Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.



Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνεται στους δημότες ότι εντάχθηκε στα έργα της περιφέρειας η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου Μοσχάτου. Το γεγονός από μόνο του είναι θετικό και μια ικανοποίηση σαφώς και βγαίνει πλέον σε όλους τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα στο Μοσχάτο. Και μιλάω για τους γονείς των παιδιών που αθλούνται στα σωματεία μας, στους αθλητικούς παράγοντες όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων και κυρίους στους αθλητές που καθημερινά εδώ και καιρό βιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης του χλοοτάπητα. Έπρεπε να περάσει από χίλια μύρια κύματα μια ενέργεια, που όφειλε να έχει κάνει η δημοτική αρχή πριν από ένα και χρόνο, όταν διαπιστώθηκε το ακατάλληλο του χλοοτάπητα. Έπρεπε να χτυπήσουν επανειλημμένα ποδοσφαιριστές των σωματείων, έπρεπε να διαμαρτυρηθούν εντόνως οι γονείς των αθλητών και φυσικά έπρεπε οι άνθρωποι των διοικήσεων των σωματείων (με πρωτεργάτες αυτων του ΑΟΜ) να ασχολούνται με εκκλήσεις στη δημοτική αρχή που έναν ολάκερο χρόνο κοιμόταν τον «ύπνο του δικαίου» και περί άλλων τύρβαζε. Και μόνο όταν ολάκερη η κοινωνία του Μοσχάτου σχολίαζε αρνητικά το γεγονός, απεφάσισε να «κουνήσει τα ποδάρια της» και να τρέξει στην περιφέρεια προκειμένου να εντάξει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στον προϋπολογισμό της. Και η αμέλεια της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το έργο εντάχθηκε σήμερα 16/3/2012 με αναμόρφωση του προϋπολογισμού της και όχι όταν στις αρχές του χρόνου κατετέθη το πρόγραμμα τεχνικών έργων της περιφέρειας.

Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να συγχωρέσει αυτήν την αμέλεια και ολιγωρία της δημοτικής αρχής και να πει « έστω και αργά, αφού θα γίνει το έργο, δεν πειράζει». Έλα που όμως αυτή η δημοτική αρχή έχει το θράσος απύθμενο. Έλα όμως που το δελτίο τύπου ξεκινάει ότι « άλλη μια σημαντική προσπάθεια του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου βρίσκεται στο δρόμο της υλοποίησης»  και σου δείχνει πως η ανικανότητα μπορεί να παρουσιασθεί σαν επιτυχία με την γνωστή μέθοδο της προπαγάνδας. Ποια προσπάθεια ρε δήμαρχε όταν τον περασμένο μήνα σε ρώτησαν κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο αν το έργο έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας, εσύ ψέλλιζες ότι « δεν ξέρω αν έχει μπει στο πρόγραμμα αλλά μου το είπε προφορικά ο Σγουρός».  Κουραφέξαλα. Αν δεν σε «σκουντούσαν» οι παραπάνω δημότες μας δήμαρχε δεν θα είχες κάνει τίποτα και θα περίμενες ακόμα την περιφέρεια. Γι’ αυτό θα έπρεπε στο δελτίο τύπου να είχες και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλους αυτούς, που δίνοντας από την ψυχή τους και τον χρόνο τους, σε κινητοποίησαν και σου έδειξαν πως μπορείς να έχεις και επιτυχίες. Αλλιώς θα είχες μείνει στη γνωστή σου αναποτελεσματική τακτική των «επιστολών προς τους υπεύθυνους παράγοντες».  

Παραδέξου λοιπόν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας ανήκει στους απλούς αυτούς ανθρώπους, ευχαρίστησε τους που σε ξύπνησαν και κοίτα να μείνεις ξύπνιος τουλάχιστον μέχρι να γίνει η αντικατάσταση, φέτος το καλοκαίρι, γιατί αν σε πάρει ο ύπνος του Νάρκισου, και χαθεί το έργο από την περιφέρεια, θα ξυπνήσεις πολύ απότομα αυτή τη φορά. Και αυτό δεν είναι απειλή, είναι συμβουλή.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Τουφεξιδη,
    Είδατε πόσο χρήσιμος αποδεικνύεται Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου που πολύ βιαστήκατε να τον κατηγορήσετε ωσ τοποθετημένο κατόπιν άνωθεν κομματικής παρέμβασης.
    Με τήν επιμέλεια κι εργατικότητα που τον διακρίνει και η έγκαιρη ένταξη του γηπέδου στο πρόγραμμα της περιφέρειας επετεύχθη αλλά και τις παραλείψεις ολων των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δυμου καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή