Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 , ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ 4ΟΥ & 5ΟΥ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η Εφημερίδα μας ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ από τον Νοέμβριο του 2009 είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών στα 4o-5o Δημ.Σχ. και μάλιστα είχε και διάλογο αντιπαράθεσης με την πρόεδρο της 6ης Σχολικής επιτροπής κ. Καραβία. Εμείς από τότε λέγαμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου στο βόρειο Μοσχάτο που θα έλυνε το πρόβλημα μια για πάντα, αλλά ούτε καν για την δημιουργία νέων αιθουσών. Η κ. Καραβία επέμενε ότι από την πρώτη στιγμή που ανάλαβε πρόεδρος της σχολικής επιτροπής γνώρισε το πρόβλημα και έκανε τις κατάλληλες ενέργειες προς τον ΟΣΚ. Μάλιστα μας έστειλε και έγγραφο του ΟΣΚ που μιλούσε για προμελέτη!!! Για να μας αποδείξει ότι το έργο « έβρισκε την λύση του». Και να που τώρα αρκετά παιδιά του Μοσχάτου θα υφίστανται μια μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να μάθουν γράμματα. Χαιρόμαστε δε που βρίσκουμε, έστω και τώρα που το πρόβλημα οξύνθηκε λόγω των εγγραφών μαθητών στα ως άνω σχολεία, σύμμαχο τον κ. Καραβασέλα αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι τότε ούτε ο κ. Καραβασέλας ούτε κανείς άλλος από τους ασχολούμενους με τα δημοτικά δρώμενα (βλ. υποψήφιοι δήμαρχοι) μας είχε στείλει κάποια επιστολή με τις θέσεις τους για το πρόβλημα.
1) Κ. Καραβία δύο και πλέον χρόνια τώρα τι ακριβώς ενέργειες κάνατε; Πόσες φορές πήγατε στον ΟΣΚ να πιέσετε τους υπεύθυνους; Δύο χρόνια τώρα πόσες φορές καλέσατε τον Σύλλογο Γονέων και τον Σύλλογο διδασκόντων να τους κινητοποιήσετε σε πιο αποφασιστικές δράσεις αφού ο ΟΣΚ δεν προχώραγε το έργο; Δύο χρόνια τώρα πόσες φορές συζητήσατε το θέμα με τον δήμαρχο ώστε και αυτός να ενεργοποιηθεί για την λύση του προβλήματος ; Με το να στείλετε ένα έγγραφο στις 25/9/2009 νομίζατε ότι κάνατε το καθήκον σας; Αυτό θα είχε γίνει αν τώρα δεν είχαμε το πρόβλημα.
2) κ. Καραβασέλα καλό το mail που στείλατε τώρα που κάποιοι άλλοι (βλ. παιδιά και γονείς) θα πληρώσουν το μάρμαρο αλλά όταν γράφαμε αυτές τις ελλείψεις τον Νοέμβριο που ήσασταν εσείς να μας στείλετε email με τις θέσεις τις δικές σας ή του οργάνου που είστε πρόεδρος και ακόμα σωστότερα να κινητοποιηθείτε με «αγωνιστικές» διεκδικήσεις για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα
3) κ. Αρμόδιοι της δημοτικής αρχής όταν η κ. Καραβία στις 17/11/2009 «κατηγορούσε» τον συνεργάτη της εφημερίδας κ. Ζώταλη ότι :
Αν ο κ. Δάσκαλος ήλπιζε σε κάτι διαφορετικό, η εκπαιδευτική οικογένεια και η σχολική επιτροπή αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιτυχημένη έκβαση του έργου, ερχόμενη σε προσωπική σύγκρουση με την εφημερίδα «ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ» και δίνοντας ψεύτικες ελπίδες στους μαθητές και γονείς των σχολείων, ποια ήταν η δική σας στάση στη κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος;
Τελειώνοντας συμπληρώνω την τελευταία παράγραφο από την επιστολή σας  κ. Καραβασέλα και παρακαλώ να την αφομοιώσετε και εσείς και η κ. Καραβία και όλοι οι «αρμόδιοι» (δημοτική επιτροπή παιδείας, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημ.συμβουλίου κλπ) :
«Ελπίζω να κατανοήσουμε ότι για να έχει μέλλον αυτός ο τόπος τα παιδιά και η παιδεία θα πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα.
Και ποιος θα βγει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι να είναι τελευταία προτεραιότητα.

(δίνουμε και τις δύο σελιδες από την αντιπαράθεση της εφημερίδας με την κ. Καραβία

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009                                                                                       ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

 

9 σχόλια:

  1. Ο ΖΩΤΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΚΟΝΕ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΛΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.κΥΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΧ..ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ..... ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΩ ΜΟΣΧΑΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ? ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΑ ..ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ...ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΩ...ΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ..ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περί ευθύνης και άγνοιας!
    Ας ενημερώσουμε λοιπόν αυτούς που νομίζουν πως τα γνωρίζουν όλα πως μόλις πέρσι έγινε ανακατανομή ορίων για τα σχολεία της πόλης μας.
    Το συγκεκριμένο θέμα δε λύνεται με τέτοιες λύσεις αλλά με άλλες, πιο ριζικές (π.χ. κατασκευή νέου σχολείου).
    Αντί να μαλώνουμε, αποδίδοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο και εκτοξεύοντας ανυπόστατες κατηγορίες, ας αντιληφθούμε πως για τέτοια θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί αφορούν τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΖΩΤΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ?
    ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΜΕΡΙΚΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΤΟ ΜΑΝΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΓΙΩΤΗ Κ.Λ.Π.ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Σ.Κ ΟΛΟ ΣΧΕΔΙΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΣΤΟΝ Ο.Σ.Κ.!
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2- 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΆ Ο ΜΑΛΕΒΟΣ ΞΑΝΑΚΤΎΠΗΣΕ ΆΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΈΧΕΙ ΑΣΘΕΝΉ ΜΝΉΜΗ . ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΎΤΕΡΆ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΊΣ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟΥΣ. ΑΝ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.ΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΈΦΕΡΕΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΊΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΟΈΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 08. ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΕΒΕ........................... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΏΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΆΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΉΣΤΕ ΤΟΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΩΡΙΣΜΟΥΣ......................................Υ.Γ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ,ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΠΑΣΟΚ ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΎΣΑ ΣΤΟ Κ.ΜΑΛΑΒΟ ΓΙΑ ΔΕ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ΄΄΄΄΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ15 Ιουνίου 2010 στις 11:27 μ.μ.

    ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ; ΕΛΕΙΠΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑ.ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΦΙΛΕ 5.37

    ΑπάντησηΔιαγραφή