Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !


Αρκετό καιρό τώρα με απασχολεί το γεγονός της δωρεάν παραχώρησης χώρων, ιδιοκτησίας του δήμου, σε διάφορους «φορείς» που καμμία σχέση δεν έχουν με τον δήμο μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Πολιτιστικό Κέντρο (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως) και στο Γήπεδο Μοσχάτου.

Οσον αφορά το Πολιτιστικό παρατηρώ  ότι συνεχώς δίνεται για ημερίδες και συγκεντρώσεις πολιτκών κομμάτων προκειμένου αυτά να μας «μεταφέρουν» τις απόψεις τους. Αγαπητέ κ. Δήμαρχε θα πρέπει να καταλάβεις ότι άλλο πολιτισμός και άλλο πολιτική. Ειδικά όταν έχουν χρησιμοποιηθεί 3.500.000 ευρώ από  τα λεφτά φορολογούμενων συνδημοτών μας για να κτισθεί το «στολίδι» του δήμου κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το παραχωρεί  σε πολιτικά κόμματα, με κίνδυνο φθοράς του και  με έξοδα λειτουργίας να τα πληρώνει ο δήμος. Επιτέλους για συγκεντρώσεις 50-100 ατόμων που μαζεύονται για να ακούσουν τους πολιτικούς τους (και δικαίωμα τους είναι) μπορεί να παραχωρηθεί η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και όχι να ανοίγουμε διάπλατα το Πολιτιστικό  σε μικροσυγκεντρώσεις που ενδιαφέρουν ένα μικρό μέρος πολιτών. Βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα έχουν το ρόλο τους στη δημοκρατία αλλά παίρνουν και  μεγάλες επιδοτήσεις  ώστε να μπορούν  να νοικιάσουν αίθουσες,  και να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους.  Καμμία υποχρέωση δεν έχει  ο δήμος και κανένα δικαίωμα ο δήμαρχος να τους δίνει το Πολιτιστικό που φτιάχτηκε για να αναπτυχθεί ο πολιτισμός  και η κουλτούρα  στο τόπο μας. Εκτός και αν κ. Δήμαρχε  θέλετε να τα έχετε με όλους καλά, προσβλέποντας στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αδιαφορώντας για τον ρόλο και για την βιωσιμότητα δημοτικών κτιρίων.

Το ίδιο, ανάλογα, συμβαίνει με το γήπεδο του Μοσχάτου. Εμ έχουμε το πρόβλημα με τον άθλιο χλοοτάπητα, εμ έχουμε το πρόβλημα με τις ώρες προπόνησης των τοπικών σωματείων, εμ έχουμε τους αγώνες της ΕΠΣ Πειραιά, κάποιοι απεφάσισαν ότι μπορεί το γήπεδο να δίδεται και γιά προπόνηση σωματείων άλλων δήμων. Προχτές που ήμουνα στο γήπεδο παρετήρησα να κάνει προπόνηση μια ομάδα από τα Καμίνια, ο «Πολυκράτης». Και δεν έχω τίποτα με το σωματείο, αλλά δεν υπάρχει γήπεδο στον δήμο Πειραία να προπονείται; Τι προσφέρει στους Μοσχατιώτες & Ταυριώτες, εκτός από φθορές και επιβάρυνση, η παραχώρηση αυτή; Γιατί να δυσκολεύουμε την λειτουργία των δικών μας σωματείων που αγκομαχούν να βρουν ώρες προπόνησης; Και μάλιστα να ακούγεται ότι του χρόνου θα φέρουν και τις ακαδημίες τους εδώ οι του «Πολυκράτη».Τι λέει γι’ αυτό ο κ. Μπούτσης και η επιτροπή γηπέδου; Πως λέμε ότι θα δώσουμε 200.000 ευρώ από δικά μας λεφτά για να αλλάξουμε τον απαράδεκτο χλοοτάπητα και συγχρόνως θα τον επιβαρύνουμε και με «ξένα» σωματεία;

Τελειώνοντας θα απευθύνω μια συμβουλή προς τους κυρίους της δημοτικής αρχής. Είστε εκεί για να προστατεύετε την δημοτική περιουσία και όχι να την μοιράζετε αφειδώς  σε μη δημότες. Είστε εκεί για να παρέχετε πολιτιστικές και αθλητικές υπηρεσίες πρωτίστως στους δημότες μας και όχι να γινόσαστε αρεστοί σε κόμματα και φίλους από άλλους δήμους. Είστε εκεί, ειδικά για το γήπεδο, για να λειτουργεί με ασφάλεια και νόμιμα και όχι για να εξυπηρετεί τις γνωριμίες μας, ενώ την ίδια ώρα να τρέχετε να ανακαλέσετε το σφράγισμα του. Είστε εκεί για να βοηθάτε στην λειτουργία των τοπικών σωματείων και όχι να κλείνετε το τηλέφωνο στους εκπροσώπους των. Επιτέλους συμπεριφερθείτε σύμφωνα με αυτό που απαιτεί ο ρόλος σας.

12 σχόλια:

  1. Ρε Τουφεξίδη σε ποιον τα λες.
    Ο μπούτσης μόνο για τον παπουτσή τρέχει. Έχει τρελαθεί τελείως.
    Χέστηκε γι αυτά που λες εσύ.
    Εδώ πήρε και για παρέα και τον χριστόπουλο-ξεκινάμε και άκουσον άκουσον τον έχει βάλει και κάνει τηλέφωνα υπέρ του παπουτσή......
    Γιαούρτια που πουλάνε;
    Εσύ παλεύεις για το καλό του δήμου και αυτοί στον κόσμο τους..............

    8 Μαρτίου 2012 8:21 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι.. λογική ειναι αυτή ρε χάρη αναφέρομαι στα πολιτικά κόμματα
    .... Και νομίζω είναι ευνόητο σε τι αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουφεξίδης Χάρης9 Μαρτίου 2012 στις 12:11 π.μ.

      Λογική του ότι δώσαμε πολλά στα κόμματα τόσα χρόνια που καταντάει υπερβολικό να τους δίνουμε και τα ακριβοπληρωμένα κτίρια μας για να μας αναμασάνε τα φτωχά λογια τους. Δηλαδή όλα τζάμπα στα κόμματα; Εξ άλλου δεν ειπα να μην τους δοθεί κάποια αίθουσα, αλλά όχι το Πολιτιστικό.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Χάρη έχεις άδικο. Μην είσαι τόσο τοπικιστής.
      Σωστά δίδεται στα πολιτικά κόμματα και σωστά δίνεται το γήπεδο και σ άλλες ομάδες για προπόνηση. Απορώ πώς εσύ ένας αριστερός διεθνιστής εκφράζεις τέτοιες απόψεις. Τώρα που στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου θα διανέμονται πατάτες νΝευροκοποίου τι θα πεις?

      Διαγραφή
    3. sorry Νευροκοπίου

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέφανος Μπιζάνης9 Μαρτίου 2012 στις 9:23 μ.μ.

    Αγαπητέ Χάρη κάνεις μια πολύ εύστοχή παρέμβαση. Δεν σου κρύβω ότι από καιρό έχω 2 άρθρα σχετικά με το Πολιτιστικό. Ένα για την ονομασία και άλλο ένα για το χάλι του κτηρίου που βρίθει κακοτεχνιών και ελλείψεων. Το δικό σου καλύπτει εύστοχα την χωρίς φειδώ παραχώρηση του Κέντρου που προδικάζει την ταχύτατη επιδείνωση του χώρου. Είναι προφανές ότι χρειάζεται να οριστεί κάποιος ως Έφορος του Πολιτιστικού έτσι ώστε διαρκώς να υπάρχει εικόνα της κατάστασης, αλλά και να τηρηθούν διάφορα σημαντικά θέματα όπως ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν, κλπ.

    Στο θέμα του γηπέδου , όπου ακούγεται ότι τελικά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας, είναι ανάγκη να περιοριστούν τα πράγματα ώστε είτε με χρήματα της περιφέρειας, είτε του δήμου, να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν μακροημέρευση του πλαστικού χλοοτάπητα. Σε περίπτωση που χορηγείται για αγώνες της ΕΠΣ Πειραιά, αυτή πρέπει να συμβάλει χρηματικά στην όποια βλάβη ή ανακατασκευή στο μέλλον. Είναι φανερό ότι για προπονήσεις των ομάδων και των ακαδημιών χρειάζεται βοηθητικό γήπεδο έστω και μικρότερων διαστάσεων ενός κανονικού ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο χώρος ανάμεσα στο Κλειστό και το ποδοσφαιρικό γήπεδο μπορεί να διαμορφωθεί, όπως άλλωστε και το κομμάτι των 4 στρεμμάτων του Καψίλη για το οποίο υπάρχουν εξελίξεις οι οποίες οφείλονται στον Άρη Κρεμμύδα και τις προτάσεις της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, όταν στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η αποδέσμευση του εν λόγω οικοπέδου. Όσο για την παρουσία της ομάδας Πολυκράτης, ας σταματήσουν μερικοί τους υπόγειους διακανονισμούς. Αρκετές είναι οι Μοσχατιώτικές ομάδες.

    Το φινάλε του άρθρου σου είναι εξαιρετικό. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται de profundis και έξω από τα δόντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τουφεξίδη,
    ο 1,οι 10,οι 100,οι 200 δημότες,οι ΔΗΜΟΤΕΣ με μια λέξη,είναι,
    σας θυμίζω,πάνω από όλους τους αριθμούς που θα μπορούσατε να επικαλεστείτε,πολίτες αυτού του κράτους,φορολογούμενοι και ψηφοφόροι,αξιοσέβαστοι και υπεραρκετοί,ώστε να δικαιούνται αδιαπραγμάτευτα: σε έναν χώρο για τον οποίο έχουν κι εκείνοι ως δημότες κάθε λόγο και δικαίωμα να τον θεωρούν δικό (τους),ναι,να κάνουν πολιτικές εκδηλώσεις,πληροφόρησης και συζήτησης.
    Ο δήμος και η περιουσία του,ξέρετε,ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
    και όχι στον εκάστοτε δήμαρχο,άρα καλώς,κατ΄αρχάς, ο χώρος- χάριν πολυφωνίας βεβαίως,δημοκρατίας και ανάγκης πληροφόρησης-δίνεται και στα κόμματα.Και στα κόμματα της Αριστεράς!
    Τα μέλη των συγκεκριμένων κομμάτων,του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν εκδηλώσεις στο πολιτιστικό- ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ-είναι γνωστοί και έντιμοι και σοβαροί δημότες που με την άμεμπτη καθημερινότητά τους, μια ολόκληρη ζωή στο Μοσχάτο και στον Ταύρο, δραστηριοποιούνται με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ,πολλά χρόνια τώρα,χωρίς να κρύβουν την κομματική τους επιλογή,σας βεβαιώνω δε ότι είναι υπερήφανοι για την ιδεολογία τους και σταθερά ενάντιοι στην αλητεία του δικομματισμού που έφερε την χώρα στο σημερινό της χάλι.

    Μήπως όμως αυτό είναι το πρόβλημά σας;Ότι δηλαδή η Αριστερά παρά τα ζητήματά της,έστω διαιρεμένη,υπονομευόμενη ανελέητα από τα καθεστωτικά μμε αλλά και ανθρώπους σαν και σας, που ασχολούνται με το φαίνεσθαι,τους αριθμούς που λέγαμε και όχι με το είναι,
    αυτή η σημερινή Αριστερά παρά τα ενδογενή και εξωγενή προβλήματα που την ταλανίζουν,σας ενοχλεί διότι αποτελεί τον μοναδικό χώρο πραγματικής αντίστασης στην λαίλαπα των πολλών,των... ευάριθμών σας;
    Το αυγό του φιδιού το ξέρετε κύριε Τουφεξίδη;Σκέφτεστε να το κλωσσήσετε και νομίζετε ότι θα σας φοβηθούμε;Όχι δα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.ανωνυμοαριστερέ
      ο κ.Χάρης δεν κλωσσάει αυγά.
      Τα τρώει,ειδικά τούτες τις δύσκολες εποχές.

      Διαγραφή
  6. Τουφεξίδης Χάρης10 Μαρτίου 2012 στις 12:36 μ.μ.

    Αγαπητέ 10:37 μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Αν αρχίσουμε να δίνουμε το Πολιτιστικό σε κόμματα θα πρέπει να το δώσουμε σε ΟΛΑ τα κόμματα και αυτά όπως ξέρεις είναι πάνω από είκοσι. Και δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε σε μικρά ή μεγάλα αφού πολύ σωστά, όπως λες, τι 1 τι 10 τι 100 δημότες τα ψηφίζουν. Καταλαβαίνεις ότι τότε το Πολιτιστικό θα αρχίσει να λειτουργεί περισσότερο σαν χώρος πολιτικής παρά για τον ρόλο που κατασκευάσθηκε. Η δε φθορά του θα είναι μεγάλη και σε κανά δυο χρόνια θα ψάχνουμε λεφτά να το επισκευάσουμε.
    Οσον αφορά την Αριστερά καμμία αντίρηση σε αυτά που λες. Μάλλον δεν με γνωρίζεις για αυτό μου καταλογίζεις ανύπαρκτες κατηγορίες.Αλλά οι σχέσεις μου με την Αριστερά (και δεν θα σου τις αναφέρω εδώ γιατί μου φαίνεσαι πολύ εμπαθής)) είναι άλλο πράμα και άλλο αυτό που λέω για τον συγκεκριμένο χώρο. Εξ άλλου έγραψα ότι για τέτοιου μεγέθους συγκεντρώσεις (γι' αυτό και οι αριθμοί που ανέφερα) μπορούμε κάλλιστα να δίνουμε την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου που χωράει άνετα 200 και πλέον άτομα.
    Τώρα αυτό περι αυγό του φιδιού τι το ήθελες; Στο επιστρέφω να το κλωσσήσεις εσύ που έχεις και τις κατάλληλες απόψεις να προσπαθείς να σπιλώνεις ανθρώπους επειδή λένε την άποψη τους για την δημοτική περιουσία και νομίζεις ότι τα βάζουν με την Αριστερά. Πολλά ακόμη θα μπορούσα να πω αλλά δεν θα βγει και τίποτα γιατί μου φαίνεσαι από τους ανθρώπους που δεν πείθονται από επιχειρήματα των άλλων,αλλά μόνο από τα δικά τους.

    ΥΓ. Την ΔΗΜΑΡ που έκανε και την μεγαλύτερη συγκεντρωση γιατί την ξέχασες να την αναφέρεις; Τυχαίο ή.....κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι το ΔΗΜΑΡ να μαθαίνουμε κι εμείς.

      Διαγραφή
    2. ΔΗΜΑΡ = ΘΥΜΑΡ = ΘΥΜΑΡΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ

      Διαγραφή