Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ .

Τελικά η σημερινή συνάντηση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Ταύρου και σε αυτήν συμμετείχαν οι Δαμηλάκος Γιώργος, Ντερέκας Θανάσης, Χρονόπουλος Κώστας, Ψύλλας Παναγιώτης και ο νυν δήμαρχος Ταύρου Σούτος Δημήτριος. Η συνάντηση είχε αντικείμενο συζήτησης το μέλλον του νέου δήμου και κυρίως την προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία επαφής μεταξύ των υποψηφίων. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και σε βασικά σημεία πολιτικής σκέψης και άποψης διαπιστώθηκε συμφωνία.Αποφασίσθηκε να επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία βάση και γρήγορα να καταλήξουν οι ανωτέρω και σε πιο ουσιαστικά πράγματα που σήμερα δεν συζητήθηκαν αφού ήταν η πρώτη επαφή. Και φυσικά εννοούμε, αν και τι μορφή θα πάρει το σχήμα αυτό, ποιός θα είναι επικεφαλής κλπ. Αναμένουμε λοιπόν την δεύτερη συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα παραπάνω τα μεταφέρουμε μετά από επικοινωνία με τον κ.Δαμηλάκο που ορίσθηκε από όλους σαν ο "εκπρόσωπος τύπου" για τις συναντήσεις αυτές.

11 σχόλια:

  1. Παναγιώτης Ψύλλας8 Ιουνίου 2010 στις 12:49 π.μ.

    Αγαπητέ Χάρη
    Επειδή με βάση το δημοσίευμα σου υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, που ελάχιστα έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα, θα μου επιτρέψεις να καταθέσω μερικές παρατηρήσεις.
    Το κλίμα πραγματικά ήταν καλό - άλλωστε υπάρχει ένα μακρύ, κοινό, κομματικό παρελθόν που μας ενώνει - αλλά σε καμιά περίπτωση, η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί αφετηρία για μια κοινή πορεία. Χωρίς την παρουσία του Άρη και του Αντρέα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξουμε. Πολύ περισσότερο, όταν πέρα από αυτά που μας ενώνουν υπάρχουν και πολλά που μας χωρίζουν. Και δε μιλάω μόνο για την επιλογή του επικεφαλής, αλλά και για ταύτιση σε ιδέες, θέσεις και προτάσεις. Η κοινή μας κομματική πορεία δε διασφαλίζει από μόνη της, την ταύτιση στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας αλλά και της αυτοδιοίκησης. Στο παρελθόν, άλλωστε, αν και μέλη του ίδιου κόμματος, δεν υπηρετήσαμε πάντα τις ίδιες πολιτικές. Σου θυμίζω ότι εδώ και οκτώ μήνες είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ταύρου, όπως και άλλοι που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Κι επειδή "ο υπεύθυνος τύπου" προϋποθέτει την ύπαρξη και λειτουργία ομάδας με συγκεκριμένα και σαφή χαρακτηριστικά, σου ξεκαθαρίζω, πως ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν ένας αστεϊσμός και τίποτα παραπάνω.
    Θα ‘θελα να θυμίσω μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη μου στην εφημερίδα σου, απλώς για να καταδείξω τον τρόπο σκέψης μου.
    «… πρέπει να εργαστούμε όλοι αν πραγματικά θέλουμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία και όχι ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικά συμφέροντα. Κοινωνικές διεργασίες χωρίς την κοινωνία δε γίνονται. Οφείλουμε να το θυμόμαστε όλοι.»

    «Προσωπικά έχω πρόθεση να πάω κόντρα στα γνωστά κομματικά παιχνίδια. Δε θα ‘ναι άλλωστε η πρώτη φορά. Με δύναμη που πηγάζει από τις απλές λαϊκές φωνές, που προτρέπουν για το κτίσιμο μιας νέας διαφορετικής προοπτικής, θα προχωρήσω ανεξάρτητα από χρίσματα και δαχτυλίδια.»

    Ο δρόμος για τη συμπόρευση είναι μακρύς, δύσκολος και εξαιρετικά αμφίβολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περικλής Δεμεντής8 Ιουνίου 2010 στις 11:59 π.μ.

    ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ "ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ" ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ,ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ψύλλα,ή παππάς-παππάς ή ζευγάς-ζευγάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Ψύλλα,

    με απογοητεύει η τοποθέτηση σας. Περιμένα κάτι πιο ξεκάθαρο ύστερα από την χθεσινή συνάντηση.

    Ηρθε η ώρα να αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες σας. Προσοχή στη μπανανόφλουδα που σας αφήνουν να πατήσετε. Νεροκουβαλητές ψάχνουν οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Μόνο στο τραπεζι θα μπορέσετε να βρείτε τον ρολο που σας αξίζει, με πολιτικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτης Ψύλλας8 Ιουνίου 2010 στις 3:22 μ.μ.

    Νομίζω αγαπητοί φίλοι ότι ακριβώς αυτό επιδιώκω. Καθαρές λύσεις πάνω απ' το τραπέζι, χωρίς μπανανόφλουδες, αποφάσεις με πολιτικά κριτήρια κα με βάση το εμείς και όχι το εγώ. Χωρίς αποκλεισμούς, ματαιοδοξίες και "ιμπεριαλισμούς". Συμφωνώ. Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Ελπίζω να το θυμόμαστε όλοι. Το παρελθόν δυστυχώς δεν είναι καλός σύμβουλος. Ελπίζω το μέλλον να χαράξει καλύτερο.
    Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζώταλης Δημήτρης8 Ιουνίου 2010 στις 3:37 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι πρέπει κάποτε να βλέπουμε τα πράγματα όπως ακριβώς εξελίσονται και όχι κατά το δοκούν.Η πραγματικότητα λοιπόν είναι μία για αυτό που είδαμε να γίνεται τις τελευταίες μέρες.Κάποιος προκάλεσε την συνάντηση των έξι και ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος.Οι τρεις παρόντες της συνάντησης ήταν τρεις ανεξαρτητοποιημένοι σύμβουλοι του Ταύρου κύριοι Δαμιλάκος,Ψύλλας και χρονόπουλος.Ο τέταρτος ήταν ο νυν δήμαρχος του Ταύρου κύριος Σούτος με το συνδυασμό του οποίου εξελέγησαν οι τρεις ανωτέρω και σήμερα επιθυμούντες την διεκδίκηση της δημαρχίας.Ο πέμπτος της παρέας ήταν ο κύριος Ντερέκας από το Μοσχάτο ο οποίος έχει έντονες πολιτικές διαφορές με τον Κύριο Ευθυμίου και αυτές έχουν αποτυπωθεί πάμπολλες φορές κατά το παρελθόν.Ο έκτος καλεσμένος ήταν ο κύριος Κρεμμύδας ο οποίος και δεν παρευρέθηκε.Τώρα τι μπορούν να συζητούν τέσσερις άνθρωποι που έχουν έρθει σε ευθεία ρίξη μεταξύ τους κατά το παρελθόν αφήνοντας το δήμο στην ουσία ακέφαλο μια και ο δήμαρχος Ταύρου αυτή τη στιγμή αντικειμενικά δεν έχει την πλειοψηφία αφού οι παραπάνω σύμβουλοι του Ταύρου είναι ανεξάρτητοι μόνο διαφάνεια δεν δείχνει.Αν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά έγιναν τρεις μέρες μετά την συγκέντρωση Ευθυμίου μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει και καλώς να βγει.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.Η πίεση του είμαστε και εμεις εδώ μπορεί ευκολα να ξαργυρωθεί μια και ένας θα είναι ο υποψήφιος που θα λάβει τη στήριξη του κόμματος.Αν σκεφτούμε επίσης με βάση τα λεγόμενα του φίλου μου Παναγιώτη για μια άλλη συνάντηση με παρόντες τους Ευθυμίου,Κρεμμύδα τότε μιλάμε για ένα τερατούργημα που μόνο ένα κοινό σημείο μπορεί να έχει.ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.Η ανάγκη για καθαρές κουβέντες που έχει σήμερα ο κόσμος και η απαίτηση για ανατροπή του όποιου κατεστημένου φαίνεται να μην ιδρώνει το αυτί κανενός και να συνεχίζουν με τα ίδια αυτά όπλα που έχουν εφοδιαστεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.Δεν είναι κακό να πείτε ολοκάθαρα στον κόσμο ότι θα ακολουθήσετε αυτόν που θα έχει τη στήριξη του κόμματος.Το αποφασίζετε και το μόνο που θα μένει θα είναι να επιβεβαιωθεί η να αποδοκιμαστεί από τον ψηφοφόρο που ενδιαφέρεται όσο τουλάχιστον και εσείς οι διεκδικούντες δημαρχία ή αντιδημαρχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΗ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ 2 ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.
    ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΔΥΟ ΒΡΑΧΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ.
    ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΥΡΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 7.
    Ο ΔΕ ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
    ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζώταλης Δημήτρης8 Ιουνίου 2010 στις 6:01 μ.μ.

    Τα παιδιά τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά συναντήθηκαν ξανά.Μην τους παρεξηγούμε ρε παιδιά.Τις πόλεις μας θέλουνε να σώσουνε ξανά.Χρόνια τώρα διαφωνούν αλλά αυτοί μόνο ξέρουν τις καρέκλες να μοιράσουν και τις διαχειριστούν.Μην κλάτε ρε παιδιά ο Αντρέας Ευθυμίου θα σας δώσει τη χαρά μιας αντιδημαρχίας σας ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός που στο τέλος θα συμβιβαστεί με μια θέση αντιδημαρχίας είναι ο Ευθυμίου.
    Θυμηθείτε αυτό που σας λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να συζητάς και να μην κρύβεσαι πίσω από Δήθεν κοινωνιολογικές ευαισθησίες δεν είναι κακό.
    Κακό είναι αν αποφεύγεις για λόγους μωροφιλοδοξίας να συζητάς και να εκθέτεις τις απόψεις σου, ακόμα και αν αυτές είναι κόντρα στα όποια συμφέροντα Κομματικά, Οπορτουνιστικά, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομικά, κλπ κλπ κλπ
    Και τελικά επειδή διαβάζοντας τα διάφορα blogs διαβλέπω ότι κάποιοι όψιμοι επαναστάτες του καναπέ απλά προσπαθούν να πυροδοτήσουν την κατάσταση στα εσωτερικά μιας παράταξης που αν μη τι άλλο από την ίδρυσή της έχει μάθει να είναι πλουραλιστική και να υποστηρίζει ακόμα και καταστατικά τις τάσεις. Καλά θα κάνουν να μείνουν στον μικρόκοσμο των ανταλλαγμάτων που έχουν εδώ και πολύ καιρό θελήσει ως γυρολόγοι να εκμαιεύσουν από τους υποψηφίους. Τον ρόλο τους ο κόσμος τον γνωρίζει όσο και αν έχουν βάλλει περούκες και μπόλικο μεικαπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Ψύλλα υπογράψτε τώρα την υπεύθυνη ''δημοκρατική΄΄ δήλωση για το χρίσμα...και καλή συνέχεια στη θητεία σας ως αντιδήμαρχος του Ευθυμίου και του Μπούτση ( αν το αντέξετε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή