Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Από τον κ.Θαναση Ντερέκα λάβαμε την απάντηση του στην επιστολή του Δημάρχου κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη και σας την μεταφέρουμε.

3 σχόλια:

  1. WANTED

    Κύριοι, θεωρώ ότι οι επιστολές που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα η μία στις 3/8/10 από το Δήμαρχο Μοσχάτου και η άλλη στις 4/8/10 από τον κ. Ντερέκα ως απάντηση στο Δήμαρχο, καθώς και οι προηγούμενες, προφανώς αναρτώνται για να τις διαβάζει ο καθένας. Διαφορετικά θα μπορούσαν να μιλήσουν στο τηλέφωνο, να ανταλλάξουν αλληλογραφία και τέλος πάντων να έχουν ένα δίαυλο επικοινωνίας όπως είχαν τόσα χρόνια, δηλαδή υπόγειο και αδιαφανή.
    Ο κ. Ντερέκας καλά κάνει και απαντά σε αυτή την αντιπαράθεση που έχουν μεταξύ τους. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν απαντά ο Ηλίας Αβραμίδης, ο οποίος κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχει ήδη απαντήσει. Κύριε Ντερέκα, η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή και υγειής, εφόσον υπάρχουν πολιτικοί λόγοι. Από ό,τι φαίνεται όμως από τις επιστολές, εδώ δεν πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά για μια αντιπαράθεση επικυριαρχίας για το ποιος θα αναλάβει τη διαχείρηση του φέουδου (δημαρχείου) στο οποίο όλοι σας συμμετείχατε και φτιάξατε το πολιτικό σας προφίλ, τους μικρούς και μεγάλους παράγοντες, τα οφίτσια, τους φορείς του δήμου τους οποίους ελέγχετε και από τους οποίους αντλείτε την εκλογική σας πελατεία.
    Απευθύνομαι λοιπόν στους ψηφοφόρους του Μοσχάτου και του Ταύρου και τους προτρέπω να δουν ποιοι ελέγχουν φορείς, σωματεία, εκκλησίες και που ανήκουν αυτά. Για αυτό το λόγο η διαφάνεια θα πρέπει να είναι καθολική και προς όλες τις κατευθύνσεις, πράγμα το όποιο έρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή 15-20 χρόνια. Αυτό λοιπόν είναι το σημείο που είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, και εσείς αλλά και εμείς που σας ψηφίζουμε. Εμείς δε είμαστε σε ακόμα χειρότερη μοίρα, διότι πάντοτε βλέπαμε από την κλειδαρότρυπα και δεν τολμούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα, να μπούμε μέσα και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Δυστυχώς το 80% από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, προστατεύαμε τα μικροσυμφέροντά μας, δηλαδή διορισμούς, μικρορουσφέτια, ταξίματα και άλλα τέτοια. Ξέρετε, εσείς οι ψηφοφόροι που βγαίνετε τώρα στις πλατείες και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Χάρη σε εμάς έστησαν όλο αυτό το μηχανισμό. Για αυτό το λόγο οφείλουμε όλοι μας να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και όταν πάμε να ψηφίσουμε, ή τουλάχιστον όσοι πάνε, να μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε, ότι δεν ξέρουμε τίποτα και ότι δεν συμμετείχαμε. Με τη δική σας ψήφο έρχεται ο πρώην γιατρός (?) και λέει στον κ. Ντερέκα, για να το διαβάσουμε και εμείς, ότι ήταν 23,5 χρόνια Δήμαρχος και μιλάει στον Ντερέκα για έλλειψη διαφάνειας και για Μαυρογιαλούρους, απευθυνόμενος ουσιαστικά σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας θυμίσω ότι για 23 χρόνια δεν διαφώνησε κανένας από αυτή την παράταξη, και ουσιαστικά ούτε από τις άλλες. Άραγε πιστεύουν πραγματικά ότι δεν υπήρχαν διαφορετικές φωνές για το καθεστός που είχαν δημιουργήσει και συντηρούν μέσω της ανεπίσημης πολιτικοφυλακής, στο οποίο καθεστός αν δεν είχες την συγκατάθεσή τους, δεν είχες πρόσβαση στα εργαλεία για να κάνεις όποια δουλειά ήθελες. Αυτά τα επισημαίνω γιατί κάπου αναφέρεται ότι ο πρώην γιατρός διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Εμείς πρέπει να τονίσουμε σε όλους ότι έχουμε μνήμη, μιας και μας λέει ότι θα απευθύνει μήνυμα στο λαό του Μοσχάτου και θα εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα δεν την έλεγε ελεύθερα; Είναι σαν το ρητό που λέει: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΑΡΞ, ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ!!!
    Όπως έλεγε και ο Μήτσος στο Λαζόπουλο ΑΝΤΕ ΡΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...... Έχει δίκιο ο πρώην γιατρός λέγοντας ότι «με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται ανανέωση». Και δημοκρατική ευαισθησία, αυτό δε που το πάτε! Και το τελευταίο, η αυτοκριτική!!!!!!!! Καλά ρε, λίγο φιλότιμο δεν υπάρχει; Η αυτοκριτική μετά από 23,5 χρόνια δήμαρχος είναι μόνο για το γεγονός ότι επανέφερες τον Ντερέκα στην παράταξη μετά από 8 χρόνια; Επειδή λοιπόν οι πολίτες, ή μάλλον αρκετοί από εμάς, έχουν κρίση, είναι ώρα να πάτε όλοι στα σπίτια σας. Εγώ λέω στους ψηφοφόρους του Μοσχάτου και του Ταύρου πριν πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να δουν τα παιδιά τους, τη γειτονιά τους, την ποιότητα ζωής, να φέρουν στη μνήμη τους όλα αυτά τα καλά που έχουν αποκομίσει από τις δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση, να τα ζυγίσουν καλά και μετά να ψηφίσουν. Με λίγα λόγια οφείλουν να ανακαλέσουν την ιστορική μνήμη. Αυτό λέγεται άλμα φυγής, για όσους δεν το καταλαβαίνουν, και όλοι θα είμαστε συνυπεύθυνοι αν αυτό το συνοθύλευμα από τα σκουριασμένα αυτά πράγματα το κουβαλάμε ακόμα μαζί μας. Για αυτό μετά τις εκλογές μην βγαίνετε στις πλατείες να διαμαρτύρεστε για την κατάντια. Άντε και καλή τύχη.

    Δημλητρης Ναυπλιώτης, και άμα βρούμε άκρη χέστε με!

    Υ.Γ. Ρε φίλε Αντρέα, πώς αντέχεις τέτοια συμπαράσταση από τον πρώην γιατρό; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς εσύ και οι συνυποψήφιοί σου δεν προσβάλεστε όταν σας γράφει ότι επί 23,5 χρόνια δεν είχατε καμία διαφορετική άποψη. Έτσι για την ιστορία θέλω μία απάντηση, όχι ότι θα την πάρω σοβαρά!
    Ρε παιδιά εσείς από τον Ταύρο, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε και να κατέβει και κανένας υποψήφιος από εκεί;
    Πάντως σκέφτομαι πολύ σοβαρά, από 1/9/10 όσες περιφέρειες δεν έχουν υποψήφιους για τη θέση του δημάρχου και του αντιδημάρχου, μπορούν να έρθουν στο Μοσχάτο να τους προτείνουμε εμείς μερικά άτομα και ταυτόχρονα να τους δώσουμε πακέτο με το know how της επιτυχίας. Σκεφτείτε το, είναι μια σίγουρη δουλειά για τους δύσκολους καιρούς!!!! Περιμένω τις προτάσεις σας για το πώς να αναστήσω την αγγελία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re provokatore, stamata na kaneis copy paste ta idia kai ta idia se ola ta blog tou mosxatou!!! Eleos pia, se empedwsame!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή