Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙΠΛΗΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ;

Από τον φίλο και αναγνώστη κ.Δεμεντή Περικλή λάβαμε το παρακάτο e-mail σχετικά με τα αντιπλημυρικά έργα στο Μοσχάτο, που η δημοτική αρχή όλο υπόσχεται αλλά ποτέ δεν γίνονται, και σας το μεταφέρουμε προς ενημέρωση σας.

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τους υπεύθυνους χειριστές, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας στις 4 Ιουνίου 2010,ότι οι μελέτες ομβρίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Μοσχάτου απορρίπτονται από την χρηματοδότηση των έργων στο ΕΣΠΑ με το εξής σκεπτικό:

Μελέτες που έχουν εκπονηθεί πριν από το 1993 δεν είναι αποδεκτές ,σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 1 της Υπουργικής Απόφασης 20554/ΕΥΣ 3430 του 2010 του Υφυπουργού κ.Σταύρου Αρναουτάκη, υπευθύνου για τις χρηματοδοτήσεις έργων από το ΕΣΠΑ.Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια?Ότι δεν μπορείς να κάνεις έργο με μελέτες που έχουν εκπονηθεί πριν εικοσαετίας, γιατί έχουν ψηφισθεί νέοι νόμοι για την παραγωγή μελετών, βάσει των οποίων πρέπει να εκπονούνται οι μελέτες των έργων.
Καλά όλα αυτά, αλλά ποιος πλήρωσε τελικά το μάρμαρο από την μη κατασκευή των έργων?.. μα φυσικά ο πολίτης του Μοσχάτου………Γιατί όμως?
Διότι ΥΠΕΧΩΔΕ, ΝΟΜΑΡΧΙΑ και ΔΗΜΟΣ έκαναν 33 ολόκληρα χρόνια να αναζητήσουν , να βρούν και να καταθέσουν τις μελέτες για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Όλοι αυτοί οι Κύριοι και κυρίως ο φορέας χρήσης των έργων λογάριαζαν όλα αυτά τα χρόνια (από το 1977 έχουν εκπονηθεί οι μελέτες) χωρίς τον Ξενοδόχο.
Ποιος είναι υπεύθυνος για την τραγική κατάληξη του θέματος?
Και τώρα τι θα γίνει διερωτάται ο πολίτης του Μοσχάτου, θα συνεχίσουμε και την επόμενη εικοσαετία με το ίδιο χάλι?
Υπάρχει άραγε λύση στο πρόβλημα και ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να την βρει?
…ο ευρών αμειφθήσεται !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "
 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία αναδείξεως ενός προβλήματος, το οποίο δυστυχώς ταλανίζει επί πολλά χρόνια τους συμπολίτες μας.
 

Περικλής Δεμεντής
Διπλ. Ηλ/γος Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου