Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;




Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε και με δεδομένη την ηλικία του δημάρχου κ.Ευθυμίου (ανδρώθηκε την εποχή της ανάπτυξης των Η/Υ) θα περίμενε κανείς να δει ένα  πραγματικό εκσυγχρονισμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου μας και στην ηλεκτρονική ενημέρωση των δημοτών αυτής της πόλης. 
Θα περίμενε να δει μια ιστοσελίδα του δήμου όπου θα υπήρχαν πλήρεις αμφίδρομες υπηρεσίες (π.χ να τυπώσει ένα πιστοποιητικό γέννησης, μια ληξιαρχική πράξη γάμου κλπ). Θα περίμενε να μπορεί να ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να τις παρακολουθεί διαδικτυακά, να κατεβάζει τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των ομιλιών δημοτικών συμβούλων. Θα περίμενε να διαβάζει για τους διαγωνισμούς που κάνει ο δήμος για τα διάφορα έργα και να μαθαίνει τα αποτελέσματα τους. Θα περίμενε να μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τον δήμαρχο ή το γραφείο του και να του μεταφέρει τα προβλήματα , τις προτάσεις και τις ιδέες του. 
Θα περίμενε να μπορεί να πληροφορείται για ότι δικαιολογητικά χρειάζεται για να γράψει το παιδί του σε παιδικό σταθμό ή τι δίδακτρα θα πληρώνει για κάποια σχολή του Πνευματικού κέντρου και των αθλητικών παροχών του δήμου.  Και όλα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα χρονική στιγμή και όχι να εξαφανίζονται (όσα ελάχιστα από αυτά γίνονται) μετά από 5-6 μέρες.
 Θα περίμενε να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα WI-FI το οποίο εγκαταστάθηκε στο Μοσχάτο τουλάχιστον μας εδώ και 2-3 χρόνια,  με καλή προσβασιμότητα από όλα τα σημεία πλέον του δήμου Μοσχάτου και Ταύρου. Θα περίμενε και άλλα πολλά που ήδη πολλοί δήμοι της Ελλάδας έχουν εφαρμόσει και λειτουργούν καιρό τώρα. Ρίχτε μια ματιά σε ιστοσελίδες δήμων, όπως Καλλιθέας, Νίκαιας-Ρέντη, Περιστερίου, Ιλίου και πολλών άλλων, και θα διαπιστώσετε του λόγου μου το αληθές.

Αντ’ αυτού όμως στο δήμο μας επικρατεί τελικά μια αντίληψη κακομοιριάς, μιζέριας και ωχαδερφισμού και κανένας εκσυγχρονισμός, καμία ολοκληρωμένη ηλεκτρονική υπηρεσία δεν παρέχεται. Ακόμα και αυτό το έρημο WI-FI αντί να επεκταθεί και στον Ταύρο έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και καταστρέφεται σιγά σιγά. Για σκεφθείτε πόσες φορές το χρησιμοποιήσατε για να «μπείτε» στο διαδίκτυο. Και μετά σκεφθείτε ότι μας στοίχισε πάνω από 200.000 ευρώ αυτή η «μπαρούφα». Κρίμα ρε δήμαρχε, πραγματικά κρίμα. Ζούμε στο 2012 και θα έπρεπε να κινείσαι στους ρυθμούς της εποχής μας για τους δημότες. Μην κάνεις μια απλή διαχείριση αυτών που βρήκες από το παρελθόν. Είναι μια άλλη εποχή στην τοπική αυτοδιοίκηση πλέον. Τουλάχιστον για όποιον ενδιαφέρεται να είναι 
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΑΜΕΛΕΙΑ & ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.




Είναι πλέον γνωστό ότι χρηματοδότηση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο δήμο μας, έρχεται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα  στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και συγκεκριμένα της Δράσης ''ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ'' που αφορά τους παιδικούς σταθμού και τα ΚΔΑΠ για την περίοδο 2011- 2012.

Ένας όρος της συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν και η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Ε.Ε.Τ.Α.Α ΑΕ και του φορέα του δήμου που υλοποιεί το πρόγραμμα, και συγκεκριμένα του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που πρόεδρος είναι η κ. Ντένια Λουκάκη. Για την υπογραφή της σύμβασης αυτής έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, στις 25 Οκτωβρίου 2011 όπου αναφέρονται τα δικαιολογητικά που όφειλε να προσκομίσει ο φορέας του δήμου μας. Μεταξύ αυτών ήταν και «Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 2.6.1 και ως αναλύεται στο σχετικό υπόδειγμα του Παραρτήματος 3  της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (757/24-5-2011).
Για το ακριβές ποσό της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία του φορέα με το χειριστή του έργου από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.»

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η πρόεδρος κ. Λουκάκη θα είχε φροντίσει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να είχε εκδοθεί η εγγυητική επιστολή προκειμένου να μην κινδυνεύσει να χαθεί η χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 1.100.000 ευρώ. Δεδομένου μάλιστα ότι υπήρχε πολύς χρόνος που το γνώριζαν. Θέλεις από τις 24/5/2011, θέλεις από τις 25/10/2011 ο χρόνος ήταν υπεραρκετός. Δυστυχώς όμως η κ. Λουκάκη, κινούμενη στο ίδιο κλίμα αμέλειας και αδιαφορίας που κινείται όλη η δημοτική αρχή, το ΞΕΧΑΣΕ. Και φτάσαμε στη χτεσινή μέρα (21/3/2012) όπου τρέχουν όλοι εκεί πάνω στη Κοραή, να συγκαλέσουν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να ψηφιστεί η μεταφορά πίστωσης 55.000 ευρώ ( τόσο ήταν η εγγυητική επιστολή) από τον δήμο στο ΝΠΔΔ, να εκδώσουν την εγγυητική επιστολή και να υπογράψουν την σύμβαση. Και ευτυχώς που τους ειδοποίησε η υπεύθυνος του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α  με email προς την κ. Λουκάκη χτές.

Και ερωτάει ο κάθε απλός δημότης : κ. Λουκάκη πως εξηγείται την αμέλεια σας αυτή; Γι’ αυτό είσαστε πρόεδρος του νομικού προσώπου και μάλιστα αμειβόμενη; κ. Δήμαρχε θα βάλετε και καμιά «φωνή» επιτέλους στα στελέχη σας; Φτάνει πια με τις λύσεις τελευταίας στιγμής. Φτάνει πια να τρέχετε και να μην φτάνετε σε σημαντικά ζητήματα του δήμου.


ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.



Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνεται στους δημότες ότι εντάχθηκε στα έργα της περιφέρειας η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου Μοσχάτου. Το γεγονός από μόνο του είναι θετικό και μια ικανοποίηση σαφώς και βγαίνει πλέον σε όλους τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα στο Μοσχάτο. Και μιλάω για τους γονείς των παιδιών που αθλούνται στα σωματεία μας, στους αθλητικούς παράγοντες όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων και κυρίους στους αθλητές που καθημερινά εδώ και καιρό βιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης του χλοοτάπητα. Έπρεπε να περάσει από χίλια μύρια κύματα μια ενέργεια, που όφειλε να έχει κάνει η δημοτική αρχή πριν από ένα και χρόνο, όταν διαπιστώθηκε το ακατάλληλο του χλοοτάπητα. Έπρεπε να χτυπήσουν επανειλημμένα ποδοσφαιριστές των σωματείων, έπρεπε να διαμαρτυρηθούν εντόνως οι γονείς των αθλητών και φυσικά έπρεπε οι άνθρωποι των διοικήσεων των σωματείων (με πρωτεργάτες αυτων του ΑΟΜ) να ασχολούνται με εκκλήσεις στη δημοτική αρχή που έναν ολάκερο χρόνο κοιμόταν τον «ύπνο του δικαίου» και περί άλλων τύρβαζε. Και μόνο όταν ολάκερη η κοινωνία του Μοσχάτου σχολίαζε αρνητικά το γεγονός, απεφάσισε να «κουνήσει τα ποδάρια της» και να τρέξει στην περιφέρεια προκειμένου να εντάξει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στον προϋπολογισμό της. Και η αμέλεια της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το έργο εντάχθηκε σήμερα 16/3/2012 με αναμόρφωση του προϋπολογισμού της και όχι όταν στις αρχές του χρόνου κατετέθη το πρόγραμμα τεχνικών έργων της περιφέρειας.

Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να συγχωρέσει αυτήν την αμέλεια και ολιγωρία της δημοτικής αρχής και να πει « έστω και αργά, αφού θα γίνει το έργο, δεν πειράζει». Έλα που όμως αυτή η δημοτική αρχή έχει το θράσος απύθμενο. Έλα όμως που το δελτίο τύπου ξεκινάει ότι « άλλη μια σημαντική προσπάθεια του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου βρίσκεται στο δρόμο της υλοποίησης»  και σου δείχνει πως η ανικανότητα μπορεί να παρουσιασθεί σαν επιτυχία με την γνωστή μέθοδο της προπαγάνδας. Ποια προσπάθεια ρε δήμαρχε όταν τον περασμένο μήνα σε ρώτησαν κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο αν το έργο έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας, εσύ ψέλλιζες ότι « δεν ξέρω αν έχει μπει στο πρόγραμμα αλλά μου το είπε προφορικά ο Σγουρός».  Κουραφέξαλα. Αν δεν σε «σκουντούσαν» οι παραπάνω δημότες μας δήμαρχε δεν θα είχες κάνει τίποτα και θα περίμενες ακόμα την περιφέρεια. Γι’ αυτό θα έπρεπε στο δελτίο τύπου να είχες και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλους αυτούς, που δίνοντας από την ψυχή τους και τον χρόνο τους, σε κινητοποίησαν και σου έδειξαν πως μπορείς να έχεις και επιτυχίες. Αλλιώς θα είχες μείνει στη γνωστή σου αναποτελεσματική τακτική των «επιστολών προς τους υπεύθυνους παράγοντες».  

Παραδέξου λοιπόν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας ανήκει στους απλούς αυτούς ανθρώπους, ευχαρίστησε τους που σε ξύπνησαν και κοίτα να μείνεις ξύπνιος τουλάχιστον μέχρι να γίνει η αντικατάσταση, φέτος το καλοκαίρι, γιατί αν σε πάρει ο ύπνος του Νάρκισου, και χαθεί το έργο από την περιφέρεια, θα ξυπνήσεις πολύ απότομα αυτή τη φορά. Και αυτό δεν είναι απειλή, είναι συμβουλή.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !


Αρκετό καιρό τώρα με απασχολεί το γεγονός της δωρεάν παραχώρησης χώρων, ιδιοκτησίας του δήμου, σε διάφορους «φορείς» που καμμία σχέση δεν έχουν με τον δήμο μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Πολιτιστικό Κέντρο (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως) και στο Γήπεδο Μοσχάτου.

Οσον αφορά το Πολιτιστικό παρατηρώ  ότι συνεχώς δίνεται για ημερίδες και συγκεντρώσεις πολιτκών κομμάτων προκειμένου αυτά να μας «μεταφέρουν» τις απόψεις τους. Αγαπητέ κ. Δήμαρχε θα πρέπει να καταλάβεις ότι άλλο πολιτισμός και άλλο πολιτική. Ειδικά όταν έχουν χρησιμοποιηθεί 3.500.000 ευρώ από  τα λεφτά φορολογούμενων συνδημοτών μας για να κτισθεί το «στολίδι» του δήμου κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το παραχωρεί  σε πολιτικά κόμματα, με κίνδυνο φθοράς του και  με έξοδα λειτουργίας να τα πληρώνει ο δήμος. Επιτέλους για συγκεντρώσεις 50-100 ατόμων που μαζεύονται για να ακούσουν τους πολιτικούς τους (και δικαίωμα τους είναι) μπορεί να παραχωρηθεί η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και όχι να ανοίγουμε διάπλατα το Πολιτιστικό  σε μικροσυγκεντρώσεις που ενδιαφέρουν ένα μικρό μέρος πολιτών. Βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα έχουν το ρόλο τους στη δημοκρατία αλλά παίρνουν και  μεγάλες επιδοτήσεις  ώστε να μπορούν  να νοικιάσουν αίθουσες,  και να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους.  Καμμία υποχρέωση δεν έχει  ο δήμος και κανένα δικαίωμα ο δήμαρχος να τους δίνει το Πολιτιστικό που φτιάχτηκε για να αναπτυχθεί ο πολιτισμός  και η κουλτούρα  στο τόπο μας. Εκτός και αν κ. Δήμαρχε  θέλετε να τα έχετε με όλους καλά, προσβλέποντας στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αδιαφορώντας για τον ρόλο και για την βιωσιμότητα δημοτικών κτιρίων.

Το ίδιο, ανάλογα, συμβαίνει με το γήπεδο του Μοσχάτου. Εμ έχουμε το πρόβλημα με τον άθλιο χλοοτάπητα, εμ έχουμε το πρόβλημα με τις ώρες προπόνησης των τοπικών σωματείων, εμ έχουμε τους αγώνες της ΕΠΣ Πειραιά, κάποιοι απεφάσισαν ότι μπορεί το γήπεδο να δίδεται και γιά προπόνηση σωματείων άλλων δήμων. Προχτές που ήμουνα στο γήπεδο παρετήρησα να κάνει προπόνηση μια ομάδα από τα Καμίνια, ο «Πολυκράτης». Και δεν έχω τίποτα με το σωματείο, αλλά δεν υπάρχει γήπεδο στον δήμο Πειραία να προπονείται; Τι προσφέρει στους Μοσχατιώτες & Ταυριώτες, εκτός από φθορές και επιβάρυνση, η παραχώρηση αυτή; Γιατί να δυσκολεύουμε την λειτουργία των δικών μας σωματείων που αγκομαχούν να βρουν ώρες προπόνησης; Και μάλιστα να ακούγεται ότι του χρόνου θα φέρουν και τις ακαδημίες τους εδώ οι του «Πολυκράτη».Τι λέει γι’ αυτό ο κ. Μπούτσης και η επιτροπή γηπέδου; Πως λέμε ότι θα δώσουμε 200.000 ευρώ από δικά μας λεφτά για να αλλάξουμε τον απαράδεκτο χλοοτάπητα και συγχρόνως θα τον επιβαρύνουμε και με «ξένα» σωματεία;

Τελειώνοντας θα απευθύνω μια συμβουλή προς τους κυρίους της δημοτικής αρχής. Είστε εκεί για να προστατεύετε την δημοτική περιουσία και όχι να την μοιράζετε αφειδώς  σε μη δημότες. Είστε εκεί για να παρέχετε πολιτιστικές και αθλητικές υπηρεσίες πρωτίστως στους δημότες μας και όχι να γινόσαστε αρεστοί σε κόμματα και φίλους από άλλους δήμους. Είστε εκεί, ειδικά για το γήπεδο, για να λειτουργεί με ασφάλεια και νόμιμα και όχι για να εξυπηρετεί τις γνωριμίες μας, ενώ την ίδια ώρα να τρέχετε να ανακαλέσετε το σφράγισμα του. Είστε εκεί για να βοηθάτε στην λειτουργία των τοπικών σωματείων και όχι να κλείνετε το τηλέφωνο στους εκπροσώπους των. Επιτέλους συμπεριφερθείτε σύμφωνα με αυτό που απαιτεί ο ρόλος σας.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.



Σήμερα στην Οικονομική επιτροπή ήρθε έκτακτο θέμα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του περιφερειάρχη να σφραγισθούν (κλείσουν) τόσο το ανοικτό γήπεδο του Μοσχάτου όσο και το κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ  παραδίπλα. Φυσικά και ψηφίσθηκε η έφεση να γίνει, αλλά καλό είναι να  μάθετε και εσείς το ιστορικό αυτής της  απόφασης του περιφερειάρχη,  που αν υλοποιηθεί, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς γήπεδα για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δήμαρχο, ο οποίος επισκέφτηκε το μεσημέρι τον περιφερειάρχη, την Παρασκευή  2/3 ήρθε ενα φαξ από την περιφέρεια που ανέφερε τις παρατηρήσεις της επιτροπής καταλληλότητας  γηπέδων, και που σύμφωνα με αυτές υπήρχε θέμα λειτουργίας των γηπέδων μας. Η επιτροπή καταλληλότητας έκανε έλεγχο μετά από έγγραφο της αστυνομικής διεύθυνσης ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας στα γήπεδα. Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν:
ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)      Μη ύπαρξη οικοδομικής αδείας. (Τα αποδυτήρια είναι χαρακτηρισμένα ως αποθήκες και όχι σαν αποδυτήρια.)
2)      Τα κάγκελα που περικλείουν την είσοδο των διατητών είναι χαμηλού ύψους.  (θα έπρεπε να είναι 2.5μ και είναι 1.8μ)
3)      Θα έπρεπε να υπάρχει πυρασφάλεια για τις κερκίδες του ανοιχτού. (Εδω να τονισθεί ότι ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο νόμος ορίζει πυρασφάλεια σε κερκίδες  πάνω από 2000 θέσεων και στο γήπεδο μας είναι 800 μόνο. Αρα δεν ισχύει η παρατήρηση αυτή.)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)              Μια αίθουσα υπόγεια ενώ έχει χρήση υπογείου στην αδεια έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο.
2)             Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα πίσω από τις μπασκέτες για να μην εισέρχονται παίκτες ή φίλαθλοι.
3)              Οι  δύο πόρτες πρέπει να είναι από πυρίμαχο υλικό.

Βάσει λοιπόν αυτών των παρατηρήσεων ο περιφερειάρχης απεφάσισε το σφράγισμα των γηπέδων και κοινοποίησε την απόφαση σήμερα 6/3 στον δήμο.

Ο δήμαρχος  μας ενημέρωσε ότι εκτός από την έφεση που θα κάνουν οι δικηγόροι, θα έλθει και η επιτροπή καταληλότητας να ελέγξει ξανά τα γήπεδα την  Πέμπτη 8/3 και πιστεύει ότι για μεν το κλειστό του μπάσκετ θα λυθεί το πρόβλημα, αφού όμως μεσολαβήσει ενα δεκαήμερο που θα μείνει κλειστό, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Για δε το ανοικτό γήπεδο τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και αφού δούμε τι θα γίνει με την έφεση και   αφού τοποθετηθούν τα ψηλότερα κάγκελα θα περιμένουμε τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής αδείας που ήδη έχουν ξεκινήσει. Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα κλείσει άμεσα και δεν είναι και σίγουρο για πόσο. Δηλαδή ο αγώνας της Κυριακής του ΑΟΜ είναι στον αέρα.

Αυτά λοιπόν  είναι τα σημερινά δεδομένα. Ερωτάει όμως κάθε πολίτης  αυτής της πόλης:
Τόσα χρόνια γιατί δεν είχαν γίνει αυτές οι διορθώσεις και έπρεπε να φτάσουμε στο σφράγισμα των γηπέδων;  Γιατί δεν έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες ολες οι απαραίτητες ενέργειες και η κατάθεση του φακέλου, που είχε ετοιμαστεί επί προεδρίας Κρεμμύδα στον ΟΝΑ , τουλάχιστον του ανοικτού; Γιατί μετά την παραίτηση Κρεμμύδα ξεχάσθηκε το θέμα;  Η προηγούμενη διοίκηση του Παπαντώνη, αλλά και η τωρινή σαν συνέχεια της,γιατί εφησυχάσθηκαν; Τεράστιες οι ευθύνες των.  Με τέτοια νοοτροπία αντί να βάλουμε χλοοτάπητα θα ψάχνουμε γήπεδο για να παίξουν οι ομάδες μας. Ασε που τα ίδια και χειρότερα προβλήματα έρχονται για τα γήπεδα του Ταύρου.
Ας ελπίσουμε ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και δεν θα μας κλείσουν τα γήπεδα. Και μάλιστα τώρα που οι ομάδες κυνηγάνε την άνοδο τους..

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ.




Τις ημύνθη περί πάτρης;
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι ‘γυφτοχαρατζήδες’, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν ‘φούρνους με καρβέλια’, δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού.
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, (1851-1911) εφημερίδα Ακρόπολις, 1896

Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκεν την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου»

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Εμποροι των Εθνών»

πηγή : megamed.gr