνω σημαίνει γύρο στις δύο με τρείς χιλιάδες ευρώ το μήνα κατ ελάχιστο για την εταιρία παροχής της γραμμής έτσι ώστε το δίκτυο να είναι αξιόπιστο και να μην υπάρχει μόνο για λόγους marketing. Προχωρώντας στο σαιτ (site ) θα ήθελα και εγώ περισσότερες παροχές σαν δημότης προφανώς και θα τονίσω ότι όλες οι προτάσεις είναι πολύ καλές ιδέες. Όμως γυρίζοντας στο τεχνικό κομμάτι θα ήθελα να διαφοροποιήσω μία απλά δυναμική σελίδα που δημοσιεύει κάποιο μικρό όγκο δεδομένων όπως αυτή που έχει αυτή τη στιγμή ο δήμος ,σε σχέση με ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό λογισμικό που θα κάνει όλα αυτά που προτάθηκαν παραπάνω. Όταν ερχόμαστε λοιπών στη δεύτερη κατηγορία σιτε μιλάμε για custom web applications που γράφονται ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Αυτό σημάνει μεγάλο κόστος όσο και αν θα σας φανεί περίεργο δεν έχει μεγάλη διαφορά σε εργασία με το σιτε του πχ zougla.gr ή του in.gr κτλ. Η αναβάθμιση σε τέτοιο επίπεδο λοιπόν είναι ασύμφορη περνώντας από τη πρώτη κατηγορία στη δεύτερη είναι ποιο συμφέρουσα και οικονομικά αλλά και για λόγους σταθερότητας και ασφάλειας της σελίδας η κατασκευή μίας διαδικτυακής εφαρμογής από την αρχή. Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι απλά η ανάρτηση κειμένων δεν είναι αναβάθμιση είναι διαχείριση σελίδας (administration – moderation ) και κοστίζει ελάχιστα.
ΔιαγραφήΥΓ: Προσωπικά χαίρομαι που γίνονται τέτοιες συζητήσεις δείχνει ότι κάτι κινείται έστω και στις σκέψεις μας. Γιατί στις πράξεις μας ή σας όσο αναφορά τη γενιά μου τους σημερινούς τριαντάρηδες σαραντάρηδες που είναι και οι άνθρωποι που μπορούν να δώσουν λύσεις σε τέτοια θέματα τα ονόματά μας και τα μπράβο που δεχόμαστε κατά καιρούς βρίσκονται μόνο στα συρτάρια μήπως και χρησιμεύσουν σε προεκλογικές περιόδους και μιλάω για όλους τους χώρους χωρίς να θέλω να προσβάλλω προσωπικά κανέναν.
ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή